FIAT

Édenkert a Fiat torinói központjában

2021.06.15.

A Fiat autógyár amely immáron a Stellantis csoport egyik fontos brandje, nem csak kínálatával, de látványos gesztusokkal is jelezni szeretné a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét

Különleges, kultikus hely Torino egyik városrészének egykori ipari, ma inkább innovációs központjaként ismert Lingotto, ahol jelenleg is megtalálható a Fiat központja. A gyönyörűen felújított épület tetejére a legendás olasz autógyártó managmentje most függőkertet épít, mintegy 28 ezer növénnyel. Olivier Francois vezérigazgató úgy fogalmazott: "Azt, hogy az új Fiat 500-ast csak elektromosként dobjuk piacra, igazából már a Covid 19 előtt eldöntöttük. Már akkor tudtuk, hogy a világ nem bír el több kompromisszumot. Valójában a lezárások csak a legutóbbi figyelmeztetések voltak. 

 
Akkoriban olyan szituációknak lehettünk szemtanúi, amiket egészen odáig elképzelni sem tudtunk volna, mint például a városi utcákon kóborló vadállatok, és ahogyan a természet, visszahódítja mindazt, ami jogosan az övé. És, mintha még ezek után szüksége lett volna rá, emlékeztetett minket a cselekvés sürgősségére, hogy tennünk kell valamit a Föld bolygóért. Van egy ikonunk, az 500-as. 
 
Egy ikonnak mindig küldetése van, és az 500 sem kivétel: az 1950-es években mindenki számára elérhetővé tette a mobilitást, most pedig a fenntartható közlekedést kínálja mindenki számára"- zárta szívhez szóló gondolatait a Fiat vezér, aki nemrégiben egy, a környezetvédelmi világnap alkalmából rendezett konferencián azt is bejelentette, hogy 2025 és 2030 között fokozatosan kivezetik belső égésű motorral hajtott modelljeiket a kínálatukból
 
Azt, hogy a Stellantis csoport tagjaként a Fiat milyen komolyan veszi a törekvést a fenntarthatóságra, az is jelzi, hogy a multicég csatlakozott az olaszországi MenoPerPiú programhoz, amelynek célja, hogy alkalmazottainak lehetővé tegyék a környezet, természet és állatvédelmi szempontból is rendkívül fontos növényi alapú étkezést.  
 
További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.21
A tavaly decemberben csődöt jelentett dél-koreai SsangYong autógyártót hamarosan eladják. Egy dél-....
2021.10.21
A KIA bejelentette: október 27-én lesz a márka vadonatúj crossoverének világpremierje – írja az....
2021.10.21
Ami a Porschénál Exclusive Manufaktur, az a Mercedesnél szimplán csak Manufaktur néven fut majd.....
2021.10.20
Sokszor szállítjuk kedvenceinket állat módon, pedig... ..
2021.10.20
- A trójai kisbolygók olyan ősi objektumok, amelyek a Naprendszer születésének az ősanyagát közel....
2021.10.20
- A szűkülő kínálat miatt nő a magánszemélyek és a kereskedések által kínált használt gépkocsik ára....
2021.10.20
Csehországban a benzin literje 43,9 eurócenttel olcsóbb, mint Németországban. Feléledt a bevásárló....
2021.10.20
Magabiztos előnnyel győzött Marokkóban a TOYOTA GAZOO Racing versenyzője, Nasser Al Attiyah, a 2015....
2021.10.20
Tegnap déltől ma délig hat helyszínen tizenegyen haltak meg közlekedési balesetben Magyarország....
2021.10.20
A Ford bejelentette, hogy 230 millió angol font befektetéssel átalakítja a Halewood sebességváltó-....