SUV

Bányagépek klaviatúrával

2016.11.06.

Autók, amik jól mutatnak az Operaház előtt és a bányákban sem akadnak el.

Peugeot 3008-as homokbányában

Cherokee utódai

Olyan, mint a svájci bicska, legalábbis ezt sulykolják az autógyártók a kategória szereplőiről, ám többnyire csak a fazonjuk terepjárós és ahogy egykor a Cherokee Jeep, ezek is inkább csak megemelt kombik. De a népek imádják, mert tágasak és bírják a kátyús magyar utakat is, ja és a magas üléspozíciót nemcsak a nők szeretik...

Meg is látszik az eladásokon, mely robbanásszerűen ugrott meg itthon és Európában. Többségüket csak elsőkerék-hajtással veszik, mert ez a vásárlóközönség szinte soha nem megy vele terepre, akkor meg felesleges a 4x4. Arról már nem beszélve, hogy a terepabroncsról nem is nagyon tájékozódnak. Akinek szántáson meg erdei csapáson közlekedik, az egyébként sem ezekből választ.

A felül is csapott sportos kormány nem takarja be a műszerfalat

SUV offenzíva

Igazi divattermék, amit imádnak a népek: az európai piacon tíz év alatt hatszorosára nőttek eladásik, ami idén már 1,8 millió sportterepjárót és crossovert jelent, előbbiek részesedése 10 százalék, utóbbiaké 25 százalék. Nem kevésbé dinamikus a fejlődés a magyar piacon sem: öt éve még 300, idén már 1200 darabot jelent a szegmens, a hazai piacon tíz vevőből három ilyet választ.

Prémium tömeggyártók

Két modell magyarországi bemutatóját elegáns környezetben szervezte a Peugeot és az Opel, de a mindkét márka megkockáztatta a bányajárást is. Ahogy a legtöbb francia és olasz márka, úgy a Peugeot is egyre inkább a minőségre koncentrál. Legújabb modelljének premierjén már hivatalosan deklarálták a három fő stratégiai irányt: a márka feljebb pozicionálás, SUV offenzíva és a nemzetközi jelenlét erősítése. Az egyik fronton már több győzelmet is elért a Peugeot, sőt, csatát is nyert, amikor a 308-as megkapta az Éva autója díjat. Ez volt az első modell, mellyel prémium tömeggyártóvá vált a Peugeot, melynek listáján egyre több az újdonság. A 208-as, a 2008-as, az Expert, a Traveller és a 3008-as bemutatásával 3,5 éves átlagkorú lett a márka modellpalettája, ami az idő ellen dolgozva fiatalodik, hiszen egy év alatt öt új Peugeot modell jelenik meg a globális piacon. Ezek gyártóhelye Franciaország, Kína és Dél-Amerika.

Az érintőképernyő alá került a klaviatúra

Szegmensre fókuszálni

Erőteljes design, vezetési élmény és korszerű technika, ami nem csak szólam, hiszen többszáz bejegyzett szabadalom köthető csak a pure-tech motorok fejlesztéséhez. Nagyjából ez jellemzi a Peugeot modellpalettát és persze az új sportterepjárókat és crossovereket, mert ma a legtöbb gyártó erre koncentrál, hiszen ez a legdinamikusabban fejlődő szegmens, mely darabszámban is jelentős.

Nem véletlen, hogy ősszel is több új modell került a magyar piacra:  a VW Tiguan után jött a Peugeot 3008-as és a komoly plasztikai műtéten átesett Opel Mokka. Mindegyik megfelel a divatos trendeknek: az alapváltozatok elsőkerék-hajtásúak, de vannak 4x4-es változatok is, ilyet egyébként a legtöbb márka kínál. Ahogy központi kijelzőt, headup displayt, valamint több innovatív vezetőtámogató rendszert is, a felszereltségi listákon pedig olyan extrákis találhatók, mint az utánfutó-tolatóautomatika.

Opel Mokka flotta a kőbányában

Szentgotthárdi turbókkal hajtanak

Győri motoros

Német-spanyol-cseh-magyar koprodukció az ősz temperamentumos újdonsága, a Seat Ateca, mely a VW konszern MQB modulrendszerére épült és a csehországi Škoda gyárban, Kvasinyban készül, több változatában győri motorral.

Seat Ateca

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....
2022.08.08
Ráfutásos balesetet rögzítettek az M3-as autópálya kamerái: ha csak kicsit nagyobb követési....
2022.08.08
Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben,....
2022.08.08
A korhatárok csökkentése ellen kampányol a legrangosabb európai közlekedésbiztonsági szervezet.   ..
2022.08.07
Felelőtlen száguldozás a városban. ..