Ferodo

Ferodo fékbetétek lassítják a német prémiumokat

2015.12.02.

A Federal-Mogul Motorparts, amely a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) egyik divíziója, ma bejelentette, hogy az új Audi A4-en eredeti felszerelésként fogják alkalmazni a Ferodo® Eco-Friction® fékbetéteket. A Mercedes után, amely a legújabb C-osztályán már eredeti felszerelésként alkalmazza az Eco-Friction fékbetéteket, az Audi a következő olyan jelentős gépjárműgyártó, amely igénybe kívánja venni a Ferodo környezetbarát technológiáját fékrendszerei vonatkozásában.

Úttörő vállalkozásként a fékrendszerek terén, a Ferodo ezzel az eredeti felszerelésként jóváhagyott, környezetbarát technológián alapuló, alacsony réztartalmú és rézmentes Eco-Friction fékbetétekből álló termékcsaláddal fog megjelenni az utópiacon. A választék a jelenlegi premier termékcsalád 90 százalékát fedi le, de ez az arány 2016 elejére 95 százalékra fog emelkedni. Az ügyfeleink és a szerelőműhelyek a fékek cseréje során már ennek az eredeti felszerelésként elfogadott technológiának az előnyeit élvezhetik, méghozzá annak tudatában, hogy környezetkímélőbb fékbetéteket fognak használni.

A kisebb réz- és nehézfém-tartalom, valamint a csökkentett fékpor-kibocsátás miatt e termékcsalád nem csupán a környezetet óvja, hanem a legutóbbi tesztek azt is kimutatták, hogy az Eco-Friction fékbetétek sokkal jobb fékhatást biztosítanak a hagyományos rézalkatrészekkel szemben: egy Mk6 Volkswagen Golf gépkocsi esetében például 10 százalékkal csökken a fékút 100km/h sebességnél történő fékezéskor.

A legfrissebb teljesítménytesztek igazolták, hogy az Eco-Friction fékbetétek nem csupán elérik a hagyományos, rézalapú alkatrészek teljesítményét, de jelentős előrelépésként is lehet rájuk tekinteni. A népszerű Mk6 Volkswagen Golf esetében 100 km/h-ról való fékezés során a féktávolság 10 százalékkal, 115 km/h-nál pedig 17 százalékkal csökkent. A könnyű haszongépjárművek számára szintén előnyt jelentenek az Eco-Friction betétek: a Peugeot Boxer és a Fiat Ducato esetében a féktávolság 12 m-rel rövidült 100 km/h-nál, és 16 m-rel 115 km/h-nál. A teszteket egy független vizsgálócég, a MIRA Ltd (Egyesült Királyság) végezte, és a közzétett eredmények a Ferodo és a második legjobban teljesítő termék összehasonlításán alapulnak.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.16
Minden idők legsikeresebb ralipilótája a Peugeot gazdag történelmének igazi gyöngyszemével vett....
2021.10.16
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót....
2021.10.16
„Továbbra is azt mondjuk, az uniós klímacélokat úgy kell meghatározni, hogy azok ne sértsék....
2021.10.16
Négy autonóm Honda 25900 kilométert tett meg Németország útjain, a kocsik a Legend prémium szedán....
2021.10.16
Folytatódik az új hídsaruk beépítése a Deák Ferenc (hárosi) Duna-híd M1-es autópálya felé vezető....
2021.10.16
A tükörsima aszfaltutakon zajló Katalán-rali első napját a Hyundai belga pilótája nyerte, de az....
2021.10.16
A hírek szerint a manapság új autókban szinte elengedhetetlen és igen népszerű Apple Car Play....
2021.10.16
Szeptemberben már a harmadik egymást követő hónapban csökkent éves összevetésben a forgalomba....
2021.10.15
Nem Tennessee Williams színművéről van szó, hanem egy vágykeltő villanyautóról, amely irányt mutat....
2021.10.15
A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió....