támogatás

A Hyundai Motor az 58. La Biennale di Venezia nemzetközi művészeti kiállításon

2019.05.14.

A Hyundai Motor Company régóta támogatja a La Biennale di Venezia kortárs művészeti és kulturális fesztivált. Ezen szerepvállalását megerősítendő 2015 óta főtámogatója annak a koreai pavilonnak, ahol az idei évben nemek közötti különbségeket figyelembe vevő kritikákon és reflexiókon keresztül tárják fel a kelet-ázsiai modernizmus kérdéseit és történetét.

Az 58. Velencei Biennálé (La Biennale di Venezia) nemzetközi művészeti kiállítás kurátora Ralph Rugoff. A május 11. és november 24. között megrendezett fesztivál idei alcíme „Élj izgalmas időkben”; a 90 nemzeti pavilon 79 művész munkáit helyezi reflektorfénybe.

A Biennale Arte 2019 – vagy, ahogy gyakran nevezik, a művészeti világ olimpiája – minden második (páratlan) évben kerül megrendezésre; a világszínvonalú rendezvényen az egyes nemzetek pavilonjai saját művészeik kreatív alkotásait mutatják be.

„A kiállítás arra a képzetre igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a műalkotások jelentése nem elsősorban a tárgyakban lakozik, hanem azokban a párbeszédekben, amelyek először a művész folytat az alkotásával, majd az utóbbi a közönséggel, végül a közönség tagjai egymással.” – mondta Rugoff, aki egyben a londoni Hayward galéria igazgatója is. „A Biennale Arte 2019 végső célja annak az ideálnak a megvalósítása, hogy bármely kiállításon nem az ott bemutatott műtárgyak és alkotások a legfontosabbak, hanem hogy a közönség a kiállítást követően hogyan hasznosítja az ott szerzett tapasztalatokat, hogy képes-e a mindennapi valóságokkal kiterjesztett nézőpontból, új energiákkal feltöltődve szembenézni. A kiállításnak fel kell nyitnia az emberek szemét a létezés korábban elképzelhetetlen módozataira, és ezáltal meg kell változtatnia a világukról alkotott nézeteiket.”Koreai pavilon: „Elbánt velünk a történelem, de most már mindegy”Az idei, 58. La Biennale di Venezia „Elbánt velünk a történelem, de most már mindegy” címmel berendezett koreai pavilonjának kurátora Hyunjin Kim, a Kadist interdiszciplináris kortárs művészeti alapítvány vezető ázsiai kurátora.

A koreai pavilonban három női alkotóművész – siren eun young jung, Hwayeon Nam és Jane Jin Kaisen – egy közös központi kérdés köré rendezték alkotásaikat: „Ki kanonizálta a történelem megformálását, és ennek a történetnek a részeként kiknek a testéről kell még írnunk?” A férfiak uralta társadalom és a nyugati világ normáit megkérdőjelező kiállítás feltérképezi, hogy a modernizmus hogyan teremt tradíciókat, és a nyugati modernizmus hatáskörén kívül eső, összetett nemi nézőpontból megvizsgálja az ázsiai hagyományokban rejlő emancipációs képességet.

„Megtiszteltetés a Hyundai Motor számára, hogy 2015 óta töretlenül támogathatja a La Biennale di Venezia koreai pavilonját, és ezzel lehetőségek sokaságát teremheti meg az aktuális érdeklődési körök feltérképezésére, a művészetekről és a társadalomról folytatott beszélgetésekre.” – mondta Wonhong Cho, a Hyundai Motor alelnöke és marketing igazgatója. „Igyekszünk hozzájárulni a globális képzőművészeti szcéna fenntartásához, és a kortárs művészet és kultúra támogatása révén elérhetővé tenni az alkotóművészeteket.”

A Biennale Arte 2017 kiállítás koreai pavilonja Cody Choi és Lee Wan alkotásainak adott otthont. A koreai művészeti tanács megbízásából létrejött kiállítás kurátora a Hyundai Motor művészeti vezetője, Daehyung Lee volt. 2015-ben a pavilon Moon Kyungwon és Jeon Joonho munkáit mutatta be. A kiállítás megrendelője és kurátora az a Dr. Sook-Kyung Lee volt, aki jelenleg a Hyundai Tate „Transnational” kutatóközpontot vezeti.Túl a Velencei BiennálénA La Biennale di Venezia folytonos támogatójaként a Hyundai Motor hitet tesz a globális művészeti közösségek támogatása iránti elkötelezettsége mellett. A Hyundai arra törekszik, hogy elérhetőbbé, közérthetőbbé tegye a képzőművészeteket. Ezen igyekezetében az autógyártó 2013 óta számos hosszú távú szakmai kapcsolatot ápol a Biennálén kívül is. Említésre méltó a Koreai Modern és Kortárs Művészetek Nemzeti Múzeumával (MMCA), a Los Angeles Megyei Képzőművészeti Múzeummal (LACMA), valamint a londoni Tate galériával folytatott együttműködés. A Hyundai Motor emellett számos művészeti projektet, kezdeményezést, illetve globális díjakat is támogat.

Az MMCA Hyundai Motor sorozat lehetővé teszi, hogy koreai művészek bemutassák saját alkotásaikat; ez a program egyben az alkotók nemzetközi szereplését, illetve ismertségét is elősegíti. A Hyundai LACMA projektje koreai művészeti ösztöndíjakat, valamint művészeti és technológiai programokat támogat. A Tate Modern galériában a Hyundai Bizottság évről évre lehetővé teszi egy alkotóművész számára, hogy a galéria impozáns Turbinacsarnokában a különleges térbe szabott installációt mutasson be.

2019 során a Hyundai Motor számos további, nagy jelentőségű kiállítást támogat: a LACMA-ban (júniustól) az első, Koreán kívül megvalósuló koreai kalligráfiai kiállítás „A vonalon túl: a koreai írás művészete” címmel; a Tate Modern képtárban (októbertől) Kara Walker kiállítása az ötödik Hyundai komisszió keretében; illetve a szöuli MMCA múzeumban (októbertől) Park Chan-kyong video- és fotográfiai munkáinak kiállítása.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.02
A Volkswagen Tiguan Európa legsikeresebb szabadidőautója és a világ egyik legkelendőbb SUV-je.....
2020.07.02
Rögtön az elején szeretném előrebocsátani, hogy aki száraz, technikai adatokra kíváncsi, az most....
2020.07.02
Yalda Hasheminezhad Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.02
Jó hír az elektromos autók tulajdonosainak: június 15-től minden tisztán elektromos meghajtású,....
2020.07.02
Véget ért a Hungaroring E-sport Bajnokság öt fordulóból álló online szezonja. Az első öt helyezett....
2020.07.02
Új autóértékesítési és szervizpont létesítéséhez vásárolt ingatlant a budapesti Váci úton az....
2020.07.02
Megérkezett a robosztus és sportos megjelenésű Suzuki ACROSS! A kifinomult plug-in hybrid....
2020.07.02
A Porsche Hungaria Volkswagen márkája is benevezett az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu....
2020.07.02
Fontos mérföldkőhöz érkezett az Alfa Romeo. A fennállásának 110. évfordulóját ünneplő patinás olasz....
2020.07.02
A szabadidőjárművek nemcsak újonnan, de használtan is egyre népszerűbbek az autóvásárlók körében.....