Dacia Lodgy

Hétüléses hibrid SUV válthatja a Dacia Lodgyt

2020.12.27.

Nálunk rendkívül sikeres volt az állami hozzájárulásnak köszönhetően, azonban máshol az elvárások alatt teljesít a Dacia Lodgy, így eljött az idő, hogy valami divatosabbra váltsák.

Hiába rendkívül sikeres hazánkban a Dacia Lodgy a különösen kedvező állami kedvezményeknek köszönhetően, máshol sajnos nem ennyire kívánatos a számok szerint. Tavaly mindössze 29 000 darabot adtak el belőle Európában, talán ezért is szeretne tőle megszabadulni a román márka. Sőt, belső források szerint már az utódján dolgoznak, amit belső körökben RJI kódon emlegetnek. Azonban dobhatják a ma már kevésbé divatos egyterű formát, és a Lodgy utódja már SUV-ként érkezhet a piacra, ugyanakkor szintén 7 üléssel.

Alapját ugyanaz a CMF-B platform szolgáltathatja, amit az új generációs Logan és Sandero is használ, illetve megannyi kisméretű Renault és Nissan modell – például a Clio, a Captur vagy éppen a Juke. Azonban a harmadik üléssor beszuszakolásához szükség lehet a tengelytáv meghosszabbítására, illetve nagyobb hátsó túlnyúlásra is. Motorkínálat terén is a jól ismert erőforrásokat várhatjuk: az új generációs 1,0 literes TCe benzinmotortól kezdve a Daimlerre közösen fejlesztett 1,33 literes motorokon keresztül egészen az új 1,6 literes E-Tech hibridig.

Így akár öntöltő és mild hibrid is lehet az új Dacia kínálatában, ahogy az LPG-t sem dobta még a Dacia – szinte az utolsók között tartanak ki mellette. Arra kevés esély mutatkozik, hogy ugyanúgy Marokkóban tartanák a gyártását, mint a Lodgynak. Sokkal valószínűbb, hogy áthelyezik Pitestibe, a Duster romániai gyárába az összeszerelést. Így már csak a Spring villanyautó lehet az egyetlen modelljük, amelyik Európán kívül készül, jelen esetben Kínában. A Lodgy utód SUV-ja már 2021 nyarán debütálhat és októberben gyártásba kerülhet.

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
A korhatárok csökkentése ellen kampányol a legrangosabb európai közlekedésbiztonsági szervezet.   ..
2022.08.07
Felelőtlen száguldozás a városban. ..
2022.08.07
A Magyar Közút legújabb Instagram videóján egy utánfutós furgon látható, ahogy a leállósávot is....
2022.08.07
Az egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyisége már minden Lukoil-töltőállomáson maximálva....
2022.08.07
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Szolgálati autó. ..
2022.08.07
Húsz migráns megsérült, amikor az őket szállító teherautót vezető embercsempész árokba hajtott a 4-....
2022.08.07
Szabad, de nagyon nem ajánlott – írja a Kronen Zeitung online kiadása. ..
2022.08.07
Tíz Suzuki Vitara típusú személygépkocsi és 13 robogó áll szolgálatba az ország különböző polgárőr....
2022.08.07
Különleges szülinapi buli helyszíne volt a Harley-Davidson budapesti Bázisa. A tulajdonos Hankó....
2022.08.07
Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva....