Wolfsburg

A hatalmi harc után a VW: a vezérigazgató marad, átszervezés jön

2021.12.10.

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgató megtartja állását, de át kell adnia a felelősséget a fontos kínai piacért – írja az automobilwoche.de

 

A több hetes hatalmi harc után a VW vezérigazgatója, Herbert Diess megtartja hivatalát. Emellett azonban a Volkswagen alapmárkájának vezetője, Ralf Brandstätter az új évben az igazgatóságba kerül, ahogy a cég bejelentette. Diess a jövőben elsősorban a stratégiai kérdésekért felel a legnagyobb európai autókonszernben, például az új Cariad szoftverrészlegben.

Diess: megmenekült, de Kínáért már nem ő felel. Fotó: Volkswagen

Augusztustól Brandstätter veszi át Diesstől a kínai piacot. Utóda a VW személygépkocsi márka élén és a csoport felelős igazgatósági tagjaként a Skoda főnöke, Thomas Schäfer lesz. Februártól Manfred Döss veszi át Hiltrud Wernertől az integritási és jogi osztályt.

Hildegard Wortmann a csoport igazgatótanácsába kerül, mint az értékesítésért felelős személy, miközben megtartja pozícióját az Audi értékesítési vezetőjeként.  Hauke ​​Stars lesz az IT és Szervezet új igazgatósági tagja.  Gunnar Kilian személyzeti igazgató idő előtt új szerződést kap.

A döntéseket Diess jövőjével kapcsolatos találgatások előzték meg.  A talált vegyes megoldásnak most kompromisszum lett a vége – írja a német honlap. Szeptember vége óta rendkívül feszült a helyzet a VW-nél.  Hans Dieter Pötsch felügyelőbizottsági elnöknek ismét intenzív közvetítést kellett végeznie az érintettek között.

Újabb összetűzés volt az üzemi tanáccsal, miután Diess állítólag az ellenőrző bizottság ülésén hangosan gondolkodott több tízezer munkahely esetleges megszüntetésén.  Korábban vállalati körökből származó információk szerint további megtakarítási javaslatokat kért más vezetőktől - megkerülve a VW-nél igen befolyásos munkaerő-képviseletet.

Az üzemi tanács vezetője, Daniela Cavallo élesen támadta Diesst belsőleg és egy üzemi értekezleten.  Alsó-Szászország, mint a VW második legnagyobb részvényese, szintén jelezte, hogy a továbbiakban nem támogatja teljes mértékben Diess kommunikációs stratégiáját.  Stephan Weil tartományi miniszterelnök és társfelügyelő a "mindenütt terjedő bizonytalanság légköréről" beszélt – írja az automobilwoche.de

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
A  Hockenheimring 90. évfordulója alkalmából bemutatja elektromos sportautójának első különleges....
2022.05.24
A szlovák szakszervezetek általános sztrájkkal fenyegetőznek – írja az automobilwoche.de   ..
2022.05.23
A BMW Motorrad bemutatta a BMW M 1000 RR 50 Years M jubileumi modelljét. ..
2022.05.23
Sokszor bizonyul elégtelennek az autósok természetes intelligenciája, gyakori a tahó megnyilvánulás....
2022.05.23
Súlyos karambol történt délután Hajdúböszörményben – számolt be róla az Országos Katasztrófavédelmi....
2022.05.23
Új támogatási alappal ösztönzi a vállalati napenergia-termelés kiépítését a főváros: akár 200 ezer....
2022.05.23
A Toyota házi tuningcégének számító japán Modellista a prémium szabadidő-autó megjelenését....
2022.05.23
Technológiai színház, monumentális nappali, térugró űrhajó a BMW iX, amit nehéz lenne bármihez is....
2022.05.23
„Hétfőn reggel az M1-es 68-as kilométerszelvényénél található forgalomfigyelő kameránk képén....
2022.05.23
A következő modellévre egy sor fejlett kényelmi technológiával egészíti ki a Highlander....