Michelisz Norbert

Bemutatták Michelisz versenyautójának 2022-es változatát

2022.04.12.

Ezzel próbálja meg visszaszerezni a három éve megszerzett világkupa-elsőséget a magyar pilóta.

A Hyundai Motorsport Customer Racing és a BRC Hyundai N Squadra Corse nyilvánosságra hozta az Hyundai Elantra N TCR festését a következő FIA WTCR szezonra. A dizájnt egy online élő csapatbemutató részeként mutatták be az olaszországi Cherascóban (a BRC főhadiszállásához közel), Gabriele Rizzo csapatfőnökkel, Michelisz Norbert és Mikel Azcona pilótákkal. Most folytatódnak a februárban kezdett tesztelések a szezonnyitóra, amelyet Franciaországban, a Pau Ville utcai pályán rendeznek majd (május 7-8.).

A 2022-es Elantra-dizájn a Hyundai Motorsport Customer Racing megszokott piros, sötétkék és "performance" kék színeit hordozza. Michelisz ismét az 5. számú autót fogja vezetni – ahogyan ezt mind a négy korábbi WTCR-szezonja során tette, kivéve a bajnoki címet követő 2020-as szezont, amikor az 1-es rajtszámot viselte. A tavaly év végén visszavonult Gabriele Tarquini helyére szerződtetett Azcona, aki először versenyez Hyundai-val, a 96-os rajszámmal folytatja, amely sok sikert hozott számára a TCR-versenyeken, a tavalyi szezonban a Cupra Leon volánjánál.

Február végén a MotorLand Aragón versenypályán tesztelt a Hyundai csapat, azóta pedig több pályát is felkeresett Európa-szerte, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot szerezze meg a versenyszezon kezdete előtt. A kezdeti tesztelés során Azcona megtette az első köröket az Elantra N TCR-rel, a spanyol azonnal elégedett volt az autóval, és gyorsan alkalmazkodott az Alzenauban, Németországban gyártott technika kezeléséhez.

Michelisz, aki most a csapat tapasztaltabb pilótájaként új szerepet tölt be, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy új csapattársának könnyebb legyen összebarátkozni az Elantrával, miközben maga is fontos ülésidőhöz jutott a versenypályáktól távol töltött téli hónapok után.

Mivel a tesztelés azokra a helyszínekre összpontosít, amelyeken a szezon során versenyek lesznek, a próbák lehetővé tették a Hyundai számára, hogy finomhangolják az Elantra N TCR egyensúlyát az adott pályákra, miközben jobban megértették, hogyan reagál a futómű a különböző beállítások változásaira. A teszt során szerzett információkkal kiegészítik a teljes 2021-es idény során gyűjtött adatokat, így a BRC Hyundai N Squadra Corse bízik benne, hogy már nyitóhétvégétől kezdve a győzelemért harcolhat.

„Nagyon várom az új WTCR – FIA túraautó-világkupa szezont. Én leszek az első számú versenyző a Hyundai-nál, mint a csapat tapasztaltabb pilótája, ami izgalmas számomra, bár ez nem olyan helyzet, amiben korábban gyakran voltam. Mindig úgy érzem, jobban teljesítek, ha nagyobb a felelősségem és nagyobb nyomás nehezedik rám. Gabriele minden bizonnyal hiányozni fog a csapatnak, de szerintem a helyette érkező Mikel az egyik legjobb TCR-pilóta a mezőnyben. Néhány éve ismerem, és bár a csapattársi kapcsolatunk még nagyon új, biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan sikeres lesz, mint az enyém és Gabrielé volt az előző szezonokban. Számomra a WTCR bajnoki cím másodszori megnyerése kell, hogy legyen az idei cél. A Hyundai Elantra N TCR egy nagyszerű autó – ezt már tavaly óta tudjuk –, így nincs okunk kételkedni abban, hogy ezt elérhetem” - nyilatkozta Michelisz Norbert.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.28
A nehézkes csöves vevőtől a multimédiás információs központig: az autórádió 100 év alatt újra és....
2022.06.28
Nyolc szakág 29 versenyzőjének támogatja első lépésben a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld-....
2022.06.28
Ulli Sima (SPÖ) városi tanácsnok szerint májusban több mint 1,1 millió kerékpárost regisztráltak a....
2022.06.28
A Volkswagen vezérigazgatója felkészültnek tartja az autógyártó konszernt az átállásra a belsőégésű....
2022.06.28
A Magyar Közút kamerája rögzítette a német sofőr hajmeresztő balesetét. ..
2022.06.28
Szirmabesenyő térségében állítottak meg a közlekedési járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a....
2022.06.28
Budapesten már május első felétől drágult a taxis tarifa, ezt a többi városban sem úszták meg az....
2022.06.28
Egy Audi A3 vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az....
2022.06.28
A külsőhöz csak finoman nyúltak hozzá, de megjelent egy új, 360 lóerős hibrid csúcsmodell a....
2022.06.28
A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a....