FIAT

Édenkert a Fiat torinói központjában

2021.06.15.

A Fiat autógyár amely immáron a Stellantis csoport egyik fontos brandje, nem csak kínálatával, de látványos gesztusokkal is jelezni szeretné a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét

Különleges, kultikus hely Torino egyik városrészének egykori ipari, ma inkább innovációs központjaként ismert Lingotto, ahol jelenleg is megtalálható a Fiat központja. A gyönyörűen felújított épület tetejére a legendás olasz autógyártó managmentje most függőkertet épít, mintegy 28 ezer növénnyel. Olivier Francois vezérigazgató úgy fogalmazott: "Azt, hogy az új Fiat 500-ast csak elektromosként dobjuk piacra, igazából már a Covid 19 előtt eldöntöttük. Már akkor tudtuk, hogy a világ nem bír el több kompromisszumot. Valójában a lezárások csak a legutóbbi figyelmeztetések voltak. 

 
Akkoriban olyan szituációknak lehettünk szemtanúi, amiket egészen odáig elképzelni sem tudtunk volna, mint például a városi utcákon kóborló vadállatok, és ahogyan a természet, visszahódítja mindazt, ami jogosan az övé. És, mintha még ezek után szüksége lett volna rá, emlékeztetett minket a cselekvés sürgősségére, hogy tennünk kell valamit a Föld bolygóért. Van egy ikonunk, az 500-as. 
 
Egy ikonnak mindig küldetése van, és az 500 sem kivétel: az 1950-es években mindenki számára elérhetővé tette a mobilitást, most pedig a fenntartható közlekedést kínálja mindenki számára"- zárta szívhez szóló gondolatait a Fiat vezér, aki nemrégiben egy, a környezetvédelmi világnap alkalmából rendezett konferencián azt is bejelentette, hogy 2025 és 2030 között fokozatosan kivezetik belső égésű motorral hajtott modelljeiket a kínálatukból
 
Azt, hogy a Stellantis csoport tagjaként a Fiat milyen komolyan veszi a törekvést a fenntarthatóságra, az is jelzi, hogy a multicég csatlakozott az olaszországi MenoPerPiú programhoz, amelynek célja, hogy alkalmazottainak lehetővé tegyék a környezet, természet és állatvédelmi szempontból is rendkívül fontos növényi alapú étkezést.  
 
További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.25
A világ lakosságának több mint a fele jelenleg városi területeken él és ez az arány az emberiség....
2022.05.25
- Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt....
2022.05.25
Limitált széria, egyedülálló stílusjegyek és piacspecifikus kialakítás: a BMW M GmbH egy olyan....
2022.05.25
Arcon ütötte a visszapattanó kő a gépkocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. ..
2022.05.25
Melyik országban fizetik a legtöbb adót egy liter üzemanyag után, és hol járnak a legjobban ilyen....
2022.05.25
- Éves összehasonlításban 20,3 százalékkal kevesebb, 361 349 személygépkocsit gyártottak az első....
2022.05.24
Nézze meg a videót! ..
2022.05.24
Világszerte egyre több ország tervezi a belső égésű motorral rendelkező autók fokozatos kivezetését....
2022.05.24
A Lexus ügyfelei nem átlagos emberek. Olyan individuumok, akik nem érik be a kézenfekvő....
2022.05.24
A terepmotoros EnduroGP világbajnoki sorozat magyarországi futamát és a ZEG Rally Show raliversenyt....