autógyártás

A Fiat újjáéleszti az olaszországi termelést

2013.12.10.

A Fiat az európai piacvesztés megállítása és az olaszországi termelés felfuttatása érdekében három év alatt kilencmilliárd eurót készül új modellek kifejlesztésére fordítani - számolt be a Bloomberg hírügynökség hétfőn, meg nem nevezett ipari forrásra hivatkozva.

A konszern bővíteni akarja kínálatát a prémium kategóriás  Maserati és Alfa Romeo márka mellett a Fiat olyan modelljeinek  variációival is, mint a divatos 500-as, valamint az árérzékeny  vevőknek szánt, olaszországi gyártású Panda.  

Prémiumkategória: Maserati

A Fiat a felső árkategóriás modellek gyártását szándékozik  Olaszországra összpontosítani. Ennek keretében jövőre tervezi  bemutatni a Fiat 500 és a Jeep Olaszországban gyártott új modelljét,  az Alfa Romeo 4C kabrió verzióját. Az Alfa Romeo Giulia négyajtós,  lépcsős hátú verziója szintén Olaszországban készül majd, gyártása  2016-ban kezdődik meg. 

A Bloomberg hírügynökséget tájékoztató forrás szerint a Fiat  Punto kisautót az 500-as ötajtós változata váltja fel, ez viszont  Lengyelországban készül majd. A 2005-ben modellfrissítésen átesett  Punto 2007-ben 31 százalékát adta a Fiat márka európai eladásainak  az IHS Automotive piackutató vállalat adatai szerint. 

Alfa Romeo: jövőre kabrió változat is.

A Fiat már a negyedik egymást követő évben veszített piaci  részesedéséből Európában, elsősorban az új modellek hiánya miatt. Az  európai autógyártók szervezete, az ACEA (European Automobile  Manufacturersí Association) adatai szerint tavaly a csoport 47  százalékkal kevesebb autót adott el a régióban, mint 2009-ben, piaci  részesedése pedig ezalatt 9,3 százalékról 6,2 százalékra csökkent. A  Fiat csoport üzleti eredmény szinten 2011 óta kétmilliárd euró  veszteséget szenvedett el, ebből 304 millió eurót idén az első  kilenc hónapban.  

Fiat Freemont

"Arra építünk, amink van" - válaszolta Sergio Marchionna, a Fiat  csoport és a Chrysler elnök-vezérigazgatója egy elemzőkkel  folytatott októberi konferenciabeszélgetésen a kapacitáscsökkentésre  vonatkozó kérdésre. "Üzemeket nem zárunk be, hanem a prémium  modellekre összpontosító stratégiánk keretében átcsoportosítjuk  gyártási kapacitásunkat" - szögezte le. 

Az olasz autóipar 2008 óta 30 ezer munkahelyet veszített az  Anfia ágazati szervezet adatai szerint. "Az olasz ipar talpra  állításának egyetlen módja a íMade in Italyí dicsőségének a  visszaszerzése" - idézi a Bloomberg cikke Giuseppe Bertát, a milánói  Bocconi Egyetem professzorát.

MTI
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
Szentlőrinc térségében forgalmi akadályra kell számítani – jelentette az Országos....
2024.05.29
Ideális megoldás lenne az automobilizmus gondjaira a hidrogénhajtás, mert nem szennyezi a....
2024.05.29
Egyszerre két, párhuzamos kutatási és fejlesztési projektet indít útjára a Toyota. Az egyikben a....
2024.05.29
Az elmúlt években hatalmas változáson ment keresztül a gyári első szerelés (original equipment, OE....
2024.05.29
Két kerékpáros ütközött össze Debrecenben, egyikőjük súlyos sérüléseket szenvedett. ..
2024.05.29
Befejeződött a Hungaroringen zajló munkálatok első üteme, amely során látványos változáson esett át....
2024.05.29
Megint jön egy újabb szezon, kétkerékre pattan a magyar! De jó is lenne, viszont nem eszik ilyen....
2024.05.29
A retró járművek rajongói 2024. június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villanymozdony....
2024.05.29
Visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe. Idén május 25-től – egészen a szezon végéig –....
2024.05.29
Nem megnyugtatóak a keddi közlekedési baleseti statisztikák, amelyeket az Országos Rendőr-....