Forma-1

Brawn új elképzelése: Kiesnek a gyengébb Forma-1-es helyszínek?

2018.02.20.

Sajátos elképzeléssel állt elő a Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn: felvetette, a folytatásban egyfajta sajátos „bajnoki tabellát” is bevezethetnének a helyszínek számára, melyek közül a gyengén teljesítők kiesnének, a helyükre pedig újak érkeznének a „várólistáról”.

A királykategória 2016 után ismét rekordhosszúságú, 21 futamos szezonra készül, a menetrend kapcsán pedig többen kijelentették már, a sportág elérte a felső határt! Ennek ellenére a Liberty Media továbbra is szeretné bővíteni a versenynaptárt: a hírek szerint 25 futamig meg sem állnának, jelentkezőkből pedig nincs hiány…Nemrég Dánia, Vietnám és egy második amerikai helyszín érkezése is felmerült, de sokat cikkeznek Hollandia visszatéréséről is, miközben a németek meg szeretnék szilárdítani helyüket a naptárban. A 25 futamos szezon tehát egyáltalán nem tűnik elérhetetlennek, felső határt azonban a sportigazgató szerint is szabni kell. Sőt, Brawn nemcsak a mennyiséget, a minőséget is fontosnak tartja, ezért valahogy megoldaná, hogy csak a legjobb helyszínek kapjanak versenyeket.

Ezzel kapcsolatban nemrég egy meglehetősen egyedi felvetéssel is előállt. - A legfontosabb dolog a futamok minősége. Az önmagában nem érték, hogy növeljük a számukat – nyilatkozta a rutinos brit szakember a Business Life magazinnak. „De ha nagyszerű futamokat rendezhetünk nagyszerű helyszíneken, szerte a világban, akkor meg kell fontolnunk a dolgot” – tette hozzá.- A jövőben szeretnék látni egy bajnoki tabellát a futamok számára, amihez idővel egy várólista is tartozna a legmagasabb szintű versenypályákról és szervezőkről, melyek a Forma–1-hez való csatlakozásra várnak. Abban az esetben, ha egy már meglévő verseny nem működne megfelelően, akkor azt leminősítenénk, és egy erős futamot tennénk a helyére – mondta.

A naptár bővítéséről, egészen pontosan a sokat emlegetett második amerikai futamról nemrég a Liberty vezetőivel jó kapcsolatot ápoló McLaren-ügyvezető, Zak Brown is nyilatkozott. Elmondása szerint már van egy erős jelölt a „kalapban”. - Fel kell építeni az infrastruktúrát, szóval meglepne, ha jövőre összejönne – kezdte. „De a Miamiban rendezendő bemutató mindenképpen valamiféle előfutára lehet egy második észak-amerikai futamnak. A Miamival folytatott beszélgetések igen aktívak, ez pedig fel fogja tüzelni az amerikai piacot” – folytatta.

Forrás: m4sport

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
Nézze meg a videót! ..
2022.05.24
Világszerte egyre több ország tervezi a belső égésű motorral rendelkező autók fokozatos kivezetését....
2022.05.24
A Lexus ügyfelei nem átlagos emberek. Olyan individuumok, akik nem érik be a kézenfekvő....
2022.05.24
A terepmotoros EnduroGP világbajnoki sorozat magyarországi futamát és a ZEG Rally Show raliversenyt....
2022.05.24
Megkezdődött a teljesen elektromos VW ID.4 gyártása Emdenben. A cég tájékoztatása szerint....
2022.05.24
Ismét optimistább a német exportipar, azon belül is az autóipar. Az Ifo szerint a gépiparban is „....
2022.05.24
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 34-es kilométerszelvényében egy kisbusz....
2022.05.24
Kiváló nyereségesség a díjbevétel és a működési eredmény növekedésével; kivételesen szilárd....
2022.05.24
Év Gyára 2021 díjat nyert a Bridgestone Tatabánya a „Legjobb menedzsment folyamatok” kategóriában.....
2022.05.24
Innováció, edukáció, környezetvédelem, élmény, mindez egy helyen és úgy tálalva, hogy valamennyi....