elismerés

Fogyasztási rekordot döntött a vadonatúj Toyota Yaris Cross

2022.01.25.

A vadonatúj Toyota Yaris Cross nyerte el a brit What Car? magazin 2022-es True MPG (Valódi fogyasztás) díját miután új átlagfogyasztási rekordot állított fel a magazin független tesztjén.

Az immáron Magyarországra is megérkezett kompakt SUV lelkét a Toyota negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtáslánca adja. Ugyanez a kiemelkedően hatékony megoldás található az ugyanarra a padlólemezre épülő Yarisban, amely elnyerte az Európai Év Autója díjat. A Toyota közel negyed évszázados hibrid tapasztalatára alapuló rendszer lehetővé teszi a nagy mértékben tisztán elektromos, emissziómentes közlekedést a jellemző városi ingázások során: városi forgalomban akár 50-80%-ban tisztán elektromos üzemet tesz lehetővé.

 „A Yaris Cross 60,1 mpg-s (3,91 l/100 kilométer) valós körülmények közötti fogyasztása a True MPG üzemanyag-hatékonysági tesztünkön valaha látott legjobb eredmény, amely inspirálóan közel áll a gyári 62,7 mpg-s (3,75 l/100 kilométeres) értékhez. Emellett a True MPG városi tesztkörén mért 103,3 mpg (2,28 l/100 km) abszolút lenyűgöző eredmény.” – avat be a díj kapcsán Steve Huntingford, a What Car? szerkesztője.

A What Car? True MPG értékei olyan mért teljesítményt tükröznek, amelyet a felhasználók általában várhatnak az adott autótól, ha előrelátóan, a sebességkorlátozásokat betartva közlekednek. A standardizált tesztfolyamat tesztpadon szimulál vegyes vezetési körülményeket, a kontrollált laboratóriumi mérés eredményeit pedig nem befolyásolják külső tényezők, mint például az időjárás vagy a forgalom.

„Az elismerés, valamint a What Car? teszteredményei jól mutatják, hogy piacvezető hibrid elektromos technológiánk valóban hatékony a mindennapos használat során. Így nem csak pénzt takarít meg a tulajdonosok számára a tankolás során, de kisebb a károsanyag-kibocsátása is – különösen városi környezetben. Emellett pedig öntöltő hibrid technológiánk úgy dolgozik, hogy a rendszer előnyeit könnyű kihasználni – az ügyfeleknek nem kell ahhoz igazítaniuk az életstílusukat, hogy a legjobbat kihozzák az autójukból, a vezetési élmény pedig kimagaslóan lágy, csendes és kulturált.” – kommentálja a sikert Mark Roden, a Toyota nagy-britanniai vezetője.

Igazi slágermodell lehet

Az üzemanyag-hatékonyság és a csekély emisszió egyébiránt csak egy a Toyota crossover kínálatát teljessé tevő Yaris Cross vonzó tulajdonságai közül. A ferdehátú modellhez hasonlóan itt is nagy léptékben, de kis méretű csomagolásban gondolkodtak a fejlesztők, amely nagyvonalú és rugalmas utasteret, illetve csomagteret tesz lehetővé kompakt, városbarát dimenziók mellett. A formaterv a Toyota SUV örökségéből, valamint innovációs és mérnöki szakértelméből merít. Vérbeli SUV modellként az újdonság elérhető a Toyota AWD-i intelligens összkerékhajtási rendszerével. A mindehhez társuló kedvező, 6.130.000 Forintos indulóárat is figyelembe véve vadonatúj Yaris Crossnak így minden esélye meg van arra, hogy Magyarországon is szegmense egyik legkedveltebb modellje legyen.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.28
Kevesen gondolnák, hogy a több mint 1000 lóerős Lucid Air villanyautóban, a vadonatúj Range....
2022.05.28
A hely, ahol festői környezetben James Bond BMW-je parkol és ahol egy gombóc fagyi drágább, mint....
2022.05.28
Igazi ritkaságokkal érkezett a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. az AMTS-re. ..
2022.05.28
Charles Leclerc, a Ferrari hazai versenyzője indulhat az élről vasárnap a Forma-1-es Monacói....
2022.05.28
Lehet, hogy nem ez a legerősebb és leglátványosabb autó a kiállításon, de ennek van a legjobb....
2022.05.28
A kamerákkal, radarral és lidarral felszerelt autonóm teherautók hamarosan nagyrészt önállóan....
2022.05.28
A Volkswagen standján a számtalan pályarekordot tartó Volkswagen ID.R prototípus is megtekinthető a....
2022.05.28
Vác ad otthont a hazai ralibajnokság soron következő futamának, a Dunakanyar Rallye-nak. A Peugeot....
2022.05.28
A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) több kategóriában meghirdette és....
2022.05.28
Négy évtized, négymillió eladott példány, négy hajtott kerék: a Toyota 4Runner a modern kompakt....