Lexus

Cipő készült a kompakt Lexusból

2018.10.16.

A Lexus UK egy brit sportcipő-manufaktúrával közösen megalkotta a márka első lábbelijét. Az anyaghasználat és a finom kidolgozású részletek magukért beszélnek.

A sportcipőkre általában tömegtermékként tekintünk, a brit Norman Walsh futócipői azonban más kaptafára készülnek: az 1961-ben alapított cég névadója a negyvenes években tanulta ki a szakmát, és mivel gyakornokként olimpikonok versenycipőin volt szerencséje dolgozni, kézműves cipésztudását a sport szolgálatába állította; cége készítette többek között a világ első, kifejezetten hegyi terepre, illetve erdőre optimalizált futócipőit.

Ahogy a Norman Walsh a tradicionális mesteri szaktudást a legmodernebb technológiákkal és know-how-val ötvözi, ugyanúgy találkoznak a japán kézműves hagyományok és a high tech a Lexus termékeiben. Szinte magától értetődő volt tehát, hogy az autógyártó a brit cipőmanufaktúrával együttműködésben készítette el első lábbelijét. Az egyszerűen Lexus x Norman Walsh névre keresztelt sportcipő formavilágát, anyagválasztását a CT 200h F Sport modell külső és belső részletei ihlették. Nem volt véletlen a választás: a Lexus kompakt ötajtós típusa szellemiségében ugyanazt a pezsgő nagyvárosi életet élő, különleges megoldásokat kereső, de mindemellett a legmagasabb szintű funkcionalitásra és fenntarthatóságra vágyó, fiatal vevőkört szólítja meg, mint a több mint 55 éves múltra visszatekintő manufaktúra.

A tervezők nem csupán a CT 200h F Sport utasterének fekete-piros színvilágát emelték át a felsőrész kialakításába, de a fényűző, perforált bőrkárpit is megihlette őket: a szokásos felsőruházati minőségű bőr helyett olasz autóipari bőrből és nyersbőrből készítették el a cipőt – korlátozott példányszámban, teljes egészében kézi munkával.

Miután pedig megvalósult a lábbeli, a Lexus formatervezőin volt a sor, hogy tisztelegjenek az új együttműködés előtt: egy CT 200h F Sport modellt a cipő szín- és textúra-világába öltöztettek. A tényleges alapanyagokat beszkennelték, majd azok árnyalatát és felületi mintázatát hűen valósították meg. A teljes hitelesség érdekében a fekete felületeket is fóliára vitték, hiszen a fekete fényezés árnyalata nem adná vissza híven a cipő hatását.

Az így elkészített, teljességgel egyedi CT 200h a sportos hangulattal tökéletesen harmonizáló, matt fekete keréktárcsákat kapott, amelyekre a gyári szerelésűnél kisebb falmagasságú, 215/40 R18 méretű abroncsok kerültek. A futóművet 30 milliméterrel leültették.

 „A Lexus CT F Sport tematikájú cipő megalkotásakor többre vágytunk, mint hogy egy meglévő modellt felcímkézzünk; valami különlegeset akartunk, amely megtestesíti a márka értékeit: a merész formatervezést, a kézműves mestermunkát, a fényűzést és a kényelmet” ­– mondta Ewan Shepherd, a Lexus nagy-britanniai leányvállalatának igazgatója. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a címkék ne lennének fontosak. A két cég együttműködését apró, de annál stílusosabb részletek koronázzák meg: a Norman Walsh cipőit jellemzően díszítő brit zászló motívum átköltözött az egyedi kidolgozású hibrid autóra, helyére pedig a Lexus emblémája került.

Fotók: Lexus UK

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.17
Egymást érik a súlyos esetek az M3-as autópályán: Mezőkövesd térségében baleset, Bagnál autótűz....
2024.06.17
Jet-ski élménynappal, mentett kutyák strandolásával, és vegán ebéddel ajándékozza meg a Jet Power....
2024.06.17
A BMW 2-es Coupé párját ritkítja a kompakt szegmensben, hiszen extrovertált sportosságát és mérnöki....
2024.06.17
Megérkezett az első Budapesten összeszerelendő CAF-villamos kocsiszekrénye a megrendelt és gyártás....
2024.06.17
Kisteherautóval karambolozott egy terepjáró az M7-esen, Székesfehérvár és Pákozd között, közölte a....
2024.06.17
Csaknem másfél millió kilométert futott hat év alatt egy Toyota Tundra motorgenerál nélkül. Az autó....
2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..