közelekedésbiztonság

Folytatódik a kampány a felelős alkoholfogyasztásért

2014.06.30.

Az idén rendezik meg nyolcadik alkalommal a Soha ne igyál, ha vezetsz! kampányt Magyarországon, a szervezők célja a felelős alkoholfogyasztás népszerűsítése, emellett szeretnék, ha legalább tízezer felnőtt csatlakozna a kezdeményezéshez.

Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője a kampányról tartott hétfői, fővárosi sajtótájékoztatón azt mondta, a statisztika szerint száz személyi sérüléses baleset okozója közül öt fogyasztott alkoholt a baleset előtt, a hétvégi fővárosi akció keretében egy éjszaka alatt 28 ittas járművezetőt találtak.

Az alezredes felhívta a figyelmet arra: változott a jogszabály, már akár egy-két feles elfogyasztása után is büntetőeljárás indulhat a járművezető ellen.

Edvi Szabolcs, a Diageo, a Johnnie Walker márkát tulajdonló szeszipari csoport menedzsere utalt arra, hogy nyolc éve rendezik meg a Johnnie Walker és a McLaren-Mercedes együttműködésében a kampányt, a felelősségteljes alkoholfogyasztásról szóló üzenetük már több mint egymillió felnőtthöz jutott el.

A 2014-es globális kampány része a magyarországi akció is, szeretnék, ha kezdeményezésükhöz legalább tízezer felnőtt csatlakozna, ezt a közösségi oldalakon, valamint a nagyobb bevásárlóközpontokban személyesen lehet megtenni. A csatlakozók között nyereményeket sorsolnak ki.

A kezdeményezéshez csatlakozott Michelisz Norbert autóversenyző is, aki a sajtótájékoztatón arról beszélt, fontosnak tartja a felelősségteljes alkoholfogyasztás ügyét, így "nem volt kérdés", hogy csatlakozzon a kampányhoz. Elmondta: baráti társaságában volt két komolyabb baleset is alkoholos befolyásoltság miatt, így korán megtanulta, hogy az alkohol és a vezetés "nem fér össze". 

Az autóversenyző kiemelte: az autót vezető felelősséggel tartozik a közlekedés többi résztvevője iránt is, ezért az ittas vezetésen kívül például a gyorshajtás ellen is fel kell lépni.

 

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....
2022.08.08
Ráfutásos balesetet rögzítettek az M3-as autópálya kamerái: ha csak kicsit nagyobb követési....
2022.08.08
Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben,....
2022.08.08
A korhatárok csökkentése ellen kampányol a legrangosabb európai közlekedésbiztonsági szervezet.   ..
2022.08.07
Felelőtlen száguldozás a városban. ..