Lexus LFA

Ikerturbós V8-ast kaphat a Lexus LFA utódja

2022.09.17.

Egy megbízhatósági versenyeken már bizonyított erőforrás utcai változata kerülhet a Lexus LFA következő generációjába a pletykák szerint, így biztosan bírja majd a strapát, ha valóban gyártásba kerül.

Amikor kiderült, hogy villanyautóként érkezhet az utódja a legendás LFA-nak, akkor a rajongók lelkesedése jelentősen megcsappant. Újraéledni látszik viszont azóta, amióta kiszivárgott, hogy két verzióban is piacra dobhatják a japánok a különlegességet: a villanyautó mellett egy hagyományos, belső égésű motoron alapuló hajtáslánccal is. Sajnos ezeket a pletykákat a Toyota egyelőre nem erősítette meg. Arról viszont sokáig még a pletykák szintjén sem esett szó, hogy honnan származhat a titokzatos erőforrás, ami méltó utódja lehet az azóta rengeteget szigorodott környezetvédelmi normák mellett is a legendás V10-esnek.

Több forrás is állította egymástól függetlenül, hogy egy 4,0 literes, ikerturbós V8 kerülhet majd az új LFA belsőégésű motoros változatába, ám így sem kerültünk közelebb a megoldáshoz. Végül a japán Mag-X online autós magazin embereinek sikerült összeraknia elsőként a kirakós darabjait.

Senki másnak sem jutott eszébe, hogy a Toyota vonzáskörzetében már van egy ilyen motor, így – amennyiben igazak a korábbi, kiszivárgott információk az erőforrás adatairól – a válasz végig ott lebegett mindenki orra előtt. A Lexus LC versenyautóba ugyanis épp egy ilyen motort fejlesztettek a mérnökök 2020-ban, a koronavírus-járvány kitörése előtt. Amellett, hogy minden ismert adat stimmel a két erőforrást összevetve, az utcai használatkor szükséges strapabírás sem kérdés.

Az LC versenyautó új generációjában a V8-as motort ugyanis úgynevezett endurance versenyeken (ilyenek például a 12 és 24 órás versenyek) használták volna, amelyek kimondottan az autó tartósságát teszik próbára. A járvány miatt a fejlesztéseket leállították, ám ekkor kiadtak egy közleményt is, miszerint később nem csak befejezik a mérnökök, hanem fel is használják majd a motort valamire.

Ekkor mindenki a régóta rebesgetett utcai LC F-ben képzelte el a V8-ast, a Lexus kupéját ugyanis sokak szerint csak egy, az 5,0 literes, 471 lóerős szívó erőforrásánál komolyabb motor választotta el attól, hogy valódi vetélytársa lehessen a 911-es Porschénak, vagy a BMW M8-nak. Ha viszont igazak a pletykák, akkor az LC megmarad a túrakupénak, a sportautók ligájában pedig az új LFA játszik majd a V8-as motor két turbófeltöltőjének extra erejét kihasználva.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.11.28
Nem kelt feltűnést, de mindent tud a Toyota 2022-ben frissített kombija. A Toyota Corolla Touring....
2023.11.28
Súlyos eredményeket hozott egy közlekedési razzia, aminek statisztikáit most tette közzé a Bács-....
2023.11.28
Dzsihád-autót fejleszt Csecsenföld megrendelésére a moszkvai műszaki egyetem. A hírt Adam Hakimov,....
2023.11.28
Biztonságosabban kerékpározható a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körút:....
2023.11.28
Michelisz Norbi Túraautó Világbajnok, Kiss Norbi kamion Európa bajnok, Nagy Norbi hegyi Európa....
2023.11.28
Baleset történt az M0-s autóút északi szektorában, egy sávon halad a forgalom. ..
2023.11.28
Együttműködési megállapodást írt alá kedden a győri Széchenyi István Egyetem és a Hungaroring Sport....
2023.11.28
Kigyulladt és teljesen kiéget egy személyautó Drégelypalánkon – jelentette a Országos....
2023.11.28
Amikor a Peugeot elkészítette és bemutatta Inception tanulmányautóját, nem csak formai és....
2023.11.28
Az első elektromos Teslát a venetói közlekedési rendőrség állította szolgálatba Olaszországban, a....