repülőjárat

Bizarr ok miatt fordult vissza a nyaralókat szállító repülő

2023.09.28.

Rémálommá vált a Szardíniáról hazafelé tartó út.

Mostanában gyakori, hogy járatokat törölnek erdőtüzek, tomboló viharok és hurrikánok miatt. De, amiről itt szó lesz, az ennél különösebb eset.

Szardínia szigetéről indult a minap egy utasszállító repülő. Bár már a felszállás sem volt problémamentes, az utasok bíztak abban, hogy a helyzet rendeződik és nyugodt útjuk lesz Rómáig. Csakhogy, volt a gépen egy öntörvényű család…  

Rémálommá vált a Szardíniáról hazafelé tartó út (sardegna.info)

A főszereplő egy dél-amerikai anyuka, két gyerekkel. A 2 és 4 évesek állítólag „eladták a repülőt”, annyira élénkek voltak. A viháncoló kisdedeket a stewardes próbálta nyugalomra inteni. Különös módon, az anyuka ebben nem volt a segítségére. Sőt, még neki állt feljebb és heves vitába bonyolódott a légiutas kísérővel.

Bizarr ok miatt fordult vissza a nyaralókat szállító repülő (ilgiornale.it)

Amint arról a La Nuova Sardegna beszámolt, a gyerekek a fedélzetre lépéstől kezdve izgatottak voltak és nem akartak leülni, az övek becsatolásánál meg egyenesen tombolni kezdtek. A stewardess megkérte az érintett anyát, hogy győzze meg a gyerekeit, mert a biztonsági szabályok betartása érvényes mindenkire nézve.

Ezt követően tört ki a veszekedés és a helyzet kezelhetetlenné vált. A feldühödött utas állítólag a mobilját is a légiutas kísérőhöz vágta. Ekkor a gép már húsz perce a levegőben volt és a kapitány úgy döntött, hogy visszatér a kiindulási, Olbia Repülőtérre. A nőt már várták a rendőrök, leszállították és most vizsgálják az esetet.

Ennyi a hír, amit nem tudok komment nélkül hagyni. Pár héttel ezelőtt volt egy hasonló eset, amikor a gép jókora késéssel indult, mert egy utas nem volt hajlandó a felszálláskor megszakítani a videohívást a mobilján. Ahogyan akkor, most is csak ámulok azon, hogy mennyire közönyösek lettünk. Hogy adott egy utasokkal, ráadásul nyaralókkal, vélhetően jókedvű turistákkal tele repülő, ahol nincs egyetlen személy sem, aki segítene egy ilyen helyzetben. Akár azzal, hogy próbálja szórakoztatni a gyerkőcöket, ha már a fáradt vagy kis zsarnokokat nevelő anyuka erre képtelen, akár úgy, hogy higgadtan és észérvekkel igyekszik hatni a felnőttre. Csak próbálom elképzelni a szituációt, amiben az utasok figyelik a kibontakozó drámai helyzetet, azt fel is veszik és jó eséllyel meg is osztják mindenféle közösségi felületeken, de hogy érdemben, a törvényt persze szem előtt tartva igyekeznének tenni a kedélyek lecsillapításáért, arra már nem hajlandóak. Inkább visszafordulnak…

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....
2024.07.13
Az Audi RS Q8 Performance a Nürburgringen is megdöntötte az SUV-k pályarekordját. ..
2024.07.13
Az ipari gázokra specializálódott Messer és a Toyota Tsusho Europe bejelentette, hogy "SympH2ony"....
2024.07.13
A Bridgestone a párizsi olimpiai- és paralimpiai játékok világszintű támogatójaként nemcsak a....
2024.07.13
Egy 61 éves férfi valószínűleg rosszul húzta be a kéziféket, amikor az ausztriai Penzingben egy....
2024.07.12
Az extrém hőségben gyakrabban meghibásodhatnak a többnyire túlkoros vasúti járművek, berendezések....
2024.07.12
A War Horse furgonok a Mercedes-Benz Sprintert használják alapként, viszont a 35 hüvelykes 'Nitto....
2024.07.12
A MINI izgalmas belépőre készül az idei Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon: egyszerre....
2024.07.12
Bejárta a hír a nemzetközi sajtót, hogy a Volkswagen takarékossági okokból korlátozza a TOP....