Forma 1

Ecclestone szerint a Ferrari cserbenhagyta Vettelt

2018.09.23.

A Forma–1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone úgy véli, a Ferrari Olaszországban és Szingapúrban is cserbenhagyta a világbajnoki címért küzdő Sebastian Vettelt, ilyen pedig a Michael Schumacher neve által fémjelzett időszakban – az akkori vezetőség alatt – nem történhetett volna.

Hat futammal a szezon vége előtt Lewis Hamilton kényelmes, 40 pontos előnnyel vezet Sebastian Vettel előtt, pedig a Mercedes és a Ferrari között nincs akkor különbség, mint az elmúlt években. A címvédő azonban többször profitált a vörösök hibáiból (legyen szó versenyzői, vagy taktikai hibáról), miközben ő és csapata stabilan hozta az erősebb eredményeket.

A bajnoki csata alakulása kapcsán az utóbbi időben többen arról beszéltek, Vettel túl sokat hibát követett el, ezért került nehéz helyzetbe, az F1 korábbi ügyvezetője, Bernie Ecclestone viszont inkább a Ferrarit okolja a pontok elhullajtásáért.

- A Ferrari sajnos cserbenhagyta Vettelt Monzában, majd cserbenhagyta Szingapúrban is, amikor túl korán hívták ki kerékcserére” – nyilatkozta a Svájcban tartózkodó Ecclestone a Blicknek. „Ez sosem történhetett volna meg Schumacher és az olaszok idejében – hangsúlyozta. „Így igazából már minden eldőlt erre a szezonra: Hamilton lesz a világbajnok!”

Schumacher korábbi nagy ellenfele, Mika Häkkinen is hasonló megállapítást tett legutóbb írásában, amikor a Szingapúri Nagydíjon történteket elemezte. A finn egyetért azokkal, akik szerint a Ferrari a hibák miatt nem áll a pontverseny élén. „Tényleg nekik kellene vezetniük ezt a bajnokságot, de túl sokat hibáztak, és hoztak néhány furcsa döntést” – fogalmazott.

- A szingapúri eredmény nagy csalódás volt a Ferrarinak, különösen Vettel számára. Láttam, hogy azt nyilatkozta, szívesen kérne tanácsokat Michael Schumachertől, és meg is értem, miért. A vezetőséggel és a technikai személyzet vezetőivel szorosan együttműködve Michael nagyon jól tudta, hogyan hozza ki a legtöbbet a Ferrariból. Úgy tűnik, Vettel veszített egy kicsit a csapatba vetett hitéből, abból, hogy biztosítsák számára a szükséges támogatást - – zárta gondolatát.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.05
Megérkezett az amerikai SUV európai igényekhez igazodó, frissített változata, amely már az FCA....
2020.06.05
Az önvezető járművek megjelenése és közúti elterjedése idővel biztosan bekövetkezik. Ebből adódóan....
2020.06.05
A csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok szerint továbbra is csaknem hetven éve nem mért....
2020.06.05
Jánvári Zsolt szerint a a Forma-1-es csapat jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést a július elején....
2020.06.05
A Magyarországon is piacvezető pickup vadonatúj, 204 lóerős dízelmotort kapott. ..
2020.06.05
Az FIA ETCR Digital Racing Challenge első versenyét kétszeres Európa-bajnokunk nyerte. ..
2020.06.05
A benzines és dízel autókra nem jár támogatás, az elektromosokra viszont kétszer annyi, mint eddig....
2020.06.04
Korlátozásmentesen lehet utazni péntektől Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába - jelentette be....
2020.06.04
A Hyundai Motor közzétette az új Santa Fe első fényképeit és videóit. A Hyundai szabadidőjármű....
2020.06.04
Gyulay Zsolt szerint Magyarország minden szempontból felkészült arra, hogy július 19-én televízión....