Lada

Három új Ladát dobnak piacra az oroszok 2021-ben

2020.12.03.

Az AvtoVAZ 2021-ben három új Ladát mutathat be. A Togliatti autóóriás az új modellekkel bővíteni kívánja kínálatát és növelni akarja az eladásokat – írja a motor.ru orosz autós szakportál. 

Az Orosz Föderáció Ipari és Kereskedelmi Minisztériumával 2018-ban megkötött különleges beruházási szerződés (SPIC) részeként az AvtoVAZ 10 éven belül 26 új autómodell gyártására kötelezte el magát. A Lada.Online szerint jövőre az oroszok autópiac legalább három új modell érkezésére számíthat a Volgai Autógyárból.

Az AvtoVAZ legközelebbi új terméke az átalakított Lada Largus lesz, amely az elülső rész X alakú kialakításával igyekszik igazodni a vállalati identitáshoz. A modell prototípusai többször lefotózták már a közúti tesztek során. Az azonosítást megkönnyítette, hogy az utóbbi időben már egy egyszerű álcaborítást húztak rá.  

A fotókból és a szabadalmi leírásokból úgy tűnik, hogy a kombi két hűtőrács változattal készült. Újratervezték a belső architektúrát, illetve beépítettek egy képernyővel kiegészített multimédiás rendszer, ami kísértetiesen hasonlít a Renault Duster belső megoldásához. A motorválaszték maradt a régi.   

A megújult Lada Largus leghamarabb jövő év februárjában kerül a gyártósorra, az értékesítés pedig márciusban kezdődik.

A következő újdonság a rácfelvarrott Lada Vesta lehet. A modell megújításáról már öt évvel ezelőtt lehetett hallani. Az idei nyáron megjelent információk is arról szóltak, hogy az újratervezés még mindig korai stádiumban van: az új Vesta csak 3D-s modell formájában létezik, így a premiert 2021-re halasztották.

A Vesta külső változásai várhatóan nem lesznek radikálisak. A négyajtós változatnál elsősorban az ajtók dizájnja változik. Ezen felül új típusú LED fényszórókat és átalakított műszerfalat kap. A Lada.Online szerint jövő nyárnál hamarabb nem kezdik gyártani.  

2021-ben az AvtoVAZ várhatóan előáll a Lada Vesta SW Sport változatával is. A modell első tesztprototípusairól már 2018-ban kémfotók jelentek meg. Ezekből ítélve a alap Vesta SW-től eltérnek majd a módosított lökhárítók, sárvédők és küszöbök. Az AvtoVAZ korábbra tervezte debütjét, de azt halasztani kellett a koronavírus-járvány miatt.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.17
Ahogy minden évben, idén is személyes élményekkel jelentkezünk majd a Rally Croatia-ról, azaz....
2024.04.17
Eddigi legnagyobb projektjébe vágott bele az Autistic Art Alapítvány annak érdekében, hogy egy....
2024.04.17
És egyetemistákkal együtt tervezték.   ..
2024.04.17
Állványon elhelyezett és menet közbeni sebességmérő eszközzel is dolgoztak BRFK XVIII. Kerületi....
2024.04.17
Lássuk azokat az ikonikus autótípusokat, amiket sikerült a modern korba is sikerrel átültetni. ..
2024.04.17
Éves összevetésben 7 százalékkal nőtt az autóipari termelés az első negyedévben - derül ki a....
2024.04.17
Új kiskereskedelmi koncepció hirdetett meg a Toyota, amelynek jegyében megújulnak és gyökeresen....
2024.04.17
- A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak összehasonlíthatósága érdekében....
2024.04.17
Nyugat-Európában már egyre gyakoribb, és 1-2 éven belül itthon sem lesz ritka, hogy a kereskedők....
2024.04.17
- Újabb pályázati kör nyílt meg kedden az Európai Unió ingyenes InterRail-bérleteket biztosító,....