Kecskeméti Főiskola

Innovatív ötletek a Kecskeméti Főiskolán

2016.04.22.

A Startup Campus program kecskeméti állomásán autóipari ötleteket választottak ki.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott Startup Campus program keretében innovációs ötletversenyt és inkubációs workshop-ot szervezett a Kecskeméti Főiskolán az MKB Consulting, A legjobb ötletek bekerülnek a Főiskolával közösen indított inkubációs programba, amelynek célja az induló vállalkozások piacra vitele.

„A program során, másfél év alatt több sikeres, jelenleg ötletszinten lévő, de üzleti potenciállal bíró kezdeményezést szeretnénk a piacra, vagy befektetési fázisba eljuttatni. A kecskeméti versenyen több, a gépjármű technológia fejlesztését, egyedi megoldásokat célzó projekt is bemutatkozott, amelyekben komoly potenciált látunk” - nyilatkozta Boros Áron, az MKB Consulting ügyvezetője.

A továbbfejlesztésre kiválasztott projektek:

  • A KEFO Motostudent (Tímár Attila) ötlete a motorkerékpárok menettulajdonságát javítaná egy futómű fejlesztéssel, amely megakadályozná, hogy a motor fékezéskor bólintson. 
  • Szödényi Zoltán fejlesztése az elektromos autók hatótávolságát hivatott növelni egy elektromos utánfutó formájában, amely nemcsak tárolná, de termelné is a „gazda jármű” számára a nagyobb utazótávolsághoz szükséges energiát.
  • Nyíri Tibor és Pillmann László Clean Dimension Unit névre hallgató innovációja a motorok hatékonyságát növelné, így csökkentve a kibocsátást. A már szabadalmaztatott, a motorokba utólag is beépíthető szerkezet prototípusa is elkészült, a Kecskeméti Főiskola motorlaborjában tervezik az első méréseket.
  • Sztahora Dániel ötlete egy mobil applikáció, amely vezetéstechnikai trénerként segítené az autóvezetőt a tudatosabb, így biztonságosabb vezetési képesség elsajátításában. A márkafüggetlen applikáció a vezetés során azonnali és folyamatos visszajelzést, illetve figyelmeztetést ad a mobilkészülék kamerája és a jármű mozgásának adatai alapján.

 

Startup Campus program Az európai egyetemi mintára épülő Startup Campus program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. szervezésében valósul meg. Célja, üzleti partnerek bevonásával, a felsőoktatásban születő, innovatív ötletek vállalkozássá fejlesztése, valamint a helyi K+F termékek és szolgáltatások regionális, üzleti akcelerációja. A program hosszabb távú célja hogy, a közép-magyarországi régióban felhalmozódott vállalkozói tudás, már kialakult aktív fővárosi „startup közösség” és a meglévő nemzetközi együttműködések bekapcsolásával, több városban (Budapesten, Debrecenben, Győrben és Kecskeméten) a helyi egyetemekre épülő, azokkal szimbiózisban működő, inkubációs hálózatot teremtsen.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.20
Személygépkocsikat és napelemeket kapott három cégtől az Ökumenikus Segélyszervezet - írja az MTI. ..
2022.01.20
Megbénította Bukarestben csütörtökön a felszíni tömegközlekedést a járművezetők spontán....
2022.01.20
A Volánbusz jármű-fiatalítási programja egyik legnagyobb, egyidejű beszerzésének eredményeként több....
2022.01.20
A karácsonyi különkiadást érdemes végignézni! 2 csapat. Egy kis Polski. 3 feladat. Nagyon izgalmas....
2022.01.20
Íme, egy angol felmérés - sok meglepetéssel. ..
2022.01.20
Negyedével nőtt tavaly a félvezetőipari ágazat forgalma globálisan a Gartner piackutató vállalat....
2022.01.20
A Pest megyei rendőrök az elmúlt napokban az M0 autóúton tevékenykedtek, két horrorkaravánt is....
2022.01.20
A Volkswagen autógyártó 2021-ben lényegesen több járművet tudott eladni az Egyesült Államokban,....
2022.01.19
Eltűnő kategóriák, halálra ítélt topmodellek? Hihetetlen, de egyre népesebb a mezőny. ..
2022.01.19
- A Dacia legyártotta a hétmilliomodik járművét dél-romániai üzemében, amely 1968 óta működik -....