elektromos autó

Hihetetlenül olcsó lett az első elektromos Dacia, még csak Magyarországon rendelhető

2020.10.17.

A Springet állami támogatással 4 millió forint alatti áron meg lehet vásárolni.

A Spring egyesíti a Dacia márka három fő jellemzőjét: egyszerű, robusztus és elérhető. A mindössze 45 lóerős teljesítményű elektromotor az első kerekeket hajtja, az áramot egy 26,8 kWh-s lítium-ion akkumulátorból nyeri. Ezekkel a kb. 1 tonnás Spring végsebessége 125 km/h, a hatótávolsága vegyes használat során eléri a 225 km-t, míg városban a 295 km-t is.

A Dacia elektromos modelljének Y-alakú LED lámpái és robusztus elülső rácsa SUV-kra emlékeztetnek, opcionálisan narancs díszbetéteket tartalmazó optikai csomag is kérhető lesz. A kerekek 14 colosak, a műanyag védőbetétek a szabadidő-autós jelleget hangsúlyozzák. A 3,73 méteres mini SUV-ban kényelmesen elfér négy felnőtt, miközben kategóriájában a legnagyobb, 300 literes a csomagtere.

A Dacia Springet egy háztartási fali csatlakozóról kevesebb mint 14 óra, 30 kW-os egyenáramú töltőről az autó kb. egy óra alatt lehet feltölteni.

A várakozásokon is túlmutatóan sikeres előrendelési akcióról érdemes elmondani azt, hogy a világon sehol nem kapható még az autó, kizárólag Magyarországon indult el az előrendelés, hogy a pályázaton elnyert állami támogatást fel lehessen rá venni.

Az akcióban elkelt első 100 példány ára 6,5 millió forint, aki pedig az állami támogatást felhasználja, az 3,99 millió forintért juthat elektromos autóhoz, ami a legalacsonyabb ár a villanyautók között. A felszereltség tartalmazza majd a mindennapi használat során szükséges alapvető technológiákat és vezetéssegítő rendszereket, de a klíma, a pótkerék, az érintőképernyő és a tempomat is feláras.

A Dacia Hungária által indított akció keretében az első száz darabos készlet ugyan 4 óra alatt elfogyott, de az előrendelés ugyanakkor folytatódik, hogy azok az érdeklődők, akik szeretnék biztosítani, hogy autójukat mielőbb megkaphassák, érdemes tájékozódniuk és előrendelniük az autót.

„Biztosak voltunk a modell sikerében, de az minket is meglepett, hogy 4 óra alatt elfogyott az első 100 Spring – mondta el Wachtler Tamás, a Dacia magyarországi igazgatója. -  Továbbra is arra bíztatok mindenkit, aki ilyen autót szeretne, hogy vegyen részt az előrendelési akcióban, amit folytatunk – bár árat és pontos szállítási határidőt egyelőre nem tudunk garantálni – de továbbra is százezer forint befizetésével, kötelezettségek nélkül lehet ezt megtenni és ez esetben a már odaítélt állami támogatás is felhasználható.”

A végleges ár- és felszereltségi lista 2021-ben érkezik majd, az első példányokat 2021 őszén vehetik át a tulajdonosok.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.28
Elsőre talán azt gondolhatnánk, hogy a világ legnagyobb országában, Oroszországban találjuk a....
2024.05.27
Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset....
2024.05.27
Egy olcsónak tűnő C-osztály valódi arca ..
2024.05.27
Emberek közé hajtott egy terepjáró szombaton délután Červená voda községben, a Sabinovi járásban,....
2024.05.27
A Hyundai és a hozzá minden szállal kötődő Kia töretlenül tartja az előkelő helyet a leggyakrabban....
2024.05.27
Május utolsó hétvégéjén, a japán motorsport legnagyobb jelentőségű versenyén debütált a megújult....
2024.05.27
A Volkswagen és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) még négy évig folytatja sikeres együttműködését.....
2024.05.27
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....
2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....