rendőrségi eljárás

Egy fura ok miatt nem tudta ellopni a férfi az autót

2023.03.30.

Andrew Morant akkor fogták el a rendőrök, miután nem sikerült eltulajdonítania egy autót - írja az Obkec nyomán a parameter.sk.

Nem tudta, hogy hogyan működik a manuális sebességváltó. Amellett, hogy a 25 éves férfi megpróbált ellopni egy autót, feltehetően illetlenül viselkedett a rendőrség tagjaival szemben.

A rendőrség szerint 2023. március 17-én Morannak bekopogott az Egyesült Államok Illinois állambeli Chicago városának egyik bevásárlóközpontjábnak parkólójában álló Audi A3-as autó ablakán. Bal keze a zsebében volt, ami miatt a nő azt hitte, hogy fegyver van nála. A férfi állítólag azt mondta neki, hogy szálljon ki a járműből, mert szüksége van rá. A nő azt hitte, hogy Moran zsebében fegyver van, féltette az életét, és azonnal kiszállt az autóból. Ezután hívta a rendőrséget.

Eközben Moran megpróbált elmenekülni az autóval. Azonban meglepte őt a sebességváltó, amit nem tudott működtetni. Az ügyész szerint ezért feladta azt, hogy eltulajdonítja az autót, és megpróbált elmenekülni a helyszínről. Nála maradtak azonban az autó kulcsai, amelyeken egy AirTag nevű eszköz volt, ami végül elősegítette az ő megtalálását. Ez az eszköz helymeghatározóként szolgál, amely bármilyen tárgyra rögzíthető.

A rendőrök a chicagói metró közelében sikerült megtalálniuk a gyanúsítottat, de a férfi felszállt az egyik szerelvényre. A járőrök azonban meg tudták állítani a vonatot és letartóztatták Morant. Kiderítették, hogy a 25 éves tolvajnál már nem volt ott a kocsikulcs, mert otthagyta a szerelvényen. De végül sikerült rábukkanniuk a rendőröknek.

Az ügyész szerint Moran a letartóztatás során és a rendőrőrsön agresszíven viselkedett, arcon rúgta a rendőröket, majd leköpte egyiküket. A rendőrök nemcsak egy jármű ellopásával vádolták, hanem egy hivatalos személy bántalmazásával is. Charles Beach bíró végül 15 ezer dolláros óvadékot állapított meg, és Moran elektronikus karkötőt kap.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.15
Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és az Audi Hungaria tárgyaló delegációi közötti....
2024.04.15
Az Audi több mint 20 új, tisztán elektromos, plug in hibrid és hagyományos, belső égésű motorral....
2024.04.15
Április 9-én Pekingben mutatta be legújabb, működésének első öt évében kapacitás- és....
2024.04.15
Erősen indította az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi üzletága az idei évet, miután 16 százalékkal....
2024.04.15
Alkalmanként átlagosan 2,5 órát parkolnak a magyar autósok az utcán és 6 órát a parkolóházakban, az....
2024.04.15
Európai tervezés, törökországi gyártás, japán hagyományok - ezek a sarokpontjai a Mitsubishi Colt....
2024.04.15
Múlt és jelen egyhelyen mindig izgalmas egyveleget mutat, nem véletlen, hogy az Akkor és Most Jármű....
2024.04.15
A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkja a nemzetközi hallgatóknak is új lehetőségeket....
2024.04.15
A modern járművek által generált adatmennyiség elképesztő méreteket öltött, akár óránként 19....
2024.04.15
Szörnyű tragédia történt a hétvégén Ausztriában, Stájerország tartományban – írja a Heute című....