tanácskozás

Formula Student Symposium az Audi Hungaria támogatásával

2020.12.01.

A hétvégén immár hatodik alkalommal rendezte meg a győri Széchenyi István Egyetem az Audi Hungaria támogatásával a Formula Student Symposiumot, amelyen Luca Marmorini, a Ferrari Forma 1-es csapatának egykori motorfejlesztési vezetője is előadást tartott. Az idei esztendőben online térbe vonult a nemzetközi rendezvény, amelyen 440 hallgató vett részt 13 országból, többek között az USA-ból és Kanadából is.

 

„A Formula Student csapatokban résztvevő egyetemisták speciális tudásra tesznek szert, amellyel a diploma megszerzése után még vonzóbbá válnak a munkaerőpiacon. Örömünkre szolgál, hogy az Audi Hungariánál több olyan mérnök is dolgozik, akik egyetemistaként a Formula Student csapataiban készültek fel mérnöki hivatásukra, és ma kimagasló kompetenciáikat vállalatunknál kamatoztatják”, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja. „Az Audi Hungaria számára kulcsfontosságú a széles körű egyetemi együttműködés és ezen belül a fiatal mérnök-tehetségek támogatása. A Formula Student mozgalom kiváló lehetőséget nyújt a jövő szakembereinek felkarolására, tehetségkutatásra és a vállalat szakterületeivel való közös munkára”, tette hozzá Dr. Knáb Erzsébet.

Az egyetem motorfejlesztő csapata

A győri egyetem a nemzetközi Formula Student mozgalom legfontosabb magyarországi központja. Az Audi Hungaria támogatásával hét évvel ezelőtt alakult meg a jármű- és motorfejlesztő csapat. Az Arrabona Racing Team és a SZEngine csapat sikert sikerre halmoz az egyetemisták Forma 1-es futamának is nevezett Formula Student versenyeken.

„Különösen nagy öröm számomra, hogy a járványügyi helyzet ellenére 440 fő vett részt az idei konferencián, közel kétszer annyian, mint az előző évben. A szimpózium célja olyan magas-szintű szakmai előadásokat kínálni a hallgatóknak a motorsport vezető szakértőitől, amelyek a jelenleg zajló tervezési fázisban segítik a csapatokat. Számos rangos előadót üdvözölhettünk a szimpóziumon, Luca Marmorini mellett a többi között Owen Carless (RedBull Racing F1) vagy Norbert Gatzka (ex-F1 motorfejlesztő) is prezentációt tartottak”, mondta Dr. Feszty Dániel, a Széchenyi István Egyetem Járműfejlesztési Tanszék tanszékvezetője.

A két napos konferencia fő témái a Formula Student világában is egyre jelentősebb szerepet betöltő önvezető rendszerek és az elektromos hajtások voltak, valamint arról is értekeztek a résztvevők, hogy miként lehet a Formula Student-autók paramétereit mérőpadon mérni, illetve az így nyert adatokat a fejlesztésben felhasználni.

A Formula Student nemzetközi versenysorozat az USA-ból indult világhódító útjára. A műszaki egyetemek mérnökhallgatóinak rendezik meg szinte minden földrészen.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.28
Szombaton a drivingcamp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai tanpályáján rendezték meg az ország....
2021.09.28
A pánikszerű üzemanyag-vásárlások befejezésére kérték az autósokat hétfő esti közös közleményükben....
2021.09.28
Egy osztrák startup, az  Alveri jövőre akarja bemutatni Ausztria első elektromos autóját. Az Alveri....
2021.09.27
A német ipar az export növekedésére számít, és különösen az autóipar optimista – írja az....
2021.09.27
A Sandero és a Logan után megújult a márka zászlóshajója, a Magyar Év Autója 2022 díjra jelölt....
2021.09.27
Michelisz Norbert autóversenyző, Talmácsi Gábor motoros világbajnok, dr. Hanula Barna belsőégésű....
2021.09.27
Túlsúlyos karavánt intettek ki a forgalomból a Pest megyei rendőrök - írja a police.hu ..
2021.09.27
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és Magyar Autóklub (MAK) összefog a....
2021.09.27
Bécs város összes taxijának több mint 99 százaléka nem e-taxi. Ennek hamarosan változnia kell, mert....
2021.09.27
A Budapesti Rendőr-főkapitányság fennállásának 140. évfordulója alkalmából szervezett nagyszabású....