Peugeot

Driver Power: a Peugeot 3008 a legszerethetőbb kompakt SUV

2019.05.20.

Európa egyik legnagyobb autós felmérésében folytatja sikersorozatát a Peugeot 3008. Több tízezer járműtulajdonos tapasztalata alapján a francia SUV a legkiválóbb választás, ha kompakt szabadidőjárművet keresünk. Véleményükkel a felmérést szervező kiadványcsalád szakújságírói is egyetértenek.

Változatlanul a Peugeot 3008 a piac legkiválóbb kompakt szabadidőjárműve: ez a 2019-es Driver Power felmérés tanulsága. A tavalyi kategóriagyőzelem megismétlésének különleges jelentőséget ad a tény, hogy az európai újautó-piac egyik legfontosabb szegmenséről van szó. 2018-ban több mint 1,7 millió kompakt SUV talált gazdára Európában, az eladások 15 százalékos növekedésével a kategória jelenleg a kontinens összeladásainak 11,1 százalékát adja.

Mivel a hagyományos személyautók iránti érdeklődés folyamatosan lanyhul (a piacvezető városi kisautók európai eladásai tavaly stagnáltak, az alsó-középkategóriás modellek iránti kereslet pedig markánsan visszaesett), arculati szempontból ma már ezek a szabadidőjárművek határozzák meg a márkák piaci helyzetét. Ennek fényében különösen fontos, hogy a második generációs Peugeot 3008, amely bevezetése óta kategóriájának három legnépszerűbb képviselője közé tartozik, a 2019-es brit Driver Power felmérés szerint minden közvetlen versenytársánál nagyobb mértékben élvezi tulajdonosainak bizalmát.

Nagy-Britannia legnagyobb példányszámú autós szakfolyóirata, a tavaly harmincadik évébe lépő Auto Express 2002 óta szervezi meg Driver Power néven legendássá vált olvasói szavazását, amelyben évről évre több tízezren mondanak részletes véleményt újonnan vásárolt autójukról.

A változó piaci elvárásokhoz és a technológiai fejlődéshez alkalmazkodva 2016-ban teljes körűen megújult felmérés összesen harmincegy részterületen vizsgálja az autó használatával kapcsolatos benyomásokat. Ezek során fény derül a típusok összes erősségére és gyengéjére, és lehetőség nyílik ezek súlyozására, az egyes modellek közötti különbségek árnyalására.

Az így kapott értékelések alapján aztán kilenc különböző szempontból rangsorolják az autókat, amelyek a típus birtoklásának legfontosabb aspektusait fedik le. A tulajdonosok egymástól függetlenül értékelik a hajtáslánccal szerzett tapasztalataikat, a belső és a külső dizájn minőségét, a mindennapi praktikumot, beleértve a helykínálatot, valamint a rugózási kényelem és a vezethetőség egyensúlyát. Külön kérdéskörben minősítik a manapság egyre nagyobb jelentőséggel bíró multimédiás, kommunikációs rendszereket, az évről évre hatalmas fejlődést mutató biztonsági jellemzőket, az üzemanyag-fogyasztást és az üzemben tartási költségeket, valamint az összeszerelési minőséget és megbízhatóságot.

A Peugeot 3008 kiegyensúlyozott teljesítményt mutat az összes részterületen. Kiemelkedően magas pontszámot ért el belső kialakításával, valamint az i-Cockpit ergonómiai koncepcióban fontos szerepet betöltő infotainment rendszer képességeivel. A tulajdonosok az autóval eltöltött 2-24 hónap során nem csalódtak a 3008 praktikumában, a modern EMP2 padlólemez által meghatározott vezetési élményben és rugózási komfortban, az összeszerelési minőségben. Továbbra is imádják a modell többszörösen díjnyertes formatervét – összességében kívül-belül a Peugeot 3008 a legstílusosabb modell a szegmensben. A hajtásláncok csendes, finom működése, a sebességváltó kar elhelyezése, kapcsolhatósága és harmonikus áttételezése szintén elismerést kapott a használóktól. A tulajdonosok 85 százaléka számára a legcsekélyebb mértékű meghibásodás sem rontotta az autó birtoklásának élményét, igazolva, hogy a tavalyi, 2018-as Driver Power felmérésen nem pusztán egyszeri jó teljesítményének köszönhetően bizonyult a legmegbízhatóbb európai gyártású autónak.

A tulajdonosok benyomásai egybevágnak azzal a véleménnyel, amely az elmúlt két év során a Driver Power felmérést szervező lapkiadó szakújságíróiban alakult ki a Peugeot 3008-assal kapcsolatban. Sőt: az Auto Express internetes társkiadványa, az olvasói tesztekre különösen nagy hangsúlyt fektető Carbuyer.co.uk értékelése szerint a francia modell nem csupán saját méretosztályában nem talál legyőzőre. A weboldal a jelenleg kapható összes crossovert, szabadidőjárművet és terepjárót, prémium és tömegpiaci modelleket egyaránt rangsorolva a Peugeot-nak adta a legmagasabb pontszámot, így 2019-ben mérettől és ártól függetlenül a Peugeot 3008 az abszolút legjobb választás a szabadidőjárművek között.

A Peugeot egyébként a márkák versenyében is pozitív eredményt ért el: nem kevesebb, mint öt helyet lépett előre az összesítésben, így a harminc vizsgált márka közül jelenleg a tizenkettedik helyen áll. Kedvezőbb megítélését a díjnyertes 3008 és 5008 modellcsaládokban is megnyilvánuló értékeknek: a divatos megjelenésnek, a magas szintű technológiai tartalomnak és a kiemelkedő vezetési élménynek köszönheti a legkedveltebb francia autógyártó.

A válaszadók különösen nagyra értékelték a Peugeot modellek belső kialakítását és összeszerelési minőségét. Kényelmes üléseivel, kedvező üzemben tartási költségeivel, valamint a többszörösen elismert, különösen ergonomikus i-Cockpit kezelőfelülettel is elégedettek voltak a tulajdonosok. „Elismerésre méltó teljesítmény, hogy a Peugeot a Driver Power felmérésen a legjobb gyártók közé emelkedett. A felmérésen részt vevő, több ezer tulajdonos szerint a Peugeot utastéri belsők egyszerre stílusosak és kiváló minőségűek. A tágas csomagtartók, a kedvező üzemanyag-fogyasztás, a kényelmes első ülések és a magasra értékelt audio rendszerek szintén javították az összbenyomást. Nem utolsósorban a Peugeot felhasználók élvezetüket lelik autójuk finom vezethetőségében” – kommentálta az eredményeket Steve Fowler, az Auto Express főszerkesztője.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.27
Ma már mindent elural a CO2 és az önvezetés, 40 évvel ezelőtt viszont jó üzletnek tűnt beszállni a....
2022.01.27
A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági kampányt indít a vasúti átjáróban történő közúti balesetek....
2022.01.27
A Vitesco autóipari beszállító több nagy megrendelést kapott a gyártóktól: egy milliárdos....
2022.01.27
A kínai Nio márka megnyitotta a 800. akkumulátorcserélő állomását , ezúttal a Hangzhou városban....
2022.01.27
Azt remélik, az új, i20 N alapú hibrid Rally1-es autóval végre az egyéni bajnoki címet is....
2022.01.27
Egy autómentő kisteherautó és egy személyautó csapódott egymásnak valamivel 14 óra után - írja a....
2022.01.27
A miskolci rendőrök előállították a férfit - írja a police.hu. ..
2022.01.27
A holland DSM is jelezte részvételét a májusi magyar kerékpáros körversenyen, a Tour de Hongrie-n,....
2022.01.27
Kiderült, milyen problémákkal kell szembenézniük az orosz autósoknak az ukrán válság miatt. ..
2022.01.27
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében február 1-jétől július....