Enduro

Dobogóval zárta az idei enduroszezont Hertlik Donoven

2023.11.22.

Az év végére kezdett kiegyenesedni a 2023-as szezonja a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosának. Hertlik Donoven ugyanis az enduro szakág évadzáró viadalán, Varsányban technikai gond nélkül versenyezhetett, végül harmadik helyen zárt. Úgy véli, az idei szezon lerakta az alapját egy eredményekben gazdag 2024es bajnoki szezonnak.

Abszolút nem indult túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, ám az enduro szakág évzáró viadalán mintha tökéletesen összeállt volna a motor és motorosas. Nagy reményekkel várta a 2023-as bajnokság utolsó enduro versenyét a Korda Racing motorosa, és nem is okozott csalódást.

Noha ezúttal arra nem volt reális esélye, hogy megnyerje a versenyt, de semmilyen technikai gond vagy hiba nem hátráltatta őt a kétnapos viadalon. Maximum szombaton a szakadó eső… Donoven végül a 3. helyen végzett, és a teljesítménye, főleg vasárnap, igazán nem lehetett panasz. Most jöhet a jól megérdemelt pihenés, majd indulhat a felkészülés a 2024-es bajnoki szezonra.

„Ez volt az év utolsó enduro versenye. Pénteken hatalmas eső fogadott minket a depóban, konkrétan nem lehetett közlekedni, szakadó esőben jártam be a mért szakaszokat, amik nagyon szét voltak már ázva. Tetszettek a mértek, technikás fel le járok és sok oldalazó. Szombaton az első körben igyekeztem nem elesni a nagyon csúszós sárban, az egyik mérten sikerült, a másikon sajnos elestem. Ezután igyekeztem a nap folyamán stabilan hozni a mérteket, ami sikerült is, így a nap végére a harmadik helyen álltam. A szombati nap végén volt egy super tesztünk, ami egy rövid pályán tele extrém akadályokkal tűzdelt kis verseny volt. Itt 2 kört kellett mennünk, ami mérve volt, így rangsoroltak be minket, itt is egy harmadik helyet csíptem el az időm alapján. Vasárnapi napon már jobb körülmények vártak minket, hiszen rengeteget száradt a pálya. Így jóval nagyobb tempót lehetett motorozni. Sajnos  az egyik körben egy versenyző nagyot bukott, a mentő helikopter jött érte, így a mért szakaszunk abban a körben kimaradt. Igyekeztem vasárnap minél többet gyorsulni, ez látszott az időkön, de a harmadik helynél sajnos nem tudtam előrébb jönni, így a hétvégi eredmény egy harmadik hely lett” – jelentette ki Donoven.

Fotók: Korda Racing Kommunikáció

A Korda Racing motorosa Szankon zárta a 2023-as idényét az endurocrossban. Noha az utolsó helyről rajtolva már a harmadik helyen motorozott Donoven, egy bosszantó technikai hiba miatt – elszakadt a motor lánca – kénytelen volt feladni a viadalt.

„Szankon rendezték az év utolsó endurocross versenyét. A szakadó eső ellenére szerettem volna egy utolsó jó versenyt az idén teljesíteni. Nagyon készültem erre a viadalra, és a rajt utáni bukásokat követően egy fél kör alatt az utolsó helyről már a harmadikra jöttem fel. Már-már elhittem, hogy sikerülhet a dobogó, amikor három körrel a vége előtt elszakadt a láncom, így fel kellett adjam a versenyt. Sajnálom nagyon ezt az évet, de úgy fogom fel, hogy ez az esztendő arra volt jó, hogy megszokjam a 450-es motort” – jelentette ki Donoven.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....
2024.05.21
Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán....
2024.05.21
Még kézzel építették az első Nissan Silviákat, és azok is leginkább Japánon belül maradtak. ..
2024.05.21
A BYD, a világ második legnagyobb elektromosautó-gyártója nehezen tud betörni a német autópiacra,....