elektromobilitiás

Hamarosan nyit a MoonCity Budaörs

2023.10.02.

A Porsche Hungária elektromobilitás márkája új központtal bővült.

Egy közvéleménykutatás eredménye azt mutatta, hogy az elektromobilitás meglévő és jövőbeli felhasználói sokkal inkább szeretnék a töltőberendezéseket személyesen is megismerni, kézbe venni mielőtt megvásárolják, sőt a többség a választáshoz szaktanácsadást is igényel. Ez hívta életre a Porsche Hungária budaörsi központjának legújabb létesítményét, a MoonCity-t.

A Moon és a Porsche Hungária

Ahogyan Németh Balázs, a Porsche Hungária ügyvezető igazgatója elmondta, büszkék arra, hogy a Parts Center Raktárbázis és Logisztikai Központ, a DasWeltAuto Centrum, valamint a tavaly megnyitott Innovációs és Tréning Centrum után újabb létesítménnyel gazdagodhatott a cég Budaörsön.

A Moon – bár nem járműgyártó – a Porsche Hungária 8. márkájaként lett bemutatva. A cég termékpalettája az univerzális járműtöltő kábelektől egészen a DC villámtöltőkig terjed. De nem csak az AC/DC töltők találhatók meg a kínálatban, hanem az energiatároló- és a megújuló energia-termelő berendezések is, amelyekhez természetesen a megfelelő IT héttér is hozzá tartozik.

A vállalat már nagy projektekben is részt vesz. A Scania hálózatával való együttműködés mellett két nagyobb, az Európai Unió támogatásával megvalósuló projektben vállalnak szerepet. Az OMV és az MVM Mobiliti is része annak a CEF2-ben megvalósuló beruházásnak, amelynek célja, hogy Európa gyorsforgalmi úthálózatán 60 km-ként legyen elérhető nagyteljesítményű töltőberendezés az EV-PHEV autók számára.

Bemutatóterem és tudásközpont

A saját forrásból, 2,2 milliárd forintból épített központ nem csak Moon teljes termékpalettáját mutatja be exkluzív körülmények között, hanem az MVM Mobiliti üzemeltetésében tölthetők is lesznek az autók, gazdáik pedig ezalatt egy kellemes ebéddel, vagy kávéval lazíthatnak a bisztróban. A létesítmény egy kisebb rendezvényteremmel is kiegészült, amely az alkotók várakozásai szerint remek helyszínt biztosítanak majd főként az elektromobilitással kapcsolatos konferenciáknak, kerekasztal beszélgetéseknek és workshopoknak.

100% magyar tervezés

A MoonCity Budaörs esetében nem állt rendelkezésre az úgy nevezett corporate design, vagyis az a vaskos leírás, amely pontról pontra meghatározza a dizájn elemeket, a megvilágítást és minden egyéb részletet. A belső terek kialakítást egy magyar képzőművészre, Kocsis Zsuzsannára bízták, aki nem csak tervezője volt a MoonCity átfogó dizájnjának, hanem egy éven át a kivitelezésben is közreműködött.

Az ő munkája a bemutató falak kialakítása mellett a falakon kristályszerkezetet mintázó, ismétlődő motívum is. A MoonCity lounge részlegében is folytatódik a világűrrel és a Holddal kapcsolatos motívumok sora. Személyes kedvencem a kör asztalok fölé elhelyezett félgömb alakú installáció, amely a Magyarországról állandóan látható csillagképeket idézi meg a vendégek számára, és amelyeket Kocsis Zsuzsanna saját kezűleg alkotott meg a MoonCity számára.

És mivel ez a dizájn ilyen szépen összeállt, a Moon további létesítményei számára ez szolgál majd corporate design-ként a jövőben, nem csak a belső terek kialakításában, de például az ott dolgozók munkaruházatban is.

Bizakodó kormányzati álláspont

A MOONCITY megnyitóján részt vett Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára, aki szintén kiemelte a beruházás fontosságát:

„Nagyon sok hasonló kezdeményezésre lenne szükségünk, mert szeretnénk az utókor számára egy élhetőbb világot hagyni. Magyarország 1990 óta 37%-kal csökkentette a károsanyag kibocsátását, de a közlekedésen belül még van hely a javulásra. Ezért igyekszik a kormányzat a közösségi közlekedés és a közúti közlekedés területén is támogatni az elektromobilitás terjedését stratégiai programokkal. Dolgozunk a Jedlik Ányos terv átalakításán, haladunk tovább a Zöld busz programmal, de vállalkozások számára is szeretnénk majd egy elektromobilitásra való átállást segítő programot indítani, illetve a töltőinfrastruktúra fejlesztésének támogatására is beadtunk egy tervet az Európai Bizottságnak, reméljük ezekre is mihamarabb megérkezik a jóváhagyás.”

 

A Moonról további információkat a www.mooncity.hu webcímen találhatnak, további autós tartalmakért pedig kövessék az Autószektor Facebook oldalát!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Véget ért a négy napos száguldó cirkusz, kiemelt esemény nem történt a ringen. ..
2024.07.23
Három veszélyes esetet is mutatott az MKIF az autós szállítás témaköréből. Az egyik kiteregette a....
2024.07.23
Mesés összeget, 1,9 millió dollárt  (átszámítva 660 millió forint) kapott kártérítés gyanánt egy....
2024.07.22
Saját gyártmányú humanoid robotokat használ majd a jövő évtől az üzemeiben a Tesla, kezdetben kis....
2024.07.22
Meglepően más arcát mutatta villanyosként a Hyundai Kona, mint hibridként. Szegmense legjobban....
2024.07.22
A holland környezetvédelmi és közlekedési felügyelet ellenőrei lefoglaltak 3500, Kínából importált....
2024.07.22
Csakhamar reagálnak a kínai autógyártók az EU által jóváhagyott 37,6%-os új vámra, de....
2024.07.22
Két autóbusz ütközött össze hétfő délután Miskolcon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei....
2024.07.22
A világ legnagyobb és legdinamikusabb piacán októberben újabb, korábban sosem látott modellek....
2024.07.22
Mosonszolnok határában történt a baleset – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..