rendőrségi eljárás

Egy fura ok miatt nem tudta ellopni a férfi az autót

2023.03.30.

Andrew Morant akkor fogták el a rendőrök, miután nem sikerült eltulajdonítania egy autót - írja az Obkec nyomán a parameter.sk.

Nem tudta, hogy hogyan működik a manuális sebességváltó. Amellett, hogy a 25 éves férfi megpróbált ellopni egy autót, feltehetően illetlenül viselkedett a rendőrség tagjaival szemben.

A rendőrség szerint 2023. március 17-én Morannak bekopogott az Egyesült Államok Illinois állambeli Chicago városának egyik bevásárlóközpontjábnak parkólójában álló Audi A3-as autó ablakán. Bal keze a zsebében volt, ami miatt a nő azt hitte, hogy fegyver van nála. A férfi állítólag azt mondta neki, hogy szálljon ki a járműből, mert szüksége van rá. A nő azt hitte, hogy Moran zsebében fegyver van, féltette az életét, és azonnal kiszállt az autóból. Ezután hívta a rendőrséget.

Eközben Moran megpróbált elmenekülni az autóval. Azonban meglepte őt a sebességváltó, amit nem tudott működtetni. Az ügyész szerint ezért feladta azt, hogy eltulajdonítja az autót, és megpróbált elmenekülni a helyszínről. Nála maradtak azonban az autó kulcsai, amelyeken egy AirTag nevű eszköz volt, ami végül elősegítette az ő megtalálását. Ez az eszköz helymeghatározóként szolgál, amely bármilyen tárgyra rögzíthető.

A rendőrök a chicagói metró közelében sikerült megtalálniuk a gyanúsítottat, de a férfi felszállt az egyik szerelvényre. A járőrök azonban meg tudták állítani a vonatot és letartóztatták Morant. Kiderítették, hogy a 25 éves tolvajnál már nem volt ott a kocsikulcs, mert otthagyta a szerelvényen. De végül sikerült rábukkanniuk a rendőröknek.

Az ügyész szerint Moran a letartóztatás során és a rendőrőrsön agresszíven viselkedett, arcon rúgta a rendőröket, majd leköpte egyiküket. A rendőrök nemcsak egy jármű ellopásával vádolták, hanem egy hivatalos személy bántalmazásával is. Charles Beach bíró végül 15 ezer dolláros óvadékot állapított meg, és Moran elektronikus karkötőt kap.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.10
Autó, akár egy rockszám: „Good Vibrations”. Ahol csak megjelenik, rámosolyognak az emberek: ez az....
2023.06.10
A Daimler Truck leányvállalatot alapított autóbusz-üzletágához, amelynek célja, hogy az ügyfelek....
2023.06.09
A Moszkvics után a Volgát is újraélesztik Oroszországban, a Gorkij Autógyár (GAZ) már jövőre....
2023.06.09
A Le Mans-i 24 órás verseny szervezői épp csak bejelentették, hogy két-három éven belül....
2023.06.09
Az Autobild összehasonlító tesztjéből kiderül, hogy melyik a legjobb nyári szélvédőmosó folyadék a....
2023.06.09
Stockholmban a világon elsőként önvezető, tisztán elektromos meghajtású kereskedelmi....
2023.06.09
Egy új tanulmány szerint a szennyezőanyag-kibocsátásra vonatkozó Euro 7-es javaslat az Európai....
2023.06.09
Nagyszabású Zsiguli-találkozónak ad otthont szombaton a ferihegyi repülőmúzeum: 10 és 16 óra között....
2023.06.09
Napok óta esik, a hírek elöntött hazai utakról, járhatatlan vasúti pályákról szólnak, halálos....
2023.06.09
Míg tavaly a Subaru, 2021-ben a Cupra, Seat és a Hyundai, addig idén a Mazda nevezett elsőként....