autósport

Csajok Navarában

2017.10.19.

A díjnyertes Nissan Navara ebben a hónapban a tengerentúlra, a pickupok szülőhazájába látogat. Ott kimerítő terepversenyen vesz részt, ahol minden bizonnyal feszegetni fogják „szívós és intelligens” minősítésének határait.

A robusztus Navara – mely az értékes Nemzetközi Pickup-díj aktuális birtokosa – részt vesz a Rebelle Rallyn. Ezt a több szakaszból álló, egy hétig tartó versenyt évente rendezik meg az Egyesült Államokban. A résztvevők 2000 kilométeren át tehetik próbára vezetési és navigációs képességeiket Kalifornia és Nevada lélegzetelállító sivatagaiban.

Ezen a versenyen – melyre a világ minden tájáról érkeznek versenyzők – nem felkészített raliautók, hanem sorozatgyártású járművek indulnak, kizárólag kétfős női csapatokkal. A verseny része a hosszú távú vezetés és a hagyományos eszközökkel történő navigáció. A résztvevőknek rejtett ellenőrzőpontokat kell megtalálniuk, és ehhez csak hagyományos térképeket és iránytűt használhatnak. GPS-készülékek és okostelefonok használata szigorúan tilos, ráadásul az időkorlátok gyors döntésekre kényszerítik a résztvevőket.

A Rebelle Rallyt október 12. és 21. között rendezik meg, az egyes napok szakaszai titkosak, a versenyzők csak néhány órával az indulás előtt ismerhetik meg az útvonalat. Ez lesz a második év, hogy megrendezik a versenyt, melyen a 12 országból érkező 40 csapat változatos gyártmányú járművekkel indul.

A versenyen indul a Nissan France két munkavállalója, Karen Rayrolles és Florence Pham, akik a kommunikációs, illetve a marketingcsapatban dolgoznak, és igazán egyedülálló kalandnak néznek elébe.

Karen így nyilatkozott: „A Navarát szívós és intelligens karaktere ideális választássá teszi a Rebelle Rallyra, mi pedig alig várjuk, hogy részt vehessünk ezen a nagyszerű eseményen. Utunkat bárki nyomon követheti a www.rebellerally.com élő közvetítésén vagy a www.nissan.froldalon.”

Karen és Florence egy duplafülkés Navarával próbálják megszerezni a Bone Stock-díjat. Ebben a kategóriában módosítatlan sorozatgyártású járművek indulhatnak, mindössze a terepgumik használata megengedett.

A duplafülkés Navara tökéletesen otthonosan mozog majd a dűnék és sivatagi földutak világában. Az ellenálló felépítés és az okos megoldások tökéletes összhangját kínáló Navara amellett, hogy bárhova képes eljutni, a legújabb vezetéstámogató technológiákkal is fel van szerelve. Így a kifinomultság, stílus, kényelem és minőség olyan szintjét képviseli, hogy egy szinten említhető a Nissan crossover-családjának tagjaival: a Juke-kal, a Qashqaijal és az X-Traillel.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.28
Ha a Volkswagenről, vagy a Mercedesről vagy a BMW-ről beszélünk, német autókra és elsősorban német....
2021.09.28
A Toyota Gazoo Racing egyedülálló projektje keretében rég nem gyártott, ám a gyűjtők által annál....
2021.09.28
Október 10-én autós közlekedésbiztonsági napot rendez a Groupama Tanpályán a HUMDA Magyar Autó-....
2021.09.28
Az elektromos autók gyúlékonyabbak, mint a hagyományos járművek?  Nem, mondja a Allianz.  Csak az....
2021.09.28
Évtizedek óta napirenden van Németországban, bevezessék-e autópályákon az EU-ban általános 130....
2021.09.28
Tavaly nyáron thaiföldi, belpiacos modellként jelent meg, és nem tűnt többnek kuriózumnál.....
2021.09.28
Két személygépkocsi ütközött, három ember megsérült - írja a police.hu ..
2021.09.28
Az AutoWallis Csoport árbevétele a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd forint fölé....
2021.09.28
Újabb faceliftet kapott a Mini Cooper család, mi pedig egy jól felszerelt, de alapmotoros....
2021.09.28
A svéd Volvo és kínai anyavállalata, a Geely, a hétfői bejelentés alapján, a tőzsdei bevezetés....