Ford Pro

Fenntartható fuvarok Forddal a londoni Billingsgate piacról

2022.08.02.

London történelmi múltú Billingsgate halpiacáról fenntartható módon fuvaroznak, ezzel is csökkentve a főváros széndioxid-terhelését - írja közleményében a Ford. 

A City of London Corporation, a DHL Supply Chain és a Ford Pro közös fenntarthatósági fuvarkísérletbe fogtak London történelmi múltú Billingsgate Piacán, hogy felmérjék, hogyan csökkenthető a kiszállításokból eredő autóforgalom, illetve hogyan javítható ezzel kapcsolatban a levegő minősége és a vásárlók elégedettsége.  A Billingsgate negyven árusa vesz részt a márciusban indított és augusztusig tartó pilot-programban, ami a londoni céges ügyfeleknek (köztük a legrangosabb fővárosi éttermeknek) történő áruszállításra összpontosít.

Sok kereskedő saját haszonjárművel oldja meg ezeket a szállításokat, de a nap nagy részében ezeket az autókat nem használják. A City Corporation listába szedte azokat a rendszeres fuvarokat, amelyekkel elkerülhetők a párhuzamos kiszállítások, így kevesebb járműre lehet szükség.

Ezek után a Billingsgate Piac tulajdonosa és működtetője, a City Corporation megszervezte a mostani kísérleti projektet, bevonva a munkába a DHL Supply Chain vállalatot és a Ford Pro jármű- szoftver- és szerviztámogatását is.

A 18 hetes közös munka komoly lehetőségeket tárt fel, amelyek egyaránt előnyösek a kereskedők és a környezet számára. A szokásos üzletmenethez képest mintegy 37 százalékkal csökkent a CO₂-kibocsátás2; ez 949 fuvar során jött össze London zsúfolt belvárosi útjain, ahol a halakat kiszállító járművek összesen 23.961 kilométerrel kevesebbet futottak az új módszer szerint. Ez nemcsak az emissziót, hanem a költségeket is csökkentette, vagyis az érintett cégek eredményesebben működhettek.

A program tökéletesen beleillik a City Corporation azon törekvésébe, hogy innovatív megoldásokkal csökkentse nagybani piacai környezeti terhelését, beleértve a Billingsgate, a Smithfield és a New Spitalfields piacok tervezett áthelyezését a Dagenham Dokkba. A piac parkolójában töltőpontot is kiépítettek az elektromos hajtású járművek számára.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.10.03
Korábban is írtunk már az előfizetéses autóhasználatról, mint a jövő egyik fontos szolgáltatásáról....
2022.10.03
A német Tesla üzemben hónapok óta nem működik sem a tűzjelző rendszer, sem pedig a tűzoltó rendszer....
2022.10.03
A kerékpárutak használatára, a motorteljesítmény helyett a végsebesség korlátozására és a....
2022.10.03
Immáron hagyománnyá vált, hogy Kiss Norbi szeptember vége - október eleje táján amikor....
2022.10.03
Vasárnap este 22.15-kor egy személykocsi belerohant Pozsonyban a Zoch utcai (Zochova) buszmegállóba....
2022.10.03
Október 25-én kezdődik a Volkswagen 125 000 alkalmazottjával kapcsolatos kollektív alku. A....
2022.10.03
A makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft 3.000.000 forint összeggel támogatja Makó város....
2022.10.03
Egy kerékpáros megfékezése bizarr műveletté vált a bázeli rendőrség számára. A Tesla fogva tartotta....
2022.10.02
Itáliai legenda Made in Poland jelzéssel, bohém ifjúságom sokszor csodás, olykor kellemetlen emléke....
2022.10.02
Futamgyőzelemmel és egy hatodik hellyel zárta a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonját a....