Skoda Octavia

Először rendelhető SPORTLINE kivitelben a ŠKODA OCTAVIA

2021.04.14.

Tovább bővíti a ŠKODA az OCTAVIA sokrétű palettáját és először kínálja dinamikus SPORTLINE változatban is sikermodelljének negyedik generációját. 

Az új kivitel az Ambition felszereltségi szint és a sportos OCTAVIA RS csúcsmodell közé érkezik, fekete külső részletekkel, háromküllős multifunkciós sportkormánnyal és integrált fejtámlákkal kiformált, ThermoFlux kárpittal bevont sportülésekkel.

A Limousine és COMBI változatban készülő ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE extrafelszerelésként az adaptív futóműszabályzás (DCC) technikájával és számos innovatív vezetői segédrendszerrel is felszerelhető.

Széles motorpalettáján egyaránt szerepelnek dízel- és benzinüzemű, illetve mild-hibrid és hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) változatok, valamint a földgázüzemű (CNG) OCTAVIA G-TEC kivitel.

Az új OCTAVIA modellváltozat külsejét a ŠKODA többi sorozatának SPORTLINE verzióiból ismert fekete részletek jellemzik, a modellspecifikus első légterelő, a ŠKODA hűtőrács szegélye és a csomagtérajtó „ŠKODA” felirata így egyaránt fényes feketében jelenik meg. A szintén feketére fényezett hátsó diffúzorelemen krómozott díszléc szolgál vizuális stílusjegyként, a Limousine pedig ugyancsak fekete hátsó légterelőt kap.

Alapkivitelében az OCTAVIA SPORTLINE fekete, polírozott, 17 col peremátmérőjű Pulsar könnyűfém keréktárcsákkal szerelt kerekeken gördül, s extrafelszerelésként feketemetál fényezésű, 18 colos Vega, illetve kizárólag a SPORTLINE számára fekete, polírozott, 19 colos Taurus keréktárcsák is rendelhetők. Az első sárvédőket SPORTLINE-plakettek díszítik.

Széles motorválaszték első- és összkerékhajtással

A ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE egyaránt kapható gazdaságos benzin- és dízelmotorokkal, , hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) és mild-hibrid technikával, valamint első- vagy összkerékhajtással. A motorpaletta teljesítményválasztéka a 110 kW (150 LE) és 150 kW (204 LE) közötti tartományt öleli fel. A 110 kilowattos (150 LE) 1.5 TSI extrafelszerelésként hétfokozatú DSG sebességváltóval és mild-hibrid technikával, míg a DSG sebességváltóval szerelt, 140 kW (190 LE) teljesítményű 2.0 TSI összkerékhajtással rendelhető.

A hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű OCTAVIA iV SPORTLINE teljesítménye 150 kW (204 LE). A 2.0 TDI erőforrás 110 kW (150 LE) és 147 kW (200 LE) teljesítménylépcsőkben kapható.

Az adaptív futóműszabályzás (DynamicChassisControl; DCC) dinamikusabb megjelenést és egyéni menettulajdonságokat kölcsönöz az autó számára, miközben összesen 15 fokozatban folyamatosan állítja a lengéscsillapítás karakterisztikáját a hangsúlyosan kényelmes és az alapvetően sportos hangolás között. Kívánságra a borulásérzékelővel kiegészített proaktív utasvédelem (CrewProtectAssist), az első ülések között kinyíló központi légzsák (CentralAirbag), valamint olyan innovatív vezetői segédrendszerek növelik a biztonságot, mint a kikerülés-asszisztens (CollisionAvoidanceAssist) és a bekanyarodás-asszisztens (TurnAssist).

Beltér – sportülések és háromküllős sportkormány

A ŠKODA OCTAVIA SPORTLINE utastere a Style felszereltségi szintre épül és szövetborítású műszerfallal, valamint zongoralakk-fekete dekorbetétekkel készül. Az integrált fejtámlákkal kiformált sportüléseket különösen jól szellőző ThermoFlux kárpit borítja.

A multifunkciós sportkormány háromküllős kialakítású és SPORTLINE-plakettet hordoz, a dekoratív első küszöbléceken pedig „OCTAVIA” felirat tűnik fel.

Az OCTAVIA új változata jól ismert „SimplyClever” megoldásokat is kínál, mint például a belső visszapillantó tükör melletti USB-C-csatlakozó.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.05.12
Személyi sérüléssel járó karambol történt éjfél után néhány perccel a 8-as úton. ..
2021.05.11
Egyre többször válnak halálátjárókká a vasúti kereszteződések.  Drámai statisztikát tett közzé a....
2021.05.11
Mentőautó karambolozott kedd kora este Budapest VI. kerületében, a Nyugati pályaudvar közelében, a....
2021.05.11
Egyáltalán nem készítették fel a Mazda 3-at az eladásra. ..
2021.05.11
A lakott területen belül erősen lassított közlekedés jövőképét jelzi, hogy a spanyol városi utaknak....
2021.05.11
Toso Borkovic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.05.11
A Közlekedési Kultúra Napján indítja el #közlekedjbiztonságosan kampányát a Nemzeti Útdíjfizetés....
2021.05.11
Nem csak ritka, sztorija is kellően izgalmas a Lamborghini LM002-nek, az olaszok első....
2021.05.11
Ma van a közlekedési kultúra napja; a járványhelyzet miatt az idén is főként online bemutatókkal,....
2021.05.11
2020 második féléve után idén, az első három hónapban is javult a Volkswagen Csoport eredménye.....