Continental

Életrevaló – cél az élhető közlekedés és a balesetek számának csökkentése

2020.09.24.

Az Életrevaló program egy olyan közös küldetés, amely az Országos Rendőr-főkapitányság, a közlekedésben érintett multinacionális vállalatok és a hazai motorkerékpáros társadalom példaértékű összefogásával jött létre. Célja a zsúfolt városok élhetőbbé tétele, a fenntartható fejlődés és a fiatalabb generációk jövőjének támogatása, illetve a balesetek számának csökkentése.

A városi közlekedés élhetőbbé tétele hosszú távú munka, amelyből a Continental technológiai vállalat igyekszik maximálisan kivenni a részét, nem csak a személygépjárművek, de a kétkerekűekhez, valamint az infrastruktúrához szállított technológiáin keresztül is.

„Stratégiai célunk a motorkerékpárosok vezetésbiztonságának javítása, melyhez úttörő vezetésbiztonsági fejlesztéseinkkel és tesztgyőztes abroncsainkkal igyekszünk termék oldalról hozzájárulni. – mondta el Hornyacsek Zoltán, a Continental magyarországi kommunikációs vezetője. – „Mindemellett együttműködő partnerként is részt veszünk a vezetésbiztonságot javító kezdeményezésekben, mint például az Életrevaló program, hiszen a közlekedésbiztonság jelentős részben a közlekedés résztvevőin múlik, valamint a döntéseiken és képességeiken, melyeket képzéseken, ismeretterjesztő eseményeken lehet fejleszteni. Ennek kiváló és úttörő példája a MotoMia motoros találkozó, melynek megrendezésében örömmel veszünk részt az ORFK-OBB, az OMV és a KTM Centrum mellett szakmai támogató partnerként, felhívva a figyelmet a hosszú távú közös céljainkra, melyekért ezen a rendezvényen a gyakorlatban is tehetünk.” – tette hozzá Hornyacsek Zoltán.

Szeptember 19-én rendezték meg a budai KTM Centrumban a MotoMia motoros találkozót, mely programjainak célja felhívni a figyelmet arra, hogy a motorkerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása kizárólag komplex jellegű fellépés által érhető el. A szabályozás, a biztonságos közlekedési struktúra, a nagyobb védelmet nyújtó motorkerékpárok forgalomba hozatala, a közúti ellenőrzések végrehajtása, és a baleset-megelőzés egyaránt fontos területek ahhoz, hogy eredményeket lehessen elérni.

A KSH 2019. december 31-i adatai alapján hazánkban a regisztrált motorkerékpárok száma 185 943 volt, ami több mint kétszerese a 2001. évi állapotnak. Magyarországon a motorkerékpárosok által okozott balesetek száma az elmúlt években növekedett, a balesetek következtében elhalálozott motorosok száma 2017-ig csökkent, viszont 2018-ban már emelkedett, 2019-ben pedig jelentősen több motorkerékpáros vesztette életét, mint a megelőző évben. Az Életrevaló program és az azt támogató vállaltok célja éppen az, hogy felhívják a figyelmet erre a problémára, és ismeretterjesztő események, illetve edukációs rendezvények segítségével javítsák, élhetőbbé tegyék a közlekedést, továbbá csökkentsék a közlekedési balesetek számát.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.22
37.710 eurójába került idén a németeknek az újautó vásárlása, jelentősen többe, mint egy évvel....
2020.10.22
Álomkezdés öt csillaggal: az ID.3 a lehető legmagasabb minősítéssel zárta az Euro NCAP (European....
2020.10.22
Tíz év után először fordult elő Németországban, hogy nem egy járműipari cég végzett a....
2020.10.22
Idén júniustól Herbácskóová Anita a Magyar Suzuki Zrt. Emberi Erőforrás és Társasági Támogatások....
2020.10.22
Amerikában továbbra is tombol a járvány, ezért abszolút indokolt a döntés. Az áprilisi New York-i....
2020.10.22
Torlódás alakult ki a csanádpalotai és a röszkei autópálya-határátkelőhelyen csütörtök délelőtt -....
2020.10.22
Várhatóan jövőre is augusztus első hétvégéjén rendezik meg a Forma-1-es Magyar Nagydíjat. ..
2020.10.22
A rendőrséghez 2020. október 21-én dél körül érkezett bejelentés személyi sérüléssel nem járó....
2020.10.22
Egy amerikai nyugdíjas mérnök immár hatodik éve építi azt a különleges autót, amely a Forma-1....
2020.10.22
Jorge Díezt nevezték ki a SEAT új formatervezési igazgatójává, aki december 1-től látja el új....