Mercedes-Benz

Frank Klein: a Mercedes-Benz hozzájárult a magyar növekedéshez

2013.11.20.

Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője szerint a Magyarországon a harmadik negyedévben mutatkozó GDP-növekedés arról tanúskodik, hogy a magyar autógyártás szignifikánsan járul hozzá az ország gazdasági fejlődéséhez.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár igazgatója az MTI-nek adott exkluzív interjú keretében beszélt a kecskeméti Mercedes-Benz gyár sikertörténetéről. - Nagyon örülök az elmúlt napok kedvező gazdasági mutatószámainak, mint ahogyan annak is, hogy a kecskeméti gyárunkkal hozzájárulunk a magyar gazdaság növekedéséhez - mondta a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Frank Klein emlékeztetett arra, hogy a Daimler AG vezetése 2008-ban, az akkori pénzügyi és gazdasági válság ellenére egyetlen autógyárként döntött úgy, hogy Magyarországon épít fel egy új gyárat. - Azóta megépítettük a világ egyik legmodernebb autógyárát Kecskeméten, minden szempontból pontosan a tervek szerint. Az idén először több mint 100 ezer kompakt Mercedes-Benz gépjárművet fogunk készíteni, és mindezt tökéletes minőségben - tette hozzá.

Az igazgató hangsúlyozta: jelenleg több mint háromezer munkatársat foglalkoztatnak a gyárban, becslések szerint a beruházás következtében összesen még 10 ezernél is több új munkahely jött létre Kecskeméten és környékén.


Frank Klein a 100 000. kecskeméti Mercedesszel

Frank Klein örül annak, hogy ezek az impulzusok is hozzájárulnak a régió és a magyar gazdaság növekedéséhez. - Büszke vagyok arra, hogy minden nap látom, milyen nagy motivációval gyártják munkatársaim a világ legjobb autóit - fogalmazott Frank Klein, hozzátéve, hogy a magyar munkatársak különösen gyorsan tanultak a német szakemberektől, és nap mint nap kiváló munkát végeznek.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár és az ügyvezető igazgató számára is fontos mérföldkő a gyárban készülő második modell, a CLA, hiszen ez az első olyan Mercedes-Benz, amely kizárólag Magyarországon készül. - A CLA sikertörténet számunkra "made by Mercedes-Benz" Kecskeméten. Ezt az autót az idén két német szakfolyóirat olvasói Németország legszebb autójává, illetve a kompakt gépjárművek legszebb autójává választották - mondta büszkén az igazgató.
Frank Klein hangsúlyozta, hogy amióta a CLA értékesítése szeptemberben elindult az USA-ban, az amerikai vevők nagyon pozitívan fogadják az autót. - Magával ragadó az a harmónia és az a szenvedély, amelyet ez a modell sugároz, erre a kecskeméti Mercedes-Benz gyár csapata joggal büszke - fűzte hozzá.

A gyártással kapcsolatban kiemelte, hogy ebben az évben teljesítik a kitűzött célt, jövőre pedig további pozitív fejlődés várható. A Mercedes-Benz ugyanúgy, mint az idén is, folyamatosan pénzt fektet a gyártóüzem fejlesztésébe, amely azért szükséges a gyárigazgató szerint, hogy a jelenlegi csúcsszínvonalon tartsák a gyárat.

- Mindig is hangsúlyoztuk, hogy a 800 millió euró, amit itt befektettünk, hosszú távú elkötelezettség. Munkatársaink tudják, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy hosszú ideig foglalkoztassuk őket, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy munkatársaink számára továbbra is kiváló szakmai perspektívát jelentsen a kecskeméti Mercedes-Benz gyár - fejtette ki a jövőről szólva. Hangsúlyozta azt is, a kecskeméti gyár sikerének nagyon fontos tényezője volt a kormány, a hatóságok és a helyi önkormányzat kimagasló támogatása.

- Nyomatékosan szeretnénk köszönetet mondani ezért a támogatásért, mert Kecskeméten optimális feltételeket találtunk, a magyar kormány maximálisan támogatott bennünket - fogalmazott. Fontos példaként említette, hogy a kormány úgy fejlesztette tovább a magyar "munkatörvényt", hogy a helyi autógyártás nagyon rugalmasan működhessen, és így nemzetközi összehasonlításban is versenyképes legyen.


Lepsényi István a Knorr-Bremse és Frank Klein, a Mercedes első embere. Duális szakképzők.

Frank Klein egyedülállónak nevezte, hogy a magyar kormány támogatta a német mintára kialakított duális szakmunkás- és duális főiskolai képzés bevezetését, amelynek következményeként a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nek már 96 szakmunkástanulója és 21 főiskolai hallgatója vesz részt a megfelelő programokban. Meggyőződése szerint az oktatás területén ezzel a lépéssel, valamennyi közreműködővel együtt történelmet írtak.

- Mindezek a tényezők együttesen teremtették meg az alapját annak, hogy az autógyártás Magyarországon valódi növekedést mutat, és erre minden magyar büszke lehet - tette hozzá. Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy számolt-e ezzel a sikerrel a projekt elején, azt válaszolta: "Teljes mértékben. Egy ilyen izgalmas feladatot és nagy kihívást csak akkor vállaljon el az ember, ha meg van győződve arról, hogy a csapatával sikeresen meg tudja oldani."

Úgy fogalmazott: "a kecskeméti Mercedes-Benz gyár egész csapata nagyon büszke arra, amit teljesített, és arra, hogy továbbra is hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez". Befejezésül kiemelte: "a magyar emberek, akik az első naptól kezdve szívélyesen fogadtak bennünket, megérdemlik a pozitív növekedési számokat, amelyek előbbre viszik az országot".

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....