Continental

Az orosz KAMAZ-Master csapat nyerte meg a Dakar Ralit és az Africa Eco Race-t

2017.02.04.

A KAMAZ-Master csapatai Continental abroncsok segítségével győzedelmeskedtek az idei Dakar Ralin és az Africa Eco Race-en, amelyek a világ legnagyobb sivatagi megmérettetéseinek számítanak. A versenyteherautók több ezer kilométert tettek meg poros utakon, kemény hegygerinceken és sivatagi homokban, a prémium abroncsok azonban végig kiemelkedő teljesítményt és optimális tartósságot nyújtottak a futam különböző szakaszain.

Ez a két, országokon átívelő verseny jelenti a német prémium gumiabroncs-gyártó Continental, valamint az orosz KAMAZ-Master rali csapatai közötti termék-együttműködés kezdetét. Ennek keretében a KAMAZ-Master verseny-teherautóit és a kísérő autókat egyaránt Continental gumiabroncsokkal szerelték fel.

Miközben Eduard Nyikolajev és csapata a Dakar Rally 2017 utolsó szakaszát 19 percnyi előnnyel zárta, egy másik KAMAZ-Master csapat Dimitrij Szotnyikov vezetésével megszerezte a második helyet. A győztes sofőr Eduard Nyikolajev kiemelte a német abroncsgyártó érdemeit: „Semmilyen problémánk nem volt a gumikkal a verseny során. A futam első hete után ezek az abroncsok vittek minket győzelemre. A Dakar második fele hozta el a fordulópontot, ami gyakorlatilag eldöntötte a csapataink első és második helyezését a teherautó kategória végeredményében. A Continental gumiabroncsok kiváló teljesítményének köszönhetően nem veszítettünk időt kerékcserével, a versenytársainkkal ellentétben.”

A 2017-es Africa Eco Versenyt Andrej Karginyov csapata nyerte meg a teherautó kategóriában, míg Szergej Kuprianov csapata a negyedik helyezést ért el

„Örülünk, hogy az abroncsaink hozzájárultak a KAMAZ-Master méltán megérdemelt győzelmeihez. A versenycsapataik elképesztő eredményeket értek el, és büszkék vagyunk arra, hogy a gumiabroncsaink helyt álltak az extrém vezetési körülmények között is. A gumiabroncsok bebizonyították, hogy ellenállóak a sérülésekkel szemben, emellett maximális teljesítményt nyújtanak a terepen is. A futamok során összegyűjtött adatokat és tapasztalatokat felhasználjuk a Continental jövőbeni fejlesztéseihez” – jegyezte meg Jaron Wiedmaier, a Continental oroszországi gumiabroncs divízióért felelős vezérigazgatója.

A KAMAZ-Master rali csapat 1988-ban alakult és a teherautó-gyártónak az egyetlen csapata, amely Oroszország színeiben évek óta sikeresen szerepel a versenyeken. A KAMAZ-Master sofőrjei 1990 óta vesznek részt a kontinensen átívelő Dakar Ralin. A csapat idén tizennegyedik alkalommal nyerte meg ezt a kihívásokkal teli versenyt. A KAMAZ-Master emellett háromszoros Off-Road Rally Világkupa győztes, és négyszeres Silk Way Rally győztesnek számít, illetve kiváló eredményekkel szerepel a különböző oroszországi versenyeken is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
Az Audi RS Q8 Performance a Nürburgringen is megdöntötte az SUV-k pályarekordját. ..
2024.07.13
Az ipari gázokra specializálódott Messer és a Toyota Tsusho Europe bejelentette, hogy "SympH2ony"....
2024.07.13
A Bridgestone a párizsi olimpiai- és paralimpiai játékok világszintű támogatójaként nemcsak a....
2024.07.13
Egy 61 éves férfi valószínűleg rosszul húzta be a kéziféket, amikor az ausztriai Penzingben egy....
2024.07.12
Az extrém hőségben gyakrabban meghibásodhatnak a többnyire túlkoros vasúti járművek, berendezések....
2024.07.12
A War Horse furgonok a Mercedes-Benz Sprintert használják alapként, viszont a 35 hüvelykes 'Nitto....
2024.07.12
A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre....
2024.07.12
Bejárta a hír a nemzetközi sajtót, hogy a Volkswagen takarékossági okokból korlátozza a TOP....
2024.07.12
Több mint 1600, fővárosban közlekedő autó- és trolibuszon jelentek meg a holttérre figyelmeztető....
2024.07.12
Két virtuális csapat Európa-bajnoki cím, a német és az angol túraautó bajnokságokban szerzett....