Balaton

Ismét Füreden választják meg a legszebb veteránt

2015.05.10.

II. Balatonfüredi Concours d’Elegance autós szépségverseny a BMW Group Magyarország kiemelt támogatásával május 15. és 17. között lesz megrendezve.

Az elegancia, az autózás szépsége és a gazdag hagyományokkal rendelkező márkák találkozása hosszú évtizedek óta ünnepelt esemény, nemcsak a klasszikus autók gyűjtőinek körében, hanem a nagyközönség számára is. A tavalyi, hagyományteremtő rendezvény sikerén felbuzdulva idén is a Vitorlabontó ünnepség részeként megrendezik a Balatonfüred Concours d'Elegance-t, ezúttal a BMW Group márkáinak kiemelt támogatásával.

Az 1920-as években Franciaországban a divatmagazinok és az autóslapok szerkesztőinek együttműködéséből született a Concours d'Elegance, amely rövid idő alatt követőkre talált. Magyarországon 1929-1939 között többször is megtartották a „legszebb pesti nők és autók” seregszemléjét.

A szervezők Balatonfüred városával közösen e nagy hagyományú rendezvénysorozatot szeretnék modern köntösben megújítani, hogy a gyűjtők, a gyártók és a rajongók számára újra egy különleges találkozási pontot jelentsen a balatonfüredi Vitorlás tér és a Tagore sétány. A Concours d’Elegance keretében Magyarországon, de Európában is ritkaságnak számító személy- és versenyautókban gyönyörködhet a műértő közönség, a szakmai zsűri pedig elsősorban az esztétika alapján igyekszik objektív sorrendet felállítani a tökéletesen karbantartott, illetve aprólékosan restaurált automobilok között. Az összesen félszáz résztvevőt 3 fő kategóriában díjazzák majd, így vintage, klasszikus és törpeautó osztályokban ítéli oda a szakmai zsűri a legszebbnek járó díjakat. Az esseni Techno Classica és a május végén a Comói-tó partján megrendezendő Concorso d’Eleganza Villa d’Este klasszikus autós versenyek sorába kiválóan illeszkedik a Balatonfüredi Concours d’Elegance esemény.

„A BMW Group számára kiemelten fontos klasszikus járműveinek és gazdag történelmének bemutatása, hiszen a márka közel 100 éves múltjából számos olyan modell került ki, amely meghatározó volt a világ autótörténelme szempontjából. Balatonfüreden egy szép hagyomány megteremtése van kialakulóban, melyhez nagy örömmel csatlakozik a vállalat“ – mondta Baudouin Denis a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

A május 15-17-i hétvégén a világ számos klasszikus autócsodája mellett többek között látható lesz a BMW jónéhány büszkesége, úgy mint a Dixi, az Isetta, a 2000CS vagy a 3000 CS modellek. Az esemény kapcsán a BMW 6-os és 2-es sorozatának igazán elegáns és sportos újdonságai mellett, jelen lesznek a Rolls-Royce és a MINI nóvumai is. Természetesen az érdeklődő közönség sem maradhat ki a guruló műalkotások értékeléséből, hiszen különdíjat kap majd a közönség számára legtetszetősebb autó, a szavazók pedig értékes ajándékokkal gazdagodhatnak.

További információk: www.balatonfuredconcours.eu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.26
Iskolába járnak a terepjáró robotok: sárban, magas fűben gyakorolják és memorizálják a valós....
2022.05.26
Amerikában a jólétben dőzsöltek és az autó felső határait feszegették, tombolt az űrkorszak által....
2022.05.26
Színes programokkal várja a családokat a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a hűvösvölgyi végállomáson....
2022.05.26
A baleset forgalmi akadályt okoz az M0-s felé vezető oldalon - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2022.05.26
Megújult tartalommal, kétszer nagyobb területen nyit újra szombaton a Közlekedési Múzeum időszaki....
2022.05.26
Nyilvánosságra kerültek az első fantáziaképek a kínai Great Wall által tervezett hatkerekű....
2022.05.25
Hát ÓRIÁSI! Mindezt jelezték is egy kevésbé diszkrét, a furgon oldalán végigfutó felirattal, ami....
2022.05.25
- Kőszegi Lászlót választotta főtitkárnak a Magyar Lízingszövetség elnöksége - közölte a szervezet....
2022.05.25
- Személygépkocsi és kisteherautó ütközött össze a 65-ös út Tolna megyei szakaszán, a regölyi....
2022.05.25
Tovább bővítette látványos funkcióit a Google Maps. Mostantól madártávlatból is megcsodálhatunk....