siker

A Generali Biztosító EnterPRIZE Programja nyert a Fenntarthatósági szemléletformálás kategóriában

2022.10.25.

A jelenlegi gazdasági helyzet komoly kihívások elé állítja az üzleti szereplőket, ez pedig hosszú távon a rendszerek fenntarthatóbbá tételére ösztönöz. A Fenntartható jövőért díjat 2022-ben a BCSDH azokra a területekre összpontosítva hirdette meg, ahol a rendszerek átalakítására a legnagyobb hatása van a vállalatoknak. Ezzel a díjjal arra szeretnék inspirálni a vállalkozásokat és a vezetőket, hogy döntéseikben nagyobb szerepet kapjon a fenntarthatóság, és akár új szemléletű üzleti megoldásokat dolgozzanak ki. A BCSDH Fenntartható jövőért díj Fenntarthatósági szemléletformáló program kategóriájában a Generali Biztosító EnterPRIZE Programját jutalmazták 2022-ben.

Szemléletformálás a fenntartható fejlődésért

A Generali EnterPRIZE programot a nemzetközi Generali Csoport azzal a stratégiai célkitűzéssel hívta életre 2021-ben, hogy segítse a kkv szektor gazdasági kilábalását, a fenntartható átmenetet, valamint az üzleti kapcsolatok erősítését is támogassa.

Erdős Mihály, a Generali Biztosító vezérigazgatója

Kutatások igazolják, hogy a kkv-k alapjaiban járulnak hozzá a gazdasági növekedéshez, a társadalmi stabilitáshoz és az innovációhoz. Az EU vállalkozásainak hozzávetőleg 99%-a kkv, és a megtermelt hozzáadott érték 56%-át a kkv-k adják. A szektor egy másik szempontból is fontos szerepet játszik. A kkv-k fenntartható átalakulása az európai gazdaságot is befogadóbbá és zöldebbé teszi. Emellett egyre inkább jól látható, hogy a jövő kihívásaira való felkészülésben a fenntarthatóság megkerülhetetlen szempont. Kutatások pozitív kapcsolatot mutatnak a kkv-k fenntartható magatartása és pénzügyi teljesítménye között. A fenntarthatóbb üzleti modellek tehát elősegítik a hosszú távú siker elérését, valamint a válságból való gyorsabb kilábalást. A Generali EnterPRIZE program ebben kíván támogatást nyújtani.

„A kkv szektor meghatározó Európa gazdasági fejlődésében. Ezt a szerepet felismerve hívta életre a Generali Csoport az EnterPRIZE programot azzal a céllal, hogy élethosszig tartó partnerként segítse a gazdasági kilábalást, a megújulást, a fenntarthatóság kultúrájának erősítését a kkv szektorban. A gazdasági helyzet sajnos továbbra sem kedvező, így elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a fenntartható fordulat szükségességét ezzel a pályázattal is közvetítsük, miközben anyagi támogatást is nyújthatunk a nyerteseknek. Hiszem, hogy a programmal évről évre egyre erősebb hatást tudunk elérni” – mondta Erdős Mihály, a Generali Biztosító vezérigazgatója.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....