járműgyártó

Ínyenceknek készült ez az egyedi Lexus, konyha is van benne

2024.06.19.

Egy prémium-konyhaberendezéseket és -gépeket gyártó márkával közösen építette meg legújabb koncepciójárművét a Lexus. A Monogram GX szabadidőjármű új értelmet ad a gasztroturizmusnak.

Az új ízek felfedezése, a helyi specialitások megkóstolása sokak számára meghatározó része az utazással járó élményeknek – sőt, olyanok is akadnak, akik kifejezetten az adott ország vagy tájegység konyhaművészetének felfedezése kedvéért indulnak útnak. Ugyanakkor azokat is megértjük, akik fordítva gondolkodnak: bármerre utaznak, esténként a megszokott, fenséges ízekkel zárnák le az új élményeket hozó napot.

Rájuk gondolva építette meg új tematikus koncepciójárművét a Lexus. A speciális szabadidőjárműhöz nem csak a nevét, de tudását és termékeit is adta a Monogram prémium-konyhagépmárka. Nem átlagos berendezésekről van szó: ott van például a cég védjegyének számító jéggömbgyártó készülék, amely speciális, melegített présformájával egy perc alatt készít tökéletesen szabályos alakú, kristálytiszta jéggömböket. Ez a tagadhatatlan esztétikai élmény mellett a gyakorlatban is előnyös: a lassan olvadó jéggömb nem hígítja fel az italokat. 

Ez távolról sem csupán elméleti kérdés a Monogram GX esetében. A C- és D-oszlopok között, ahol a szériamodellben ablakot találunk, itt rejtett tárolókat alakítottak ki, amelyekben boros és bourbonpalackokat, poharakat és egyéb rekvizitumokat helyeztek el. A hiánytalanul felszerelt bár sem hiányzik a fedélzetről, így igényes koktélokat keverhetünk akár egy folyó partján vagy a hegytetőn.

A hátsó ülésen hűtött fiókban helyezhetjük el a romlandókat, ha pedig valami meleget harapnánk, fatüzelésű kemencében süthetünk pizzát, kenyeret vagy éppen – ha tényleg folyóparton vertünk tábor – frissen fogott halat. A tervezők az igényes tálalásra is gondoltak, így a csomagtartó egyedi, kétfelé nyíló (és belső kárpitozásában további tartozékokat rejtő) ajtaját feltárva a szervírozásra alkalmas felületet találunk.

A 2023 nyarán bemutatkozott, harmadik generációs Lexus GX nem csak tágas belső tere miatt volt ideális választás a különleges átépítésre, de különösen fejlett terepalkalmassága miatt is. A 3,4 literes V6-os turbómotorral és tízfokozatú automata sebességváltóval szerelt GX 550 részlegesen állandó összkerékhajtást, felezőt, önzáró Torsen központi differenciálzárat, elektronikusan oldható kanyarstabilizátorokat (E-KDSS), különleges terepkamerát és 4 tonnát meghaladó vontatóképességet kínál. Hamarosan érkezik a hibrid változat is, amely soha nem látott takarékossággal vértezi fel a nagy hagyományokkal rendelkező luxusterepjárót.

Fotó: Lexus

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.22
Saját gyártmányú humanoid robotokat használ majd a jövő évtől az üzemeiben a Tesla, kezdetben kis....
2024.07.22
Meglepően más arcát mutatta villanyosként a Hyundai Kona, mint hibridként. Szegmense legjobban....
2024.07.22
A holland környezetvédelmi és közlekedési felügyelet ellenőrei lefoglaltak 3500, Kínából importált....
2024.07.22
Csakhamar reagálnak a kínai autógyártók az EU által jóváhagyott 37,6%-os új vámra, de....
2024.07.22
Két autóbusz ütközött össze hétfő délután Miskolcon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei....
2024.07.22
A világ legnagyobb és legdinamikusabb piacán októberben újabb, korábban sosem látott modellek....
2024.07.22
Mosonszolnok határában történt a baleset – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2024.07.22
Pénteken ideiglenes menetrend szerint újraindul a Gemenci Állami Erdei Vasút. Pörböly és....
2024.07.22
Az iparág meghatározó szereplője, a RoboSense által fejlesztett, új generációs LiDAR szenzorokat....
2024.07.22
Kalle Rovanperä domináns rajt-cél győzelmet aratott a vb-naptárba első alkalommal bekerült Lett-....