Ford Motor Company

Ford: érkezik az új Tourneo Connect és Tourneo Courier

2017.12.08.

A Ford a héten a Transit Van modellekkel együtt mutatta be továbbfejlesztett Tourneo Connect és Tourneo Courier személyszállítóit, amelyek 2018 közepétől stílusosabb dizájnnal, takarékosabb hajtásláncokkal és új, fejlett vezetőtámogató biztonsági rendszerekkel gazdagítják a Transit családot.

Az öt- és hétüléses változatban kapható új Tourneo Connect és az ötüléses új Tourneo Courier modellekkel teljessé válik a Ford megújított Tourneo személyszállító-kínálata. A modellsorozat csúcsát képviselő hét/kilencszemélyes Tourneo Custom már idén megjelent a piacon, és a vadonatúj, prémium minőségű utasteret kínáló jármű már megrendelhető a márkakereskedésekben.

“Az új Tourneo Connect és Courier személyszállítók nemcsak tágas és sokoldalú autók, hanem olyan technológiákat is kínálnak a vásárlóknak, mint a SYNC 3 csatlakozási rendszer, aminek segítségével az emberek a lehető legtöbbet hozhatják ki pörgős, aktív életstílusukból,” – nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. – „Kifinomult hajtáslánc-technológiáink – köztük a hengerlekapcsolással kiegészített 1,0 literes EcoBoost benzinmotor – révén az új Tourneo modellek nemcsak élvezetesebben vezethetők, hanem olcsóbban is lehet velük közlekedni.”

Az új Ford Tourneo Connect stílusos orr-részének leghangsúlyosabb elemei a látványos, öt díszléces Transit-hűtőrács és a keskenyebb fényszórók; az erős fényű HID Xenon lámpákat a gazdagabb felszereltségű változatokban LED nappali menetfény egészíti ki. Az autó frissebb megjelenését aerodinamikus vonalvezetés és első légterelő teszi teljessé.

A megújult műszerfalon egy új központi kezelőfelület kapott helyet, amit a gazdagabb felszereltségű modellváltozatokban tablet-jellegű, lebegő kialakítású, 6 colos színes érintőképernyő egészít ki; erről kezelhető az autó SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszere. Az új modellben a szegmensben elsőként jelennek meg olyan vezetést támogató biztonsági rendszerek mint az Intelligens Sebességhatároló, ami automatikusan szabályozza az autó sebességét, megakadályozva a gyorshajtást; a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer; az Oldalszél Stabilizálás; valamint az Aktív Parkolóasszisztens, ami a párhuzamos és a merőleges parkolóhelyekre egyaránt önálló kormányzással manőverezi be az autót.

A Ford vadonatúj 1.5 EcoBlue dízelmotorja a legújabb üzemanyag-befecskendező, turbótöltő és emisszióvezérlő technológiákkal működik, és a csekély belső súrlódású erőforrás magasabb teljesítményt ad le, miközben érezhetően alacsony üzemanyag-fogyasztással mozgatja a Tourneo Connect és Grand Tourneo Connect modelleket. Az autó alapfelszereltségében most egy tovább tökéletesített hatfokozatú manuális sebességváltó jelenik meg. Az 1,5 literes EcoBlue motorhoz emellett egy új nyolcfokozatú automata sebességváltó is kérhető, ami nemcsak alacsony üzemanyag-fogyasztást és gyors gázreakciókat biztosít, hanem zökkenőmentesen és fürgén kapcsolja a sebességfokozatokat.

A két új Tourneo Connectben továbbra is rugalmasan variálható ülések, tágas csomagtér és tolóajtók biztosítják a sokoldalúságot és a praktikumot. A Tourneo Connect 60/40 arányban osztott hátsó üléssora síkba dönthető vagy előre buktatható, sőt akár ki is emelhető; ez utóbbi esetben az első ülések mögött 2410 literes hasznos tér alakítható ki. A Grand Tourneo Connect hátsó üléssorai könnyen és gyorsan síkba dönthetők (ilyenkor a csomagtér mérete 2620 literre nő), a harmadik sor ülései pedig előre-hátra csúsztathatók, így az utastér még praktikusabban variálható.

A Ford Transit család legkisebb tagja, az ötüléses Tourneo Courier is megújult orr-résszel és áttervezett hűtőráccsal jelenik meg. Az új formavilágú, ergonomikusabb középkonzolon a gazdagabb felszereltségű modellváltozatokban új helyre, a vezetőhöz közelebb került a nagyobb, 6 colos színes érintőképernyő, amelyen keresztül a SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszer is kezelhető.

A legutóbbi, Euro 6.2 károsanyag-kibocsátási előírásoknak megfelelő motorkínálatban üzemanyag-takarékos 1.5 TDCi dízel- és 1.0 EcoBoost benzinmotorok szerepelnek. Mindegyik modellváltozatban a Ford vadonatúj, hatfokozatú manuális sebességváltója kerül a korábbi ötfokozatú egység helyére; az új szerkezet minőségibb kapcsolási érzetet, kifinomultabb működést és kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást kínál.

A kifutó modell minden értékét megőrizve az új Tourneo Courier remekül kihasználható csomag- és utasteret kínál a családok és a városi autósok aktív életstílusához. A rugalmasan variálható kabinban akár 1656 literes csomagtér is kialakítható a 60/40 arányban osztott hátsó üléssor ledöntésével, és az utastér hátsó része könnyen megközelíthető a két tolóajtón keresztül. A modellsorozat vásárlói négy különféle kivitel közül választhatnak, amelyek közt a Titanium és Sport változatok képviselik a kínálat csúcsát.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.22
Mentőautó és személygépkocsi ütközött össze a 61-es út Tolna megye szakaszán, Nagykónyi térségében....
2021.09.22
- Szeptemberben volt olyan nap is, amikor már több mint tízezer utazás történt a megújult Mol....
2021.09.22
Váratlan, ám meggyőző formában léphet először európai földre a Peugeot fejlődő régiókba szánt....
2021.09.22
A Ford hétfőn bejelentette, hogy Elvira Schachermeiert nevezték ki a Ford Európa kommunikációs....
2021.09.22
A Mercedes-Benz elektromos haszongépjármű flottája és jövőképe. ..
2021.09.22
2021. szeptember 11-én a Sába királynője című operafilm zártkörű, vörösszőnyeges premier előtti....
2021.09.22
Munkatársunk fotózta ezekben a percekben az erősen lángoló kamiont az M1-es sztrádán, Bicskénél. ..
2021.09.22
Egy autó ütközött villamossal a XI. kerületben, a Karinthy Frigyes út és az Irinyi József utca....
2021.09.22
Megkérdőjelezhetően igényes megoldással vonzana be hagyományos autókat kedvelő tuningmániásokat a....
2021.09.22
Összeütközött egy kistehergépkocsi, egy traktor és egy nyerges vontató a vontató a 32-es főúton,....