HUMDA

Győzelmet aratott a HUMDA Academy fiatal motorosa a hétvégén

2022.08.02.

Lendületben vannak a HUMDA Academy fiataljai – újabb magyar sikerek az autó- és motorsportban. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott HUMDA Academy utánpótlás-nevelési rendszer ifjú motorosa, Farkas Kevin a NorthernTalent Cup versenyhétvégéjén győzelmet aratott. A túraautós Rácz Gergő az 5. helyet szerezte meg a harmadik futamon a MINI Challenge JCW negyedik fordulójában - írja közleményében a HUMDA.

A MotoGP-t szervező Dorna Sports S.L. által az Európa északi-, középső-, valamint keleti részén élő fiatal versenyzők számára létrehozottgyorsasági-motorverseny sorozat, a NorthernTalent Cup első hétvégi versenyén Farkas Kevin a 2. helyet szerezte meg, a második futamon viszont már diadalmaskodott a csehországi Mostban. Összetettben Farkas Kevin a 2. helyen, Vincze Martin az 5., Varga Tibor a 8. helyen áll.

Csizmazia Barnabás Silver kategóriában a 8. helyen végzett a Romániában évente megrendezettRed Bull Romaniacs nagyszebeni versenyén. Ez a viadal a Hard Enduro-szezon egyik legkeményebb futama. – Nagyon izgultam a verseny előtt, nekem teljesen ismeretlen volt ez a terep. Kemény derbi volt, még el sem hiszem, hogy ilyen jól sikerült teljesítenem! – mondta Csizmazia Barnabás a verseny után.

A július 23-24-i hétvégén Molnár Gergő, a HUMDA Academy versenyzője nyerte a Gyorsasági Motoros Bajnokság Open 600 kategória 3. futamát a Slovakia ringen. A viadalt a magyar bajnokság részeként szervezeték meg. Ugyanitt az 1000 köbcentiméteres motorok versenyét Kovács Bálint nyerte.

A HUMDA által támogatott pilóta, Sebestyén Peti mellé szegődött szerencse: a Supersport-vb mindkét hétvégi csehországi futamán pontot szerzett egy 11., illetve 14. hellyel.

Rácz Gergő az 5. helyen zárta a harmadik futamot a MINI Challenge JCW skóciai Knockhillben rendezett idei negyedik fordulójában. A HUMDA által támogatott versenyző mindhárom napon a top 10-ben végzett, a hétvégén 82 pontot szerzett. – Nagyot léptünk előre, külön öröm volt számomra, hogy magyar szurkolókkal is találkoztam a hétvégén – mondta a túraautós Rácz Gergő.

A szeptemberi FIA gokart világbajnokságra való felkészülésnek szánta Hideg Ádám a WSK Euro Series második futamát az olaszországi Sarnóban. A HUMDA Academy pilótája több előfutamban is a top 3-ban volt, végül a 12. helyen zárt.

Szintén gokartban Zsebő Marcell a ROTAX MAX Challenge International Trophy Le Mans-ban rendezett versenyén a 16. helyen végzett.

– Büszkék vagyunk rá, hogy a HUMDA Academy pilótái ilyen sikeres hétvégét zártak, mindent megteszünk a sikeres folytatásért. Hosszú út áll előttünk, hiszen azokat a versenyzőket akarjuk megtalálni, akik a jövő Michelisz Norbertjei és Talmácsi Gáborjai lehetnek. A mostani munkával tudjuk megalapozni azt, hogy sok év múlva a legrangosabb sorozatokban magyaroknak is tudjunk majd szurkolni – mondta Őry Kornél, a HUMDA Zrt. sport- és közlekedésbiztonsági igazgatója.

A HUMDA Academy nyolc autó- és motorsport szakágban összesen 29 versenyző támogatásával indult el június végén. Minden versenyző bizonyított már rangos sorozatokban és a támogatás révén magasabb szintű bajnokságokban, vagy professzionálisabb körülmények közt koncentrálhat a versenyzésre.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.10.05
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 sikeres piaci bevezetése után a luxuslimuzin portfóliója két....
2022.10.05
Lezárult a Renault Hungária felvásárlása, melynek során az AutoWallis és a Salvador Caetano csoport....
2022.10.05
Segíts, hogy segíthessünk! Számoljunk! Ezt ajánlja a rendőrség egy olyan videó összeállítással,....
2022.10.05
Noha erősen ránk rúgta az ajtót az ősz, azért ez ne állítson meg minket, hogy a boldog nyári....
2022.10.05
A 2050-re kitűzött klímasemlegességi célok elérésében fontos szerepet játszik a teljes szén-dioxid-....
2022.10.05
Októberben 300 általános iskolás gyermeknek lesz lehetősége megtanulni a motorozás alapjait a....
2022.10.05
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről időről időre tájékoztatja....
2022.10.05
A helyszínt már meghatározták – írja az automobilwoche.de   ..
2022.10.05
Baleset történt az M1-esen, Győr közelébe riasztották a tűzoltókat - adta hírűl éjfél előtt néhány....
2022.10.04
Megcsinálta a 100 százalékos idényt Bucsi Attila. A M1RA 15 éves autóversenyzője a Swift Cup Europe....