Volánbusz

Három egymás utáni nap, három megtámadott buszsofőr, volt, akinek betörték az orrát

2023.07.26.

Egy megtámadott sofőrnek több helyen eltört az orra, fogai kilazultak, arcán és felsőtestén számos zúzódás keletkezett. A Volánbusz járművezetőit érő bármilyen szóbeli és fizikai bántalmazás elfogadhatatlan, a cég mindent megtesz munkavállalói és utasai védelmében - reagált kedden a közlekedési társaság az elmúlt három napon történt támadásokra.

Közleményben a Volánbusz felidézte: szombaton, vasárnap és hétfőn Törökbálinton, Miskolcon és Napkoron alakult ki konfliktusos helyzet az utazási feltételeket be nem tartó utasok miatt. Törökbálinton és Miskolcon a buszvezetők súlyos sérüléseket szenvedtek agresszív utasoktól.

Július 22-én Törökbálinton szájkosár nélküli kutyával felszállni kívánó utasokkal alakult ki tettlegességig fajuló konfliktus, amelyben az autóbusz-vezető szája és válla sérült meg.

A kép csak illusztráció, fotó: MTI - Sóki Tamás

Egy nappal később a miskolci autóbusz-állomáson a Volánbusz egyik járművezetőjét egy utas szóban inzultálni kezdte, ezután ököllel többször megütötte és lerángatta az autóbuszról, majd tovább bántalmazta. A közlekedési társaság munkatársa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, több helyen eltört az orra, több foga kilazult, arcán és felsőtestén számos zúzódás keletkezett.

Július 24-én, hétfőn, Napkor település belterületén egy utas inzultálni, majd szidalmazni kezdte az autóbusz-vezetőt és az utasokat. A Volánbusz kollégája felszólította az utast, hogy fejezze be az agresszív magatartást vagy hagyja el az autóbuszt, aki ennek ellenszegült. A rend helyreállítása érdekében a járaton rendőri intézkedésre volt szükség.

Emellett rendszeresek az autóbusz-vezetőket érő szóbeli bántalmazások, becsületsértések is - tették hozzá. Felhívták a figyelmet arra, hogy az autóbusz-vezetők közfeladatot látnak el, ezért az őket ért támadások a Büntető törvénykönyv szerint bűncselekménynek minősülnek. Az autóbuszok nagy részén fedélzeti kamerák működnek, amelyek a megtörtént esetek felderítésében is segítenek. A Volánbusz minden esetben feljelentést tesz - húzták alá.

A Volánbusz elítéli az autóbusz-vezetők elleni támadásokat, és mindent megtesz kollégái, valamint utasai védelme érdekében - hangsúlyozták. A társaság munkatársai segítséget kérhetnek a diszpécseri szolgálaton keresztül a Biztonsági Igazgatóság munkatársaitól, valamint a rendőrségtől is. A Volánbusz szorosan együttműködik a rendőrséggel és még szorosabbra fűzte kapcsolatait az Országos Polgárőr Szövetséggel. Emellett éves oktatások keretében konfliktuskezelési eljárásokat is magába foglaló képzéseket szervez munkatársai számára - sorolták.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.19
II. Albert és trónörökös fia az új Artura Spiderben száguldott. ..
2024.06.19
A rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, akit arra kérnek,....
2024.06.19
A Le Mans-i 24 órásra időzítették az Endurance Világbajnokság 2025-ös naptárának közzétételét. ..
2024.06.19
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....
2024.06.19
Törökország 40%-os extra vámot vet ki az összes kínai járműre az import visszaszorítása, a folyó....
2024.06.19
A magyar válogatott csoportmeccseinek apropóján nemzeti színűre világítják ki a Bridgestone....
2024.06.19
Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd....
2024.06.19
Oktatási, kutatási és kulturális területen tervez együttműködést kialakítani a győri Széchenyi....
2024.06.19
Szoboszlai Dominik vagy Toni Kroos? Gulácsi Péter vagy Manuel Neuer? Marco Rossi vagy Julian....
2024.06.19
Mit gondolnak saját magukról az autósok? Erre voltak kíváncsiak a spanyol közvélemény-kutatók, akik....