autófeltörés

Etető kukoricát, parfümöt és autót is loptak a gépkocsifeltörők

2021.10.08.

Sorozatos gépkocsifeltörésekkel, lopásokkal gyanúsítható fiatalkorú testvérpárt és felnőttkorú társukat fogták el a nagykátai rendőrök. Három hónap alatt 14 bűncselekményt halmoztak.

Sülysáp és Tápiószecső utcáin, udvarain meglátott járműveket céloztak meg elsősorban. Akadt nyitva hagyott kocsi, de a bezárt állapot sem akadályozta őket, addig feszegették, amíg az utastérbe jutottak. Onnan aztán vitték, amit találtak: horgászbotot, orsót, etető kukoricát, vödröt, szerszámos készletet, parfümöt, pénztárcát, fúrót, tojást, zöldséget. Ha lehetőségük adódott, a kocsikban lévő indítókulcsot elfordítva egyszerűen elhajtottak, majd később kiürítve sorsára hagyták. Zsákmányaikat később eladták, a kapott pénzt elosztották - testvériesen. Sorozatos bűntetteikkel több, mint 3 millió forintos kárt okoztak.

A nagykátai rendőrök október 4-ére tudták kellő bizonyossággal kijelenteni, hogy kiket kell a 2021 júliusában kezdődött bűncselekmény-sorozattal összefüggésben keresniük. A 14 és 15 éves testvérpárt, valamint 20 éves társukat elfogták, kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A testvérek tényfeltáró, részletes beismerő vallomást tettek, a fiatalabb magyarázata szerint kitalálták, hogy pénzt kellene szerezniük, az utcákat róva keresték a lehetőséget. Elsősorban este, éjszaka portyáztak, hisz napközben az iskolapadban volt a helyük. Társuk, a 20 éves M. Arnold minden terhére rótt bűncselekmény elkövetését tagadta.

A fiatalkorúak ellen 7 rendbeli lopás bűntettének, három rendbeli lopás vétségének, valamint három rendbeli lopás vétsége kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, M. Arnoldot két rendbeli lopás, egy rendbeli jármű önkényes elvétele bűntettével, egy rendbeli lopás vétségével, illetve egy rendbeli lopás vétsége kísérletével gyanúsítják. A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai kezdeményezték a három gyanúsított letartóztatását.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.27
2023-ban érkezik az elektromos Porsche Macan, amivel több mint 1,8 millió tesztkilométert terveznek....
2021.11.27
Megtörtént az új Jaguar és Land Rover szalon műszaki átadása a Váci úton. ..
2021.11.27
Az év sötétebb hónapjaiban a rossz időjárási és látási viszonyok miatt megnő a közlekedési....
2021.11.27
A Mercedesnek vannak a legfiatalabb vásárlói, ha új autóról beszélünk, míg a Smartnak a....
2021.11.26
Összeroncsolódott személyautó a II. kerületi Nagykovácsi úton november 26-án, miután a járműre....
2021.11.26
Az FIA Túraautó Világkupa menetrendje szerint 2022-ben ismét 10 versenyhelyszín lesz. ..
2021.11.26
A legtöbb európai országban már kötelező a téli abroncs, van, ahol a hólánc is, de vannak, akik....
2021.11.26
A BMW Group újabb húsz európai városban, így többek között Koppenhágában, Veronában és Toulouse-ban....
2021.11.26
A Bács-Kiskun megyei rendőrök közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytattak eljárást, és....
2021.11.26
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas,....