Porsche Hungaria

Hű-hó Eplényben a Porsche Hungáriával

2022.03.15.

Hű micsoda kombinált buli, autózás, sízés, diszkó, egyik vonzereje a hó! De van is értelme a nagy hűhónak, hiszen kiemelt ügyfelek és szakújságírók próbálhatták ki a Ride and Slide programon a Porsche Hungária attraktív modelljeit.

Hagyománnyá vált a hat éve futó rendezvény Eplényben, hegyekkel és hóval szerényen ellátott hazánk egyik télisport-központjában. A Síaréna Vibe Park több, mint sípályarendszer, egész évben különleges (és folyamatosan bővülő) programokkal, fejlesztésekkel várja a síelés/snowboardozás és a bringázás szerelmeseit. Fejlődésében nagy szerepet játszott a Porsche Hungária együttműködési szerződése, támogatása – nem csoda, hogy a pályákat Audi-típusokról nevezték el.

A programok sajátossága, hogy egy helyszínen, egyszerre ismerhetik meg flottakezelő és közületi ügyfelek a POHU összkerékhajtású, téli használatra különösen megfelelő modelljeit. Ilyesmit egyetlen más cég sem kínál. Ráadásul a VIP-vendégek magukkal hozhatják párjukat, családtagjaikat, akik sporttal, szórakozással tölthetik el az időt, élvezhetik az ausztriai síterepek Hütte-hangulatát. Tömegesen jön az esti műsor DJ-inek saját rajongótábora, ezek az emberek is vetnek egy kíváncsi pillantást a felsorakoztatott autókra. Az évről-évre egyre jobban kibontakozó mini-fesztivál win-win helyzetet teremt!

Az idei RIDE & SLIDE összejövetel szlogenje „belecsúszunk az éjszakába” volt. Délutánig, zárt körben, autózni, síelni, snowboardozni lehetett, kezdőknek szakavatott oktatással, utána megnyílt a helyszín a közönség előtt, és fergeteges diszkó-buli vette kezdetét, válogatott lemezlovasokkal.

Hogyan éltem meg mindezt, sportemberként és autós zsurnalisztaként? Anno élvezettel síztem Ausztria, Francia- és Olaszország pályáin, sítúrákat vezettem Szlovákiában, Lengyelországban és Bulgáriában, de már nem vagyok elég erős és ügyes e sporthoz, tehát kihagytam a „slide” részt, reggeli futással pótoltam, hogy meglegyen a mindennapi testmozgás. Mások annál nagyobb kedvvel csatoltak lécet, a tökéletesen hómentes, barnás bakonyi erdőből fehérségükkel kiugró hóágyúzott pályákon, ami szinte olyan különleges élmény, mint gleccseren sízni.

Na és az autózás? Parádés tesztpark várt minket, az Audi, a CUPRA, a Skoda és a VW 24, többféle hajtásrendszerű, az eseményhez illő modelljével. Parkolójukat megpillantva akár úgy érezhettem volna magam, mint a játékboltba beszabadult gyerek, ha nem tudom előre, hogy sok érdeklődő ülne volán mögé, ezért csak három kocsira regisztrálhatok (Skoda Kamiq Monte Carlo, VW Multivan T7, Audi A6 TFSie, ezekről külön-külön bemutatót publikálok hamarosan) azokat is mindössze húsz percre vehetem át. Ebből is elvesz valamennyit a megismerkedés a kocsikhoz rendelt, rokonszenves egyetemista hostess-fiatalemberekkel, az ülés beállítása, és néhány fotó ellövése. Így csak nyúlfarknyit vezethettem mindegyiket, de nincs ezzel semmi baj, fél évszázados tapasztalat birtokában rögtön megkaptam a szükséges benyomásokat, magamba szívtam a járművek hangulatát, üzenetét.

Általánosságban milyen volt az autók mondanivalója? Teljes mértékben átéreztem korunk dilemmáját, ellentmondásosságát – egyszerre akarunk környezetvédelmet, klímasemlegességet, fenntarthatóságot, és mindemellett átmenteni a fejlett országok pazarló ipari termelését, hedonista fogyasztását, luxus-életmódját. A kettő között feloldhatatlan diszkrepanciát látok: nem úgy menthetjük meg bolygónkat és saját magunkat korunk fenyegetéseitől, ha 500 lóerős, 30 millió forintba kerülő benzin- vagy dízelmotoros prémiumautóinkat lecseréljük 500 lóerős, 30 millió forintba kerülő villanyautóra, hanem józan önkorlátozással, szerényebb igényekkel. Nézeteimet Gondolatjel rovatunkban tárom olvasóink elé.

Ezzel nem bírálni akarom a Porsche Hungária üzletpolitikáját, hiszen, feladatának és érdekének megfelelően olyan kocsikat árul, amilyeneket vevői szeretnének. Ezek a részint elektromos, hibridüzemű vagy nagyon korszerű belsőégésű motoros modellek már egy átmeneti időszak termékei, a fenntarthatóság irányába mutatnak, elősegítik azt a nagy szemléletváltozást, amely teljesen átalakítja majd autózási szokásainkat, és tágabb körben nézve, egész életmódunkat. Nehéz lesz elengedni, amit megszoktunk és megszerettünk, de ha ilyen lesz átsiklásunk egy új korszakba, mint a RIDE & SLIDE buli Eplényben, akkor elmondhatjuk, hogy jól jártunk.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
A Citroën újabb lépést tesz az elektromos mobilitás elérhetőbbé tétele felé: a C5 Aircross....
2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....
2023.05.30
Oroszországban 63,1 százalékkal 32 ezer 500-ra esett az új autók és haszonjárművek eladása....
2023.05.30
Széldzseki, ami tölti a telefont? Téglamintázatú szolárcellák, amelyek beleolvadnak környezetükbe?....