közlekdésbiztonsági kampány

Időben készítsük fel autónkat a hideg időjárásra

2015.10.16.

Az év végével a téli hideg, csapadékosabb időjárás is megérkezik, ezért autónk műszaki állapota fokozott figyelmet érdemel. Számos veszélyt rejt az átmeneti időszak, melyek elkerülhetőek, ha időben felkészülünk a megváltozott körülményekre. Ilyenkor a márkaszervizek kedvezményes akciókkal várják az autósokat, ezzel is segítve a problémamentes autózást a mindennapokban. Nem csak óvatosabban kell autónkat vezetni, hanem gépkocsink karbantartása is ekkor válik időszerűvé.

Az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, az ablaktörlő, a futómű és a fékrendszer állapotának felmérése nélkülözhetetlen a biztonságos őszi közlekedéshez. Ilyenkor az autó elektronikája fokozott igénybevételnek van kitéve, és az első éjszakai fagyok is komoly megterhelést jelenthetnek. A kopott, elhasználódott egységeket ki kell cserélni.

Érdemes ügyelni az ablaktörlőlapátok állapotára, valamint az ablakmosó- és hűtőfolyadékok feltöltésére is. Gyakori lehet a szélvédők és ablakok párásodása, ami rontja a látási viszonyokat és távolságbecslő képességünket.

Az időjárásból adódó szennyeződések, mint sár, vízpermet és jég ronthatják a lámpák hatásfokát, így érdemes odafigyelni a tisztántartásukra. A rövidülő nappalok miatt egyre többet kell majd a fényszórókat használni, így ezeket időben szükséges megfelelően beállíttatni.

A biztonságos autózás alapkövetelménye a futómű és a gumik kifogástalan állapota, s mivel a nyári gumik hét fok alatt már nem teljesítik feladatukat, így használatuk nem javasolt a késő őszi időszakban, ezért ezeket cseréltessük le megfelelő téli abroncsokra, ne várjunk az első hóesésig!

A lengéscsillapítók állapotát műszeres méréssel ellenőriztessük, mert az autó úttartását, stabilitását, és a fékút hosszát is meghatározza.

A márkaszervizek a tél előtti felkészítést jelentős kedvezményekkel támogatják. Ezeket az egyes márkák honlapján lehet megtalálni, illetve a márkaszervizek adnak tájékoztatást.

Az "Értünk hozzá" kampányról

Az MGE tagvállalatai úgy gondolják, hogy szakmai összefogásra van szükség annak érdekében, hogy a márkaszervizek által képviselt valós értékek kerüljenek a köztudatba. A márkaszervizek garantálják a gépjármű biztonságát, garanciát adnak munkájukra és a beépített eredeti gyári alkatrészekre. MGE egy közérdekű tájékoztató kampányt folytat, amelynek részeként létrehozta a www.ertunkhozza.hu honlapot, hogy bemutassa azokat a valós és hiteles értékeket, amelyeket a márkaszervizek képviselnek, és amelyek fontosak valamennyi autós és a közlekedés biztonsága számára. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.29
A 2009-es Forma-1-es világbajnok brit jó kapcsolatot ápol honfitársával. ..
2022.01.29
A nyíregyházi rendőrök egy videót is közzétettek az akcióról. ..
2022.01.29
Be akart sorolni a teherautójával oda, ahol nem volt elég hely. ..
2022.01.29
Minden eddiginél több, 16 futamot rendeznek az elektromos együléses versenyautókat felvonultató....
2022.01.29
..
2022.01.29
Meglátogatta a kórházban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyik vezetője azt a nőt, akit a....
2022.01.29
A Toyota a japán űrügynökséggel együttműködve egy olyan járművön dolgozik, amely a Hold felszínének....
2022.01.29
A német iparvállalatok teljes rendelési könyvekkel vágnak neki 2022-nek – igaz, nagy....
2022.01.28
Az autóipar mélyreható, gyors átalakulásának illusztrációja a Tevva áruterítő tehergépkocsi, hiszen....
2022.01.28
Miközben 2021-ben történelmi mélypontra estek vissza az európai újautó-eladások, a Toyota növelni....