Hankook

A Hankook Tire az első amerikai gyárát építi

2013.10.14.

A Hankook Tire bejelentette, hogy az egyesült államokbeli Tennessee államban tervezi felépíteni első amerikai gyártóegységét. Az új üzem létrehozására vonatkozó tervek bejelentése tovább gyorsítja a vállalat elsőrangú abroncsgyártóvá válásának folyamatát, egyúttal nagymértékben hozzájárul a cég globális termelés portfóliójának kialakítását célzó stratégiához.

– A Hankook Tire, a világ egyik legdinamikusabban fejlődő vezető gumiabroncsgyártója, bejelentette, hogy egy új globális gyártóegység létrehozását tervezi az USA-beli Tennessee államban. A várhatóan 800 millió dollár összértékű beruházásból felépülő új, ultramodern üzem a Hankook Tire első gyáregysége lesz az Egyesült Államokban, és kapacitásával jelentősen hozzájárul majd a cég piaci jelenlétének erősítéséhez. Megépülése után ez az üzem lesz a Hankook Tire nyolcadik globális gyártóbázisa, amelynek éves kibocsátása előreláthatólag eléri majd a 11 millió abroncsot. A tervek szerint az új üzem építési munkálatai 2014 végén kezdődnek, a gyár működése pedig 2016-ban indul.

A bejelentésre a Tennesseeben található Wilma Rudolph Rendezvényközpontban került sor Bill Haslam, Tennessee állam kormányzójának jelenlétében, valamint több mint száz helyi és állami tisztviselő és a média jelenlétében.

– Az egyesült államokbeli új üzem tovább erősíti majd globális gyártási portfóliónkat, amely így még teljesebbé válik azáltal, hogy minden főbb piacon lesz gyártókapacitásunk – hangsúlyozta a beruházás fontosságát Suh Seung-Hwa, a Hankook Tire globális elnök-vezérigazgatója. – Az új gyártóegységnek köszönhetően a legmagasabb minőségű terméket tudjuk majd nyújtani a piacon, amely megfelel az USA-beli fogyasztók és autógyártók gyorsan növekvő igényeinek – tette hozzá a cég első embere.

Tennessee földrajzi adottságainak köszönhetően ideális helyszín a Hankook Tire új gyártóegysége számára, hiszen kiterjedt közlekedési hálózattal rendelkezik, beleértve a vasúti és légi vonalakat, az államközi autópálya hálózatot, valamint a Mississippi folyó belső vízi útjainak regionális megközelíthetőségét.

Az újonnan bejelentett üzem az üzleti növekedés kulcsfontosságú elősegítője lesz az észak-amerikai piacon a Hankook Tire számára azáltal, hogy alkalmazkodik majd a termékek iránti – a régióban tapasztalható – gyorsan növekvő kereslethez.. A vállalat így a globális termelési portfóliójának teljessé tétele felé halad, hogy ezáltal globális vezető abroncsgyártóvá váljon.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....