FIAT

Édenkert a Fiat torinói központjában

2021.06.15.

A Fiat autógyár amely immáron a Stellantis csoport egyik fontos brandje, nem csak kínálatával, de látványos gesztusokkal is jelezni szeretné a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét

Különleges, kultikus hely Torino egyik városrészének egykori ipari, ma inkább innovációs központjaként ismert Lingotto, ahol jelenleg is megtalálható a Fiat központja. A gyönyörűen felújított épület tetejére a legendás olasz autógyártó managmentje most függőkertet épít, mintegy 28 ezer növénnyel. Olivier Francois vezérigazgató úgy fogalmazott: "Azt, hogy az új Fiat 500-ast csak elektromosként dobjuk piacra, igazából már a Covid 19 előtt eldöntöttük. Már akkor tudtuk, hogy a világ nem bír el több kompromisszumot. Valójában a lezárások csak a legutóbbi figyelmeztetések voltak. 

 
Akkoriban olyan szituációknak lehettünk szemtanúi, amiket egészen odáig elképzelni sem tudtunk volna, mint például a városi utcákon kóborló vadállatok, és ahogyan a természet, visszahódítja mindazt, ami jogosan az övé. És, mintha még ezek után szüksége lett volna rá, emlékeztetett minket a cselekvés sürgősségére, hogy tennünk kell valamit a Föld bolygóért. Van egy ikonunk, az 500-as. 
 
Egy ikonnak mindig küldetése van, és az 500 sem kivétel: az 1950-es években mindenki számára elérhetővé tette a mobilitást, most pedig a fenntartható közlekedést kínálja mindenki számára"- zárta szívhez szóló gondolatait a Fiat vezér, aki nemrégiben egy, a környezetvédelmi világnap alkalmából rendezett konferencián azt is bejelentette, hogy 2025 és 2030 között fokozatosan kivezetik belső égésű motorral hajtott modelljeiket a kínálatukból
 
Azt, hogy a Stellantis csoport tagjaként a Fiat milyen komolyan veszi a törekvést a fenntarthatóságra, az is jelzi, hogy a multicég csatlakozott az olaszországi MenoPerPiú programhoz, amelynek célja, hogy alkalmazottainak lehetővé tegyék a környezet, természet és állatvédelmi szempontból is rendkívül fontos növényi alapú étkezést.  
 
További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.08.04
A múlt héten az Európai Biztottság minden eddiginél szigorúbb új kibocsátási szabályozásra tett....
2021.08.04
Összeütközött két személyszállító vonat szerda reggel Nyugat-Csehországban, a német határ melletti....
2021.08.04
Variálható elektromos teherhordó kerékpár és összehatható roller koncepcióját mutatta be a BMW,....
2021.08.04
A dunaújvárosi rendőrök befejezték a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt egy 31....
2021.08.04
- Egy év alatt hétszeresére emelkedtek a tengeri szállítási díjak, tavaly nyáron átlagosan 1650....
2021.08.04
Európa legnagyobb autógyárának, a VW-nek a főnöke elektromosan szörfözik nyaraláskor. ..
2021.08.04
Két autó karambolozott a 7-es főúton, az egyik a tetején állt meg - az érintett szakaszon forgalmi....
2021.08.04
A városok látképe drámaian meg fog változni, hogy szembe tudjanak nézni a jövő kihívásaival: a....
2021.08.03
Egy 56 éves férfi ittasan okozott közúti közlekedési balesetet, majd elhajtott a helyszínről....
2021.08.03
Ismerni és megőrizni a múltat, élni a jelent, álmodni a jövőt, a mottó legalább annyira igaz a....