Toyota Gazoo Racing

Formában tartja old school sportkupéját a Toyota

2023.01.25.

Eredeti alkatrészek széles skálája mellett egy különleges szervizprogramot is kidolgozott klasszikus sportautójához a Toyota. A GT86 így tízévesen is ugyanolyan friss élményt kínálhat, mint újkorában.

A Toyota verseny- és sportautó-programjáért felelős Gazoo Racing nem csak a márka új generációs típusaihoz kínál sportos kiegészítőket és tartozékokat, hanem a gyártásból már kiöregedett modellekhez is, legyen szó épp csak leváltott típusokról vagy évtizedekkel ezelőtt nyugdíjazott, klasszikus gyártmányokról.

A képre kattintva megnézhet egy videót!

Most egy újabb szolgáltatással bővíti portfolióját a vállalat, amellyel a 2012-től 2021-ig gyártott GT86 tulajdonosainak teszik hosszú távon örömtelivé a sportkupé használatát. A szívómotoros, hátsókerék-hajtású kétajtós modell a sportautózás ezerszer bizonyított formuláját követi: mennyiség helyett a minőségre összpontosít, azaz egyszerű felépítést kínál, ugyanakkor a legmagasabb színvonalú alkatrészeket alkalmazza. Tíz év azonban a legkiválóbb konstrukciók felett sem múlik el nyomtalanul, ezért a Gazoo Racing kidolgozott egy olyan szervizprogramot, amely kifejezetten a vezetési élmény szempontjából kulcsfontosságú szerkezeti elemek cseréjét, felújítását célozza meg.

A 86Re:project keretében a programban részt vevő GR szakszervizek a Toyotától megszokott alaposságú átvizsgálást követően frissítőkúrának vetik alá a motort, a futóművet és egyéb fődarabokat. Ennek során kicserélik azokat az elöregedett alkatrészeket, amelyek általános állapota ugyan a jármű üzembiztosságát még hosszú ideig nem veszélyeztetné, a vezetés örömét azonban már nem tudják a maximumon tartani. A program csúcspontjaként az ügyfél hivatalos tanúsítvány kiállítását is kérheti: ekkor a Toyota Gazoo Racing tesztpilótái a cég házi versenypályáján fogják vallatóra a felújított autót, elvégzik a rendszerek finomhangolását, majd részletes dokumentációval igazolják, hogy a kérdéses GT86 szó szerint olyan kiváló, mint új korában.

Fotók: Toyota Gazoo Racing

Legkésőbb 2023 végére a GR Garage teljes japán szervizhálózatában elérhető lesz a 86Re:project; a szolgáltatás nemzetközi bevezetéséről egyelőre nincs hír.

A Gazoo Racing emellett továbbra is széles körű alkatrészprogrammal várja a GT86-tulajdonosokat: a GR Parts kínálatában aerodinamikai és esztétikai kiegészítők mellett fenéklemezmerevítő-csomag, nagyobb teljesítményű fékrendszer, keréktárcsák, valamint versenyhasználatot támogató adatrögzítő berendezés is vásárolható a típushoz.  Emellett a motor fent említett frissítéséhez szükséges komponensek is elérhetők.  A 2023-as év másik, ide kapcsolódó újdonsága, hogy a GT86 utódmodelljét, a GR86-ost is felvették a GR Parts-programba:  az elmaradhatatlan aerodinamikai elemeken túl hátsó vázmerevítést, valamint GR Sports olajszűrőt is kínálnak az új generációs kupéhoz.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.30
Vendégem Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2023.03.30
Az új, villamosított GSe modellekkel minden eddiginél egyszerűbben összehozható a....
2023.03.30
Lena Wurzenberger, a "Bild" egykori riportere és Julian Nagelsmann ex-Bayern-edző barátnője április....
2023.03.30
A biztonságosabb autózás érdekében a Mol Limo bevezeti a kilométer alapú árazást, ezzel....
2023.03.30
Nézze meg a videót! ..
2023.03.30
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletének....
2023.03.30
Toyota a ’Mobilitást mindenkinek’ stratégia soron következő lépéseként bemutatta Japánban a C+walk....
2023.03.30
Tizenötödik alkalommal rendezik meg a győri Széchenyi István Egyetemen az ország egyik....
2023.03.30
Lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalát Lajosmizsénél, ahol két kamion és egy....
2023.03.30
A BMW M GmbH új karosszéria-kialakítással bővítette portfólióját a prémium középkategóriában. Az....