Ford Magyarország

A haszonjárműben piacvezető Ford idén hét új személyautóval erősít

2024.05.23.

A Ford Magyarország managementje autós újságírókat látott vendégül május közepén Alcsútdobozon, a reggelivel egybekötött sajtótájékoztatóra és szakmai beszélgetésre portálunk is meghívót kapott.

Idilli környezetben, a napfényes Pannónia golfpályán sorakozott fel a 12 modell a Ford impozáns jelenlegi személy-, és haszongépjármű kínálatából, számos újdonsággal karöltve. A szervezők az „időjárás felelőssel” is igen eredményesen egyeztettek, minden kifogástalan volt annak ellenére, hogy egy hirtelen fuvallat majdnem a „főnökasszonyra” borította a kivetítő vásznát.

Alcsútdobozi sorakozó

Az új Ford Kuga bemutatóját a közönség élőben elsőként itt láthatta Magyarországon, de olyan új modelleket is kiállított a Ford Magyarország, mint a sikervárományos, tisztán elektromos Explorer, vagy az ikonikus Mustang vadonatúj hetedik generációs sportautója.

Kővágó-Laky Andrea, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója előadásában hangsúlyozta, hogy a 120 éves örökséggel rendelkező globális márka hazánkban is stabilan a piac vezető szereplőinek egyike. 2023-ban a haszongépjármű üzletágban, piaci részesedését tekintve a cég továbbra is első helyen van, immár több mint 10 éve töretlenül.

A személygépjárművekkel összesített kategóriában, az éves eredmények alapján a Ford Magyarországon a harmadik legnagyobb piaci szereplő. Ezt a helyzetét a márka tartja 2024-ben is. A vállalat ambíciója, hogy az idei évet is hasonlóan sikerrel zárja az összesített eredményekben, a három vezető hely egyikén.

Kővágó-Laky Andrea és - a kép jobb szélén - Lajtner Tamás

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 170 milliárd dolláros árbevételével a Ford a negyedik legerősebb autós nagyhatalom a világon, csak a VW-csoport, a Toyota és számos márkát egyesítő Stellantis előzi.

Szóba került, hogy Kína nagyon berobban az e-autózásba, Európa, s ezzel együtt régiónk is le van maradva – Magyarországon csupán 4-5 százalékos a részesedésük.

„A Ford meghatározó szerepét demonstrálja a nemzetközi eredmények és elismerések sora, valamint a megújult modellpaletta, ami jelenleg a piac egyik leginnovatívabb termékeit kínálja” – emelte ki Lajtner Tamás, a Ford Magyarország kommunikációs vezetője. Példaként említve többek között:

Fókuszban az Explorer, a Kuga és a Mustang

Az újonnan bemutatott Ford Kuga, egész Európa legkelendőbb plug-in hybrid (PHEV) modellje volt az elmúlt három év mindegyikében.

Az idén 60. évfordulóját ünneplő Mustang, a globális piac legkelendőbb sportautója, több mint 10 éve töretlenül.

A Ford Ranger az Év Pickupja Nemzetközi Díj nyertese lett 2024-ben, független szakmai zsűri megítélésében.

Az új Ford Transit Custom az Év Furgonja Nemzetközi Díj háromszoros nyertese (2024, 2020, 2013), míg az egytonnás szegmens legkelendőbb áruszállítója Európában, 2015 óta folyamatosan.

A Ford a haszongépjárművek piacán Európában 15%-os részesedéssel 9. éve volt piacvezető 2023-ban.

A globális piac legkelendőbb sportautója

A Ford Pro haszongépjármű üzletágban a márka hazánkban továbbra is piacvezető. „Célunk, hogy magyarországi piaci részesedésünket tekintve év végéig elérjük, hogy minden negyedik eladott haszongépjármű Ford legyen! További kiemelt célunk, hogy márkakereskedéseinkben az ország legnagyobb azonnal elérhető haszongépjármű készletével várhassuk vásárlóinkat. Ez a második negyedév végével meg is valósul, ami további lehetőségeket biztosít az iparági részesedésünk növelésére. ”– foglalta össze Bagyó Dávid, Ford Pro üzletág igazgató.

A szakember beszélt az elektromos autózás jótékony hatású állami támogatásáról, volt olyan hónapjuk, hogy 70 megrendelés érkezett az E-Transitra. Komoly vásárlóként jelentkeznek náluk a nagyobb kiszállító cégek. Azért nem mindegy, hogy egy belső égésű motoros furgon „pöfög” addig, ameddig szétszórja a csomagokat a futár – arra a kis időre nem feltétlenül állítja le a sofőr az autót –, vagy egy elektromos modell várja az újraindítást.

Károly Róbert és az eladási oszlopdiagram

A Ford Blue és Model e üzletágak vezetője, Károly Róbert arról beszélt, hogy Magyarországon várhatóan 110 ezer személygépkocsit értékesítenek 2024-ben. (Időarányosan ezt tartjuk is, az első 4 hónap darabszáma 42 ezer felett van.) hangsúlyozta, a cég 7 új (vagy frissített) modell bevezetésével erősíti pozícióját idén 2024-ben.

Az új Kuga piaci bevezetése májusban indult, ami továbbfejlesztett hibrid hajtásláncokkal, attraktív új külső megjelenéssel, és a Ford új SYNC 4 fedélzeti rendszerével száll ringbe a népszerű SUV modellek piacán. Az új Kuga bevezetésével kapcsolatban jó hír a tradicionális hajtásláncot kedvelő ügyfeleknek, hogy a márka a benzines modelleket limitált értékesítési volumen erejéig, ajándék automata váltóval kínálja.

Európa legkelendőbb plug-in hybridje

A teljesen elektromos Explorer a piacon kiemelkedőnek számít, akár 600 kilométeres hatótáv elérésére is képes. Előértékesítése március végén Magyarországon is elindult, az első példányok augusztus végén érkeznek a szalonokba. Az érdeklődők május közepétől az országos Explorer Roadshow keretében a márkakereskedésekben megismerkedhetnek a Ford új, sikervárományos modelljével.

A Ford személygépjármű palettájának ikonikus modelljeit erősíti az idén – 25 év szünet után – bemutatott  6. generációs Bronco, mely nem tűr kompromisszumot a terepjáró képesség tekintetében. Emellett júniusban érkezik a legtöbb hazai Ford Store márkakereskedésbe az új Mustang GT és Dark Horse modellje. 1964-es bevezetése óta immáron a 7. generációt mutatja be a Ford, rengeteg külső és belső újítással, de egyazon életérzéssel, és az 5.0 literes V8-as motor vezetési élményével. Az ezer Nm maximális nyomaték és 500 lóerős teljesítmény letaglózó…

Negyedszázados szünet után ismét magabiztosan...

Az új Puma, Európa legkelendőbb kisméretű SUV modellje a magánvásárlók körében, várhatóan júniusban érkezik a szalonokba, továbbfejlesztett vezetéstámogató rendszerekkel és az új SYNC 4 fedélzeti interfésszel. Érdekesség, hogy ennek gyártása éppen a sajtóesemény napján kezdődött a romániai Krajovában.

Az első negyedévben bemutatott új Tourneo Courier a klasszikus egyterű szegmensbe hoz új színt izgalmas, vagány formavilágával és praktikus belső kialakításával. Szó esett a Focus 2025-ös kivezetéséről, ám a búcsú nem lesz olyan gyors, erről az ST modellek gondoskodnak.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.18
„Élvezd a kabriót, feel the sunshine!” ..
2024.06.18
- Már rendelhető az új Crafter modell, amelynek az első járművei már nyáron elérhetők lesznek a....
2024.06.18
Miért és hol jár büntetés a bevált szokásért?   ..
2024.06.18
Összeütközött négy személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, az M0-s autóúti....
2024.06.18
A Porsche bejelentette, hogy Szingapúr lesz a tizenegyedik Porsche Experience Center (PEC)....
2024.06.18
Figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt Magyarország területére szerda éjfélig a....
2024.06.18
- A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a....
2024.06.18
- Csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó alig egy évvel első modellje piacra....
2024.06.18
- Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig....
2024.06.18
Sem az ittas vezetés, sem pedig a gyorshajtás nem kifizetődő: büntetőpontok, a jogosítvány bevonása....