siker

A Bridgestone Potenza Sport megnyerte az Auto Express 2022-es nyári gumiabroncs tesztjét

2022.10.18.

Az ultranagy teljesítményű gumiabroncs 18 colos méretben, hat rivális termékkel szemben végzett az élen, ami újabb jelentős diadal, miután 2021-ben megnyerte az Auto Bild sportkocsikra vonatkozó sportgumitesztjét.

A Bridgestone Potenza Sport mind a négy nedves és száraz úton végzett fékezési és kezelhetőségi tesztünkben a legjobb nyári gumiabroncs minősítést nyerte el 2022-ben. Nedves úton biztonságos, és a fékezés során is egyértelmű volt az előnye a versenytársakkal szemben. A sportos élével, amely nagyobb sebességnél is bírja a terhelést, egyértelmű, hogy a legjobbakat is legyőzi." -mondta Steve Fowler, az Auto Express főszerkesztője.

A Potenza Sport „legjobb” teljesítményét mind a száraz úton való fékezésben, mind a kanyarodásban és az egyenes vonalú stabilitásában vizsgálta a TÜV SÜD - Európa egyik legelismertebb, független autóipari vizsgálóintézete.

Andrea Manenti, a Bridgestone északi régiójának alelnöke így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy a Bridgestone Potenza Sport elnyerte az Auto Express 2022-es nyári tesztjének díját. A Bridgestone rendkívül büszke a termékre és az elismerésre egyaránt, amely megerősíti a gumiabroncs magas teljesítményét".

A 17"-től 22"-ig 96 méretben kapható Potenza Sport a Bridgestone úttörő szellemét és a nagy teljesítményű gumiabroncsok terén szerzett szakértelmét ötvözi a széleskörű piackutatással, hogy a járművezetők a megfelelő irányíthatóság mellett felszabadítsák az autójuk valódi teljesítményét.

A gumiabroncs kezdeti fejlesztése során a Bridgestone olyan terméket akart létrehozni, amely megfelel a járművezetők nagy teljesítményű gumiabroncsokkal szemben támasztott elvárásainak, ugyanakkor a mindennapi kihívásoknak is. Ezért a Potenza Sport fejlesztésének kezdetekor átfogó piackutatást is végeztek: a Bridgestone Európa-szerte több mint 3800 végfelhasználót kérdezett meg, melynek alapján egy olyan ultranagy teljesítményű gumiabroncsot terveztek, amely megfelel a járművezetők igényeinek és elvárásainak az irányíthatóság és a magabiztosság tekintetében.

A Potenza Sport kiemelkedő teljesítményének elérésére a Bridgestone számos új technológiát alkalmazott a futófelület mintázatában, a keverékben és a konstrukcióban. Az abroncs futófelületének kialakítása számos új, élvonalbeli jellemzőt alkalmaz, beleértve az innovatív 3D lamellákat, amelyek előnyösek a fékezés és a kopásállóság szempontjából; a keverék pedig az innovatív keverési technológiával kombinált, optimalizált formulának köszönhetően javítja a nedves és száraz úton nyújtott teljesítményt.

A Bridgestone új hibrid koronaerősítést is alkalmaz, hogy maximalizálja a gumiabroncs stabilitását nagy sebességnél. A stabilitási teljesítmény és a kormányzási reakció növelése érdekében egy új, sportos karkaszt is alkalmaznak, miközben optimalizálják a gördülési ellenállást.

A Potenza Sport tervezésének és létrehozásának alapját a Bridgestone saját fejlesztésű, időtakarékos és környezetbarát virtuális abroncsfejlesztési technológiája képezi. A technológia lehetővé teszi a Bridgestone számára, hogy a fejlesztési szakaszban nagyon pontosan megjósolja egy gumiabroncs teljesítményét anélkül, hogy fizikailag legyártaná és tesztelné azt. Ez a folyamat nem csak környezetvédelmi előnyökkel jár, hanem a fejlesztési folyamat hosszát is csökkenti és lerövidíti a projekt piacra kerülésének idejét.

A Bridgestone Potenza Sport és az abroncstechnológia egésze összhangban van a Bridgestone E8 kötelezettségvállalásával, amely a vezetés irányításának tengelyeként szolgál, miközben elnyeri a jövő generációinak bizalmát. Átfogó, globális vállalati kötelezettségvállalás, amely világosan meghatározza azokat az értékeket, amelyeket a vállalat a társadalom, a vásárlók és a jövő generációi számára ígér nyolc fókuszterületen: energia, ökológia, hatékonyság, bővítés, gazdaság, érzelem, könnyítés és erősítés. Ezek iránytűként szolgálnak a stratégiai prioritások, a döntéshozatal és a cselekvések irányításához az üzleti tevékenység minden területén.

A Potenza Sport igazodik az „érzelemhez”: elkötelezett a lelkesedés felkeltése és az öröm terjesztése iránt a mobilitás világában.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.19
II. Albert és trónörökös fia az új Artura Spiderben száguldott. ..
2024.06.19
A rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, akit arra kérnek,....
2024.06.19
A Le Mans-i 24 órásra időzítették az Endurance Világbajnokság 2025-ös naptárának közzétételét. ..
2024.06.19
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....
2024.06.19
Törökország 40%-os extra vámot vet ki az összes kínai járműre az import visszaszorítása, a folyó....
2024.06.19
A magyar válogatott csoportmeccseinek apropóján nemzeti színűre világítják ki a Bridgestone....
2024.06.19
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd....
2024.06.19
Oktatási, kutatási és kulturális területen tervez együttműködést kialakítani a győri Széchenyi....
2024.06.19
Szoboszlai Dominik vagy Toni Kroos? Gulácsi Péter vagy Manuel Neuer? Marco Rossi vagy Julian....
2024.06.19
Mit gondolnak saját magukról az autósok? Erre voltak kíváncsiak a spanyol közvélemény-kutatók, akik....