BMW debreceni beruházása

„Forradalom a gyártervezésben”: még épül a BMW-üzem, de a virtuális termelés már beindult

2023.03.26.

Az NVIDIA Omniverse rendszere lehetővé teszi a virtuális termelést a BMW debreceni gyárában több mint két évvel a tényleges sorozatgyártás beindítása előtt.

A BMW Group új magasságokba emelte a gyártervezést – ezzel a járműgyártás digitalizációjának legújabb mérföldkövét állította fel. Több mint két évvel a termelés hivatalos beindítása előtt már most folyik a járműgyártás a leendő debreceni gyárban – legalábbis virtuálisan, hiszen Debrecen a BMW Group első olyan létesítménye, amelyet teljesen virtuálisan terveznek és validálnak. Az úttörő és innovatív tervezési koncepció az NVIDIA-val partnerségben valósult meg. A debreceni gyárat a tervek szerint 2025-ben nyitják meg. Az építkezés nemrég kezdődött meg, és az új létesítményben a NEUE KLASSE modelleket, azaz a BMW Group következő generációs, tisztán elektromos meghajtású modellgenerációjának tagjait fogják gyártani.

A BMW Group teljes termelési hálózatában a digitális szemléletet előtérbe helyező megközelítést alkalmazza komplex gyártási rendszerek validálására és optimalizálására az NVIDIA Omniverse Enterprise platformján. A 3D-s ipari, metaverzumbeli alkalmazások létrehozására és működtetésére szolgáló NVIDIA Omniverse Enterprise valós idejű digitális ikerszimulációkat futtat az elrendezések, a robotika és a logisztikai rendszerek virtuális optimalizálása érdekében. Az Omniverse-t a későbbiekben világszerte kiterjesztik a BMW termelési hálózatára.

„A virtualizáció és a mesterséges intelligencia használata felgyorsítja és finomítja tervezési folyamatainkat. A különböző tervezési rendszerek összevonásával egy digitális ikertestvéren belül, csapataink világszerte valós időben dolgozhatnak együtt, és gyorsabban, több információ birtokában hozhatnak döntéseket” – magyarázta Milan Nedeljković, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja. „Ezáltal sokkal gyorsabban és hatékonyabba tudunk dolgozni, valamint költséget is megtakarítunk."

„A digitalizáció az autóiparban halad a leggyorsabban, és a BMW élen jár ennek a víziónak az alkalmazásában” – mondta Jensen Huang, az NVIDIA alapítója és vezérigazgatója. „Az NVIDIA Omniverse platformot használva, szoros partnerségben a BMW-vel dolgozunk a gyártási folyamatok racionalizálásán, az együttműködési lehetőségek fokozásán és a hatékonyság növelésén. Közös munkánk még inkább kiterjeszti a virtuális integráció határait az intelligens, összekapcsolt gyárak következő generációja számára szerte a világban.”

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.19
A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal,....
2024.04.19
Koldus vagy királyfi, aki belépett? Örök dilemma ez ékszerüzletben, autókereskedésben,....
2024.04.19
Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi....
2024.04.19
Ha ezt használja, megőrzi autója értékét.   ..
2024.04.19
A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára....
2024.04.19
Mostanában a szokásosnál is több szó esik a BMW legutóbbi 5-ös sorozatáról.  ..
2024.04.19
Az új BMW X3 a BMW Group dél-franciaországi, Miramasban működő tesztközpontjában a sorozatgyártás....
2024.04.19
A külső design alapján egy erőteljes és stílusos SUV rajzolódik ki, a frissítést követően a modell....
2024.04.19
Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, 5,9....
2024.04.19
A kvalifikációt az első szakaszt követően negyedórára félbe kellett szakítani, mivel lángra kapott....