első autó

Híres emberek első autói – 2. rész

2022.12.13.

Folytatjuk a sort, melyben azt tárgyaljuk, hogy korunk hírességei milyen autókkal kezdték pályafutásukat.

Rowan Atkinson - Morris Minor Pick-up

Márpedig, ha az autózás, és hírességek, akkor nem mehetünk el Rowan Atkinson mellett, aki az előző részből kimaradt. A Mr. Bean szerepével világhírnévet szerző brit színész imádja a gyors szuperautókat, ám nem éppen arról volt híres, hogy vigyázott rájuk. Emlékszem, gyerekkoromban az első cikkek között volt, amiket el tudtam olvasni, hogy rommá törte az akkori McLaren F1-esét. Azonban ő sem volt mindig ennyire menő: egy igazi brit autóval kezdett, méghozzá egy Morris Minor Pick-uppal, ami platóval tette pratikussá a britek kedvenc miniautóját.

Vin Diesel – Chevrolet Monte Carlo

Azonban vannak színészek, akiket pont a filmes szerepeik miatt kötünk össze az autókkal. Ilyen például Vin Diesel, aki a Halálos Iramban játszott kultikus szerepe miatt vált híressé, és vált eggyé az autós kultúrával. Noha először egy RX-7-es volánja mögött láthatjuk a filmsorozatban, később leginkább amerikai autókban láthatjuk, és úgy tűnik, hogy nem ok nélkül. Első autója egy valódi amerikai kétajtós szedán volt, egy Chevrolet Monte Carlo, amit egy árverésen vett és később összetört. Ám később is szinte csak amerikai autója volt. Dodge Charger, Plymouth Road Runner, Pontiac Bonneville vagy éppen Plymouth Barracuda.

Carroll Shelby - 1934 Dodge

Az autótuning amerikai atyja sem járt mindig a saját szénné húzott AC Cobrájával vagy éppen Ford Mustangjával. Első autóját édesapjától örökölte, és bár nem tudni a pontos típusát, azt elárulta egyszer, hogy egy 1934-es Dodge modell volt. Innen hosszú út vezetett odáig, hogy Shelby a világ egyik legismertebb tuningmestere legyen. Mi több, az ötvenes években még a Forma-1 versenyein is felbukkant a mester.

David Coulthard – Renault 5

Azonban a list egyik legszerethetőbb összeférhetetlensége mindenképp David Coulthard és a Renault 5 sztorija. Az egykori sikeres F1 pilóta és jelenlegi F1 kommentátor mára egy igazi gentleman lett, aki mindig jól öltözött és magabiztos, legyen a versenypályákon, vagy éppen Monaco utcáin civilben. Elsők között rendelt az új 1000 lóerős Mercedes-AMG One-ból, de van SLS AMG-je és 280 SL-je is. Úgy tűnik, hogy nagy hatással volt rá, hogy ennyi éven át hordta a Mercedes-Benz logót az overállján. Az első autója viszont ennél sokkal visszafogottabb volt: egy Renault 5-ös, amit 17 évesen kapott, jogosítványa megszerzése után, noha ekkor már ismert pilóta volt.

Bernie Ecclestone - Morgan 3-Wheeler

Ha már F1, nem mehetünk el Bernie Ecclestone mellett sem, aki egy fokkal azért stílusosabban kezdte autós pályafutását. Egy végtelenül egyszerű, de állítólag rendkívül vidáman vezethető Morgan 3-Wheeler, azaz háromkerekű volt az első autója, amire állítása szerint nem annyira emlékszik. Mindez nem is csoda, hiszen az F1 egykori mindenhatójának egy hatalmas kollekciója van futamgyőztes F1 autókból, és az utcai autók nem annyira érdeklik.

Ayrton Senna - Willys Jeep

De egyik eddig felsorolt híresség életkörülménye sem hasonlítható Ayrton Sennáéhoz, aki Brazíliában kicsit más autós kultúrához szokott. Ő nem apró európai autóval kezdett, hanem egy Willys Jeeppel, ami édesapjáé volt. Ezzel dolgozott az édesapja a családi farmon, de Ayrton már 7 évesen elkérte néha. Ezen tanult meg vezetni, de itt nem állt meg, hiszen addig gyakorolt, amíg megtanult kuplung nélkül is váltani.

Kimi Raikkonen – Lada

A magyar szívhez legközelebbi sztori azonban minden bizonnyal Kimi Raikkonené, aki finn fiatalként ugyanúgy átélte a sorkatonaságot, és ugyanúgy Ladával kezdett, mint mi, és még megannyi ex-szovjet ország lakója. Ismerve kiemelkedő Forma-1-es múltját, és elképesztő tehetségét, mai fejjel nehéz felfogni, hogy ő is a kelet driftautójával kezdett. Mi több, a mai napig van egy Ladája Raikkonennek, közvetlen a Ferrari Enzoja és a Rolls-Royce Wraith mellett.

Nico Rosberg – Audi RS6

Forma-1 világbajnok felmenőjének köszönhetően Nico Rosberg nem a hátsó sorból indult, mint megannyi híresség ezen a listán. Talán ennek is tudható be, hogy első autója egy Audi RS6 volt, amit édesapjától kapott a sikeres jogosítvány megszerzés után. Úgy tűnik, hogy Nico rendesen megtanult vezetni a sportkombival, ugyanis édesapja nyomdokaiba lépve 2016-ban világbajnok tudott lenni, ami után vissza is vonult. Autó kollekciója most már leginkább Mercedeseket vonultat fel. Néha SLS AMG-vel, néha G63 AMG-vel szeli Monaco utcáit, de van egy 1970-es 280 SL-je is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.02
Ha a fenntarthatóságról van szó, a hamburgi székhelyű intralogisztikai szolgáltató, a Still, halad....
2023.06.02
Olaszországban országos sztrájkot jelentettek be a légiforgalmi irányítók és a földi kiszolgálók....
2023.06.02
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén a szokásosnál is nagyobb energiát fektet az út menti növényzet....
2023.06.02
Bizonyos Tesla modelleknél gyakran észlelnek nyikorgó hangokat a futómű területéről. Mi a probléma....
2023.06.02
Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a....
2023.06.02
Dunaharaszti rendőr segített kiszabadítani az autóban rekedt Lénát - írja a police.hu ..
2023.06.02
A Bridgestone bemutatja a prémium kategóriás VX-R TRACTOR abroncscsaládot, amelynek fejlesztésénél....
2023.06.02
A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetője illetékességi területére kiterjedő fokozott ellenőrzést....
2023.06.02
Azzal ajándékozott meg a sors távol-keleti szerencséje, hogy volt alkalmam napokig tesztelni végre....
2023.06.02
Az új Range Rover Sport SV a Range Rover fennállásának legnagyobb teljesítményű, legdinamikusabb....