adomány

Fiat Pandát kapott az óbudai Macskaárvaház Alapítvány

2014.10.20.

Az állatok világnapja kapcsán szervezett rendhagyó sajtótájékoztatót a Fiat Group Automobiles CEE Kft., ahol a márka társadalmi szerepvállalása mellett egy macsakmentő autó átadásának és egy fél szemére vak kiscica örökbefogadásának lehettünk tanúi. A rendezvénnyel egy időben kezdetét vette az állatok felelőtlen elgázolása ellen indított Ne üss el! kampány is.

Szöveg: Horváth Miklós, Fotó: Haraszti Judit/Harmonyartfoto

A Fiat hazai importőrétől már megszoktuk, hogy stílusos olasz éttermekbe invitál bennünket egy-egy sajtótájékoztató alkalmával, ezúttal sem csalódtunk, amikor a József körúti Trattoria Venezia étterembe kaptunk meghívást. Az első meglepetésben akkor részesültünk, amikor a bejáratnál Bóday Pál kollégánk fogadott minket, akiről megtudtuk, hogy „civilben” a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, és nagyon is szívén viseli a kisállatok sorsát.

Bóday Pál - jelen esetben mint a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke. Képre kattintva galéria nyílik

Kollégánk köszöntője után Rémi Gábor a Fiat Professional üzletág vezetője invitálta a jelenlevőket egy virtuális időutazásra, a Fiat Panda 1980-as indulása óta megjelent modellek áttekintésével. Ezt követően elmondta, hogy az Autóvadász Egyesületnek adományozott 4x4-es Panda mellett tovább gyarapodik a non-profit szervezetek támogatása az üzletág részéről. A Macskaárvaház Alapítványnak átadott Fiat Panda felajánlója ezúttal Kovács Gábor, a Kovács Autócentrum tulajdonosa volt. Az autó egy használt, kiváló esztétikai és műszaki állapotú jármű, korábbi tulajdonosa egy állatorvos volt – tudtuk meg az adományozó vállalkozótól. A Fiat Professional az autó szervizelését és karbantartását vállalta magára, támogatva ezzel az eredményes munkavégzést. Az alapítványnak külön kérése volt, hogy személyszállításra alkalmas járművel végezhessék munkájukat, ugyanis gyakran előfordul, hogy az ellátásra szoruló cicákat a tulajdonossal együtt szállítják állatorvoshoz.

Rémi Gábor a Fiat Professional üzletág vezetője

A folytatásban a Ne üss el! kampány támogatói szólaltak meg: többek között Borsi Gergő, a 4ütem c. autós magazin műsorvezetője, Jáksó László, Pál Laca a híres macskablogger és fotográfus, valamint Kiss László országgyűlési képviselő és Kiss Norbert (OXXO Racing), Magyarország legeredményesebb kamionversenyzője, aki egy videó üzeneten keresztül osztotta meg gondolatait a kezdeményezéssel kapcsolatban. A kampány üzenete nem más, mint hogy akár versenyzőként tartjuk kezünkben a volánt, akár úrvezetőként, egy kicsit több odafigyeléssel nagyon sok védtelen kisállat életét óvhatjuk meg, és ehhez nem milliárdok kellenek, hanem csak egy környezettudatos hozzáállás és kellő körültekintés. Vezda László, a Panda-banda autóvadász tagja azt mondta, hogy aki jól bánik az állatokkal, az hasonlóképp bánik embertársaival és a környezetével is, ezzel szemben az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód rendkívüli devianciát és bűnöző hajlamot takar.

Borsi Gergő - 4ütem c. autós magazin műsorvezetője

Az inspiráló hozzászólásokat követően egy autóbalesetben megsérült, de időben állatorvoshoz került és meggyógyult cica örökbefogadásával zárult az esemény. Az örökbefogadó nem más, mint a benzingőzzel erősen fertőzött Karvai Sándor volt, aki annak ellenére, hogy születésétől fogva vak, több rekordot is felállított autó, motor és jet-ski vezetésével. Sanyi elmondása szerint a cicához sorstársi kapcsolat fűzi, ennek okán kétségtelen, hogy odaadó gondozója lesz az új családtagnak.

(balról jobbra) Vezda László - autóvadász, Bóday Pál - Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnök, Gacsal Balázs - jetski versenyző és üzletember, valamint Karvai Sándor és Jáksó László

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.21
Ha minden a kormányzat menetrendje szerint alakul, akkor a megújított KRESZ (Közúti Rendelkezések....
2024.06.21
Pontosan ötven évvel ezelőtt az egyik pillanatról a másikra kihalt szellemvárossá változott a....
2024.06.21
Óbudán 50 helyett 101-gyel mértek be egy autóst. Rajta kívül 41 gyorshajtót regisztráltak 7 és fél....
2024.06.21
A szlovák kormány aláírta a befektetési szerződést a Gotion és InoBat cégekkel, amelyek....
2024.06.21
A kínai gyár európai portfóliójának két hiánypótló haszonjármű modelljét is bemutatja a nemzetközi....
2024.06.21
Egész évben, de különösen nyáron nagyon sok magyar ül autóba, hogy a szomszédos Ausztriában....
2024.06.21
A parlament jóváhagyta az egynapos autópálya-matricára vonatkozó törvényt - írja a parameter.sk. ..
2024.06.21
Kedden írta alá Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael....
2024.06.21
Két év börtönbüntetésre ítélt a bécsi kerületi bíróság egy 46 éves férfit, mert 2013-ban egy banda....
2024.06.21
Súlyos baleset történt szombaton délután a szlovákiai Vysoká nad Kysucou községben (Čadcai járás):....