autósport

Dobogón mutatkozott be a Korda Racing R5-ös Volkswagenje

2020.01.02.

Legjobb magyarként, az abszolút harmadik helyen zárta az idei Szilveszter Rallyt Vincze Ferenc és Szőke Tamás a Korda Racing Volkswagen Polo GTi R5 versenyautójával.

A Korda Racing négy autóval képviseltette magát a hagyományosan az óév utolsó napjaiban megrendezésre került Szilveszter Rallyn, melynek ebben az évben is Magyarország autósport szentélye, a Hungaroring adott otthont. A csapat az év utolsó napjaiban már a következő szezonra készült, ennek érdekében küldte harcba legújabb fegyverét, a Volkswagen Polo GTi R5 versenyautót. A bemutatkozásra nem lehet panasz, hiszen Vincze Ferenc legjobb magyarként a dobogó harmadik fokán zárta a versenyt a Volkswagennel.

A Polo mellett ott volt a mezőnyben a csapat másik R5-ös autója is, a Skoda Fabiával Kurtos Róbert és Fridrik Gergő egy jóízű autózással búcsúztatta az évet, a célba az abszolút 15. helyen érkeztek. A Szilveszter Rallyn mutatkozott be a csapat színeiben Szilágyi Patrik és Deák Henrietta egy M3-as BMW-vel, akik számára idejekorán, a rali második gyorsasági szakaszát követően ért véget az évadzáró.

„Két fontos céllal érkeztünk az idei Szilveszter Rallyra, egyrészt hogy minél jobban megismerjük a Volkswagent a 2020-as szezonkezdet előtt, másrészt hogy Kurtos Robiék a lehető legjobban érezzék magukat első R5-ös versenyükön, és azt hiszem mindkét célunkat sikerült teljesítenünk.” - jegyezte meg Korda Erik a verseny végén. „Egy nagyon hosszú ámde annál eredményesebb szezon végére tettünk most pontot, a srácok egész évben nagyszerű munkát végeztek, melynek egyik gyümölcse az abszolút magyar bajnoki cím. Emellett egy hajszálon múlt a Mitropa Kupa bajnoki címe, ahol Klausz Kristóf és Csányi Botond végül a harmadik helyen zárt. Motorosainkra is nagyon büszkék vagyunk, Liszka Roli és Hertlik Donoven nagyon magabiztos versenyzéssel szerzett magyar bajnoki címet, miközben Silling Balázzsal és Lantos Jánossal kiegészülve csapatban is elhódítottuk a bajnoki aranyat! 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
- Megtalálták a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset egy további áldozatának holttestét -....
2024.05.22
Az kedvelt mini-SUV XL Heritage nevű modellváltozata egyenesen a '70-es évekbe repít vissza. ..
2024.05.22
Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy összetéveszthetetlen,....
2024.05.22
Lettország szolidaritás jeléül átad Ukrajnának kéttucatnyi különböző márkájú autót, amelyek....
2024.05.22
Magyarországon a szakszervezetek bár jelen vannak, ritkán tudnak akkora hatást gyakorolni egy....
2024.05.22
Aszfaltoznak az M0-ás autóúton az M4-es csomópontnál. Az M1-es autópálya felé a 41-es és a 39-es km....
2024.05.22
- Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma áprilisban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.05.22
- Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál....
2024.05.22
Pályafutása első futamgyőzelmét aratta a túraautós TCR Europe sorozatban, azaz a kategória Európa-....
2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....