elektormobilitás

A Fisker elektromos luxusa

2018.02.03.

A Fisker hamarosan felszámolhatja az akadályokat, és egy funkcionális, futurisztikus elektromos járművet hozhat létre. A Fisker a 2018-asd CES-en mutatta be az EMotion Electric Luxury Sedan és Flexible Solid-State Battery fejlesztéseit.

A szuperautóban öt integrált Quanenergy S3 LiDAR szenzor felel az önvezető funkcióért. Automata sirályszárny ajtók, a „jövő luxus enteriőrje” és további részletek emelték ki a Las Vegasban bemutatott Fisker EMotiont. A Henrik Fisker emellett bemutatta a szabadalmazás alatt álló Flexible Solid-State Battery-t, ami újraírja, amit az elektromos járművek töltéséről eddig gondoltunk, és 2,5-szer több energiát biztosít az elektromos eszközöknek, mint a lítium-ion.

A működő akkumulátort is prezentálták a CES-en, ami fele akkora lesz, mint egy mobiltelefon akkumulátor, 2mm vastagságú, és rengeteg energiát fog tudni tárolni. Az elektromos autó 650 kilométert tud megtenni, és az összkerék meghajtású EMotion teljesítmény mutatói között szerepel a 260 km/órás maximum sebesség. A jármű érzékeli a környezetét – felismeri és beazonosítja a tárgyakat a valós idejű reagálás érdekében.

A Fisker volt az első autógyártó, amely vegán belsőt kínált vásárlóinak – ez az EMotionnél is opció lesz. A belsőben három, a sofőr felé néző képernyő, töltők és négy okostelefon tárolására alkalmas speciális tartók vannak; a szénszálas középső konzolban további hely van a tabletek és más kiegészítők számára; emellett négy különálló, elektromos állítható elsőosztályú ülés; 27” hajlított hátsó képernyő; négyzónás elektromos állítható színezett tető adja az autó futurisztikusan luxus érzetét. A Fisker tudósai, beleértve a Sakti3 akkumulátor úttörő korábbi társalapítóját, szabadalmaztatják a rugalmas, kiváló energiasűrűségű akkumulátorokat. 

A Fisker akkumulátorának háromdimenziós elektródái lesznek, és a lítium-ion akkumulátorok energiasűrűségének 2,5-szeresével fognak rendelkezni. Az áttörő technológiának köszönhetően drámaian, akár 800 kilométerig növekedhet az egyetlen töltéssel megtehető út, és a töltési idő akár egy percre csökkenhet – gyorsabb lehet, mint megtölteni egy tankot.

A gyártás valamikor 2020 után kezdődhet meg. A Fisker szerint a személyes elektromos eszközök/okostelefonok akkumulátorának gyártása korábban, akár már 2018-ban is elindulhat.

(miferfiak.hu)

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.04
Az amerikai Anderson Economic Group piackutató október végén megjelent tanulmánya meglepő dolgot....
2021.12.04
A Deep Space Projekt néven fejlesztett autó közel egymilliárd forintba fog kerülni. ..
2021.12.04
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es....
2021.12.04
Az EQXX-ről újabb adatokat és egy képet hoztak nyilvánosságra. ..
2021.12.04
A Toyota prémiummárkájának első dedikált villanyautóját RZ-nek fogják hívni. ..
2021.12.04
Idén már hat kivilágított villamost és az ünnepi fogaskerekűt indította útjára december első napján....
2021.12.04
A Fiat Mirafiori gyárát elektromos járművek gyártóközpontjává kívánja átalakítani a Stellantis.....
2021.12.04
Lengyelországban jelentősen csökkent az új autók és kisteherautók eladása novemberben éves szinten....
2021.12.04
A GR86 értékesítését 2024-re le fogják állítani Európában, méghozzá szokatlan okból. ..
2021.12.04
A kispesti rendőrök még aznap rajtaütöttek a lopással gyanúsítható férfi telephelyén; a Jaguárt....