Suzuki Swift Sport

Guinness-rekordkísérlet a Suzukitól a Hungaroringen

2018.07.23.

Több száz motoros gyűlt össze a Hungaroringen az esős júniusban, hogy új rekordot állítsanak fel a magyar versenypályán. Nagyon örülünk, hogy az autószektor színeiben lehetőségünk volt átélni azt a páratlan élményt, amely egy ekkora közösség összefogásából és szépen duruzsoló kétkerekűiből származott.

Figyelem, fegyelem. Csak így valósulhatott meg a rekordkísérlet, amely során a paddockban gyülekeztek a különböző klubok vagy egyéni résztvevők. Ezt követően a boxutcába gurult a sereg, ahonnan a pályára hajtottak felvezetés mellett. Amikor a rajt kezdetét vette és több száz motorkerékpár kipufogógázának fojtó szaga és pörgős motorjának hangja egyszerre csapta meg az érzékszerveket, felemelő pillanatokban volt része a sok-sok kitartó résztvevőnek. Mi is köszönjük!

Nem kisebb célért gyűltek össze a Suzuki motorkerékpár tulajdonosok 2018 június 9-én, minthogy megdöntsenek egy korábbi Guinness világrekordot, akik pedig ott voltak igazán büszkék lehetnek, hiszen részvételükkel mindent megtettek a kitűzött cél érdekében. A 622 db Suzukival a márkatulajdonosok egy időben és egy helyen tették meg a Guinness-rekord felállításához szükséges 3.2 kilométeres szakaszt, majd tovább a teljes pályakört. Az instruktorok határozott irányításait követve roppant fegyelmezetten lépett pályára az összes megjelent márkatulajdonos.

A napokban a szeszélyes időjárás volt a jellemző, és ez alól a mai nap sem volt kivétel. A reggeli óráktól kezdve a Hungaroringen remek motoros idő garantálta a program biztonságos lebonyolítását, de sajnos a rendezvénytől szinte látótávolságban hatalmas kiterjedésű esőfelhő zárta el az utat a motorosoktól. A létszám így nem volt elegendő az új rekord felállításához, de mégis példanélkülivé vált azáltal, hogy nemcsak pályatörténelmet írtunk a Hungaroring aszfaltcsíkján, de Veletek együtt az eddigi legnagyobb márkatalálkozót tudhatjuk magunkénak!

Fleischer Jefte a Magyar Suzuki Zrt. regionális motorkerékpár marketing menedzsere megköszönte az egybegyűlt motorosok részvételét és a támogató szervezetek munkáját: „Bízunk benne, hogy a célunkat sikerült elérni, miszerint jól érezték magukat a Suzuki motortulajdonosok az egész napos rendezvényen. Köszönjük azoknak, aki segítették az esemény előkészületeit és mindenkinek, aki a mai napon velünk volt, hogy ezzel még inkább elkezdődjön egy új „korszak”, amiben sokkal szorosabb kapcsolatot szeretnénk kiépíteni a Suzuki motoros klubokkal és minden egyéni Suzuki motorkerékpár tulajdonossal. Mindvégig bíztunk abban, hogy a közösség együttes megmozdulása révén siker koronázza az eseményt. A rekordot most nem sikerült megdönteni, de előfordulhat, hogy később egy másik alkalommal majd közös erővel újból megpróbáljuk.”

A teljes napot kitöltő motoros programoknak a Hungaroring versenypálya adott otthont, ahol a rekordkísérlet mellett folyamatosan zajlottak a Pályamotoros és a Vezetéstechnikai tréningek, valamint a további betétprogramok is remek szórakozást nyújtottak a résztvevők számára.

A rajongók legnagyobb örömére kiállításra került Andrea Iannone MotoGP SUZUKI GSX-RR versenymotorja is, így testközelből csodálhatta meg mindenki a Team Suzuki Ecstar versenytechnikáját.

A programok már kora reggeltől indultak, hogy újra birtokba vegyék a pályát a márkatulajdonosok, és az egymást követő menetekben kiemelt figyelemmel indultak a kezdő és a haladó csoportok, valamint a Suzuki kluboknak kedvezve számukra indultak a szabad menetek a Hungaroring aszfaltcsíkján. Eközben folyamatosan zajlottak a Hungaroring Motoros Akadémia valamint a Rendőrmotoros vezetéstechnikai programok.

Ismét csak köszönjük Nektek és örömmel tölt el minket, hogy a hazai Suzuki motorkerékpáros közösség részeként együtt hoztuk létre ezt az összefogást, melyre mindnyájan büszkék lehetünk!

Forrás: suzuki.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.19
Még csak ismerkedünk a villanyautókkal, gyűjtögetjük a tapasztalatokat – például arról, hogy....
2021.09.19
A védelmi ipari szakképzés infrastrukturális feltételeit teremti meg a Zalaegerszegi Szakképzési....
2021.09.19
Facebookos ismerőseinek akart dicsekedni sportkocsijával egy 70 éves olasz autós, ehelyett a....
2021.09.19
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Megyünk egy kört? ..
2021.09.19
A Müncheni Autószalonon bemutatott Cupra Tavascan Extreme E Concept az idén indult Extreme E....
2021.09.19
A napenergiával közlekedő és működő lakóautó prototípusának neve Stella Vita, és egy 17....
2021.09.19
Üzembe helyezte a hétvégén az ausztriai Villachban 1,6 milliárd eurós beruházással készült....
2021.09.19
A J.D. Power közvélemény-kutató intézet arra kérte az új autók tulajdonosait, hogy értékeljék,....
2021.09.19
Fokozott közlekedésrendészeti és mélységi migrációs ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-....
2021.09.19
Tedd le az autót, és válts aktív közlekedési formára! Tippek az Európai Mobilitási Hét alkalmából....