innováció

BMW évkezdet: két kategóriagyőzelem, hat dobogós helyezés

2018.01.26.

Az innovatív BMW 5-ös sorozat és az új BMW X1 ismételt elsősége mellett a BMW i3, a BMW 2-es Coupé, a BMW 4-es Gran Coupé, a BMW i8 Coupé, a BMW X3 és a BMW 2-es Active Tourer / Gran Tourer modellpáros is elismerésre méltó diadalt aratott az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin ez évi olvasói szavazásán.

A bajor prémiumgyártó máris kettős győzelemmel vág neki a 2018-as esztendőnek, hiszen az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói idén ismét az új BMW 5-ös sorozatnak és az új BMW X1 kompakt SAV modellnek ítélték oda a világ legjobb autóinak járó „Best Cars Award” kitüntetést. A világ elsőszámú prémium üzleti modellje ezzel a felső-középkategóriában ismételte meg tavalyi sikerét, a BMW X modellcsalád legkisebb tagja pedig a kompakt SUV modellek mezőnyében juttatta érvényre kvalitásait. Sőt mi több, az idei dobogó második és harmadik fokára további hat BMW modell is felgurult. Az elismeréseket január 25-én, a stuttgarti Nemzetközi Kongresszusi Központban megrendezett ünnepségen adták át.

Az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin „Best Cars Award” kitüntetése az egyik legnívósabb és legtradicionálisabb elismerés az autóiparban, amelyet mi sem mutat jobban, mint hogy a trófeákat idén már negyvenkettedik alkalommal adták át. A szavazáson a magazin több mint 117 000 olvasója vett részt, ők tizenegy járműkategória összesen 378 modelljét állították rangsorba.

Az új BMW 5-ös sorozat a szavazatok 28,8 százalékát zsebelte be, amellyel a felső-középkategória abszolút elsőségét nyerte el. A világ legnépszerűbb üzleti modellje ezzel tovább folytatja tavalyi sikertörténetét: 2017-ben a típus az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin „Best Cars Award” kitüntetése mellett az „Auto Zeitung” német autós szakmagazin legjobb autókat elismerő „Auto Trophy” díját is elhódította, Nagy-Britanniában pedig többek között az év autójának is megválasztották. Az új 5-ös BMW mindezeken felül olyan elismeréseket is elhódított, mint az észak-rajna-vesztfáliai Formatervezési Központ terméktervezési „Red Dot” díja, az iF Industrie Forum Design e. V. arany fokozatú „iF Terméktervezési Díja”, az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin és a „Chip” számítástechnikai szaklap közös „Járműkapcsolati Díj 2017” kitüntetése, illetve a „Computer Bild” számítástechnikai magazin „Arany Computer” díja. Megannyi kitüntetése, elismerése és trófeája után nem meglepő, hogy kimagasló minőségének köszönhetően az új BMW 5-ös sorozat tavaly az „Auto Bild” magazin értéktartási versenyének „Value Champion 2017” díját is bezsebelte.

A 2018-as „Best Cars Award” kitüntetés elhódításával az új BMW X1 ugyancsak megismételte korábbi győzelmét: a kompakt kategória SAV (Sports Activity Vehicle) modellje 2016-ban is diadalt aratott az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin olvasói szavazásán, amelyen idén a kompakt SUV modellek mezőnyében leadott voksok 15,9 százalékát szerezte meg. A BMW X modellcsalád legkisebb tagja nem csupán sokoldalúságával, prémium karakterével és márkahű menettulajdonságaival, de kivételesen innovatív, a kompakt SUV modellek mezőnyében egyedülállónak számító járműkapcsolati megoldásaival is lenyűgözte a magazin olvasóközönségét.

A BMW idei sikertörténetét ráadásul további hat dobogós helyezés nyomatékosítja, amelyen belül a BMW i divízió jövőbe mutató modellpárosa kimagasló népszerűségnek örvend: a BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,1 – 13,6 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0,0 gramm / km) a kisautók mezőnyének ezüstérmét, a plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelt BMW i8 Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,9 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 42 gramm / km) pedig a sportautók kategóriájának bronzérmét hódította el.

A BMW dobogós helyezései az „auto, motor und sport” német autós szakmagazin 2018-as olvasói szavazásán:

A felső-középkategória győztese: az új BMW 5-ös sorozat

A kompakt SUV kategória győztese: az új BMW X1

A kisautó kategória második helyezettje: a BMW i3

A kompakt kategória harmadik helyezettje: a BMW 2-es Coupé

A középkategória harmadik helyezettje: a BMW 4-es Gran Coupé

A sportautó kategória harmadik helyezettje: a BMW i8 Coupé

Az SUV kategória harmadik helyezettje: az új BMW X3

Az egyterű kategória harmadik helyezettje: a BMW 2-es Active Tourer / Gran Tourer modellpáros

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.16
A népszerű pickup 2022-es modellévű, japán belpiacos csúcsverziója nem a motorjában, hanem inkább a....
2021.10.16
Toni Piëch, a legendás Volskwagen vezérigazgató és felügyelőbizottsági elnök fia hamarosan piacra....
2021.10.16
Begyorsítja zöld törekvéseit a General Motors az USA-ban. A tervezettnél huszonöt évvel korábban....
2021.10.16
Három jármű ütközött, egy ember megsérült, az egyik autó a felismerhetetlenségig összetört. ..
2021.10.16
Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing....
2021.10.16
A világ egyetlen privát kézben lévő Audi R15 prototípusa most gazdát keres. Más esélyünk nem nagyon....
2021.10.16
A Volvo Cars megkezdte legújabb tisztán elektromos típusának, a C40 Recharge modellnek a gyártását....
2021.10.16
Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások....
2021.10.16
Minden idők legsikeresebb ralipilótája a Peugeot gazdag történelmének igazi gyöngyszemével vett....
2021.10.16
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót....