autósport

Hazai pályán versenyzünk!

2019.11.07.

A Rally Hungaryval ér véget ebben az évben a Rali Európa-bajnokság. Az év legjobban várt versenyén az ötös rajtszámmal indul Herczig Norbert és Ferencz Ramón, akiknek mindössze néhány bajnoki pont kell csak az év végi ötödik helyhez. A hazai szurkolók előtt pilóta és navigátor egy jó versenyeredménnyel szeretné befejezni ezt az évet.

A Rali Eb 2003 után tér vissza Magyarországra, és a 16 éves szünet után szezonzáróként került be a nyolcfutamos versenynaptárba. A MOL Racing Team párosa bő egy év után így újra a magyar szurkolók és a támogatók előtt versenyezhet, ráadásul olyan pályákon amelyekhez kellemes emlékek fűzik a csapatot.

Épp tíz évvel ezelőtt 2009-ben itt nyertük meg életünk első abszolút bajnoki címét az akkori Nyírség Ralin aratott győzelmünkkel. A pályák hetven százalékán már versenyeztünk, így az első Rally Hungaryn úgy állhatunk oda a rajthoz, hogy végre nekünk lesz pályaismeretünk, és nem az ellenfeleknek” – mondta Herczig Norbert.

A MOL Racing Team párosának szeme előtt egész évben a magyar verseny lebegett. A szezon közben gyűjtött tapasztalatok rendszerezésekor külön fiókba kerültek azok az információk, amelyek hazai pályán is hasznosak lesznek, és a nehéz pillanatokban is a magyar futam adott erőt a tovább lépéshez. A Rally Hungaryn már nem a tapasztalatszerzés és nem a taktika lesz a középpontban, a hétvégén azt szeretné megmutatni a csapat, hogy két csaknem teljes év után miért tartoznak az ERC élmezőnyébe.

2019-ben úgy terveztük, hogy a tavaly megszerzett tapasztalatokat megpróbáljuk eredményekre váltani. A rali azonban újra megmutatta, hogy hányféle arca van, és mi idén főképp a borúsabbik arcot láthattuk. Szakmai szinten jól látszik az előrelépésünk, mi pontosan tudjuk, hol tartunk, ám mindez sajnos nem mutatkozott meg az idei eredményekben. Ennek ellenére Nyíregyházán megszerezhetjük az ötödik helyet a bajnokságban, ami mindenképpen előrelépés a tavalyi évhez képest. Ám nem ez a fő mozgatórugónk a verseny előtt. A hétvégén egy jó versenyt szeretnénk, gyorsan akarunk autózni, és minél jobb helyen végezni” – összegezte a célt Herczig Norbert.

A szezonzárót pénteken a szuperspeciállal kezdi a mezőny a Rabócsiringen, ahol párosával indulnak az autók, épp úgy, mint tíz évvel ezelőtt a Nyírség Ralin, ám Herczig Norbertnek ennél frissebb emlékei is vannak a máriapócsi arénáról.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.05.26
Súlyos baleset történt keddre virradó éjszaka: négyen ültek az autóban, egy ember nem élte túl a....
2020.05.26
A CUPRA e-Racer nagyobb teljesítménnyel és zéró kibocsátással újul meg, végsebessége elérheti a 270....
2020.05.25
Megállíthatatlanul szivárognak be a modern technológiai megoldások az autóipar világába, kezdve a....
2020.05.25
A címben feltett kérdésre nincs igazán kategorikus válasz. A választék széles, mint az autók....
2020.05.25
Zhao Yun Sheng Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.05.25
Nagy István agrárminiszter a Hungarikum Bizottság 25. jubileumi ülésén, május 21-én csütörtökön,....
2020.05.25
Minden légitársaságot, így a német Lufthansát is letaglózta a koronavírus és az azt követő....
2020.05.25
– Idén márciusban 80 ezer, áprilisban mintegy 50 ezer esetben szabott ki pótdíjat....
2020.05.25
A Volkswagen márka uralta az „Automotive Brand Contest 2020“ versenyt, összesen öt díjat nyert az....
2020.05.25
A tízezret közelíti a vizsgaszervezési tevékenység május 11-i újraindulása óta országszerte....