Wolfsburg

A hatalmi harc után a VW: a vezérigazgató marad, átszervezés jön

2021.12.10.

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgató megtartja állását, de át kell adnia a felelősséget a fontos kínai piacért – írja az automobilwoche.de

 

A több hetes hatalmi harc után a VW vezérigazgatója, Herbert Diess megtartja hivatalát. Emellett azonban a Volkswagen alapmárkájának vezetője, Ralf Brandstätter az új évben az igazgatóságba kerül, ahogy a cég bejelentette. Diess a jövőben elsősorban a stratégiai kérdésekért felel a legnagyobb európai autókonszernben, például az új Cariad szoftverrészlegben.

Diess: megmenekült, de Kínáért már nem ő felel. Fotó: Volkswagen

Augusztustól Brandstätter veszi át Diesstől a kínai piacot. Utóda a VW személygépkocsi márka élén és a csoport felelős igazgatósági tagjaként a Skoda főnöke, Thomas Schäfer lesz. Februártól Manfred Döss veszi át Hiltrud Wernertől az integritási és jogi osztályt.

Hildegard Wortmann a csoport igazgatótanácsába kerül, mint az értékesítésért felelős személy, miközben megtartja pozícióját az Audi értékesítési vezetőjeként.  Hauke ​​Stars lesz az IT és Szervezet új igazgatósági tagja.  Gunnar Kilian személyzeti igazgató idő előtt új szerződést kap.

A döntéseket Diess jövőjével kapcsolatos találgatások előzték meg.  A talált vegyes megoldásnak most kompromisszum lett a vége – írja a német honlap. Szeptember vége óta rendkívül feszült a helyzet a VW-nél.  Hans Dieter Pötsch felügyelőbizottsági elnöknek ismét intenzív közvetítést kellett végeznie az érintettek között.

Újabb összetűzés volt az üzemi tanáccsal, miután Diess állítólag az ellenőrző bizottság ülésén hangosan gondolkodott több tízezer munkahely esetleges megszüntetésén.  Korábban vállalati körökből származó információk szerint további megtakarítási javaslatokat kért más vezetőktől - megkerülve a VW-nél igen befolyásos munkaerő-képviseletet.

Az üzemi tanács vezetője, Daniela Cavallo élesen támadta Diesst belsőleg és egy üzemi értekezleten.  Alsó-Szászország, mint a VW második legnagyobb részvényese, szintén jelezte, hogy a továbbiakban nem támogatja teljes mértékben Diess kommunikációs stratégiáját.  Stephan Weil tartományi miniszterelnök és társfelügyelő a "mindenütt terjedő bizonytalanság légköréről" beszélt – írja az automobilwoche.de

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.06
Az új BMW 5-ös nemzetközi bemutatóján az Év Magyar Autója versenyben nevezett elektromos i5 mellett....
2023.12.06
A rendszeres ingázók és a diákok különösen kedvező bérlettípust vásárolhatnak a Szeged-Szabadka....
2023.12.06
Nem célunk reklámozni a dohányzást, de azt el kell ismernünk, hogy a legtöbb időtálló és ikonikus....
2023.12.06
Megint meghosszabbította a még október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzést a szlovák....
2023.12.06
Nézze meg a videót! ..
2023.12.06
Szerda hajnaltól havazás kezdődött az ország dunántúli területein. Változó intenzitással, de....
2023.12.06
Nem mindennapi jutalomként vehet részt a hétvégi Mikulás Rallye-n Benyó Máté. A Korda Racing....
2023.12.06
Az Év Európai Autója (COTY) díj 59 főből álló, 22 országot képviselő zsűrije november végén....
2023.12.06
A világ egyik legkorszerűbb harckocsijával bővül a Magyar Honvédség (MH) nehézdandárja a következő....
2023.12.06
Történelmi mérföldkőhöz érkezett a kínai BYD autógyártó óriás. Legördült a futószalagról a 6....